U Delti o aktivnom uključivanju očeva u roditeljstvo

Odjeljenje za rodnu ravnopravnost Ministarstva pravde i ljudskih prava organizuje sjutra, 16. novembra u tržnom centru Delta City kulturno-zabavni događaj koji je dio kampanje Nađi vremena da budeš tata.

Cilj okupljanja roditelja i djece je zajednička poruka o važnosti ravnopravnog uključivanja oba roditelja u roditeljstvo.

Od 18 sati i 30 minuta roditelje i djecu zabavljaće dječja muzička zvijezda Iva Mirotić i animator Žarko Stanišić, a događaj će otvoriti reditelj Nikola Vukčević.

Medijska kampanja koja ima za cilj ohrabrivanje očeva da ravnopravno učestvuju u porodičnim obavezama, naročito u podizanju djece u Crnoj Gori, počela je prošle sedmice. Kampanja se fokusira na odgovorno roditeljstvo i suzbijanje stereotipa u odnosu na ulogu koju majke i očevi imaju u porodičnim obavezama.

Kampanja je dio projekta koji Ministarstvo pravde i ljudskih prava (Odjeljenje za rodnu ravnopravnost) realizuje u saradnji sa Agencijom za rodnu ravnopravnost I osnaživanje žena Ujedinjenih nacija, UNWOMEN.

Kampanja će trajati do 25. novembra kada počinje Medjunarodna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

U okviru kampanje je planirano emitovanje TV spotova i radio džinglova i organizovanje TV i radio emisija na ovu temu kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou. Takođe, biće postavljeni bilbordi širom Crne Gore, kao i distribuirani posteri.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply