O pravilnoj ishrani sa Žarkom Vučinićem

Zdravo ja sam Žarko Vučinić – kuvar i nutricionista. Nastojaću u budućem radu da vas malo više informišem o pravilnoj ishrani. Nastojaću da vam dam par savjeta kako da za malo novca uspijete napraviti lijep i zdrav obrok za vas i za vaše dijete.

Za početak vam od srca želim poručiti da zaboravite na kaše i kašice koje možete pronaći u prodavnicama i koje su prilično skupe! Moram napomenuti da one manje-više ispunjavaju standarde propisane zakonima ali znamo da se sva ta hrana konzervira i trpi biološke i hemijske promjene.Time i gubi na kvalitetu, a u tome joj pomaže i činjenica da stoji u stalažama prodavnica.

Šta dobijate, a šta gubite? Dobijate gotov proizvod koji je višestruko izgubio hranljivu vrijednost. Zbog toga morate i više da kupujete i u organizam unosite nepotrbnu hranu u većoj količini da bi zadovoljili potrebe za normalan rast i razvoj. S druge strane, postoji mnogo lakši način da se dođe do gotovog proizvoda koji će podmiriti sve potrebe za hranljivim sastojcima.

To su, na primjer, sirovi proizvodi koji se spremaju onog momenta kada želite da nahranite svoje dijete i oni su u vidu kašastog proizvoda. Dovoljno je napomenuti da, recimo, u povrću ili voću koje tako spremate ostaju sve hranljive vrijednosti i enzimi koji su osnov za razvoj jednog organizma. Hrana mora biti „živa“ da bi i organizam bio živ….

Za pripremu ove visoko nutritivne vrijednosti obroka potreban vam je jedan blender i sokovnik.

Sve što treba uraditi je upotrijebiti svoju maštu. Zato ćemo zajedno promijeniti loše navike kojih nismo ni svjesni i pomoći našim mališanima da jedu samo zdravo, a naše.

U narednom tekstu ću više pisati o sirovoj hrani. Do tada budite mi dobro.

Pozdravlja vas Žarko, kuvar i nutricionista.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply