Uskoro recepti profesionalnog kuvara Žarka Vučinića

Portal Roditelji od danas uvodi posebnu rubriku posvećenu zdravoj ishrani i zdravim receptima za djecu i roditelje, čiji će autor biti mladi kuvar i nutricionista Žarko Vučinić koji želi da svoje znanje i umijeće podijeli sa našim posjetiocima.

Da biste naslutili čije recepte ćete imati priliku da isprobavate i čije savjete da pročitate treba da znate da je Žarko završio srednju stručnu školu “Sergije Stanić” u Podgorici, a zatim se stručno usavršavao u nekoliko zemalja Evrope. U dvadesetim godinama može da se pohvali da radi kao kuvar u hotelu Splendid i na Institutu za prirodnu medicinu u Beogradu kao nutricionista.

Znanje je, kako kaže, stekao u srednjoj stručnoj školi “Sergije Stanić” koje mu je bilo dobar temelj za dalje usavršavanje kroz praktičan rad. U 2005. godini je otišao na studije u Brindiziju, u Italiji gdje je specijalizirao italijansku kuhinju i stekao sertifikat za evropske standarde. Tamo je naučio naučio jezik, o tome kako se vodi kuhinja i kako se vodi hotel. Kasnije je u Beogradu završio dalje školovanje u Centru za prirodnjačke studije i ujedno stekao zvanje Nutricioniste.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply