Pripovjedaonica, Maskovita crtaonica, žurka, nagrade….

U nedjelju, 18. novembra, u tržnom centru Mall of Montenegro, Udruženje Roditelji organizovaće objedinjenu proslavu Međunarodnog dana prava djeteta, Međunarodnog dana tolerancije i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom, pod sloganom „Imamo pravo.“

Od 11 do 14 sati planirano je nekoliko vrsta aktivnosti, među kojima su interaktivno pričanje priča na temu tolerancije među djecom, crtanje i izbor najkreativnije maske i žurka pod maskama, kao i promocija prava djeteta, ali i ostalih aktuelnih aktivnosti Udruženja Roditelji.

U segmentu programa nazvanom Pripovjedaonica članovi udruženja Ana Vujnović i Žarko Stanišić od 11 do 12 u igraonici Magic land ispričaće djeci četiri priče koje govore o prihvatanju različitosti i važnosti tolerancije. U 11 sati će početi i kreativna radionica pod nazivom Maskovita crtaonica koja je namijenjena i djeci i roditeljima u toku koje će zajednički praviti maske, igrati se sa tijestom za igru i crtati na temu dječijih prava.

Najkreativnije maske biće nagrađene knjigama i edukativnim setovima koje je obezbijedila Narodna knjiga. Nakon dodjele nagrada sva prisutna djeca imaće priliku da uživaju u žurci i torti koju je obezbijedila Ratka tortica Radulović.

Udruženje Roditelji prvi put obilježava ova tri važna datuma u Crnoj Gori.

Međunarodni dan tolerancije obilježava se svake godine 16.novembra. Prema Deklaraciji UN-a, usvojenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija je prihvatanje činjenice da ljudska bića koja su prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrijednostima imaju pravo da žive i budu to što jesu.

Svake godine 19. novembar se u svijetu obilježava kao Dan borbe protiv nasilja nad djecom. Nasilje je društveno zlo koje se, na žalost, dešava djeci, ali i među samom djecom, u porodici, na ulici, putem telefona, Interneta…

Međunarodni dan prava djeteta obilježava se svake godine 20. novembra. Najznačajniji dokument za prava djeteta je Konvencija o pravima djeteta, koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1989. godine, a gotovo sve zemlje na planeti su se dogovorile da prava sadržana u njoj pretoče u svoje pozitivne zakone.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply