Donacije vrijedne tri hiljade eura

Javna predškolska ustanova „Đina Vrbica“ iz Podgorice dobila je u posljednja dva mjeseca oko tri hiljade eura vrijedne donacije od devet kompanija koje su se uključile u akciju Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje, koju je iniciralo udruženje Roditelji.

Za nekoliko vrtićkih jedinica ove ustanove kompanija Donator je obezbijedila igračke, BBM je donirao ocrtavanje murala, Erste banka mašinu za veš, Uniqa osiguranje televizor, DVD i tepih, Čikom kompjuter i štampač,Digit Montenegro i Globex po multifunkcionalni aparat za kopiranje, štampanje i fax, Volvox pijesak za igralište, a „Klikovac doo“ sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

Osim toga, Erste banka je organizovala i posjetu njihove maskote Medo Štedo koji se igrao sa djecom i uručio im poklone, balone i bojanke.

Udruženje Roditelji je u okviru akcije Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje kontaktiralo veliki broj kompanija iz Podgorice, posebno one koje se nalaze u blizini vrtića, da im pomognu i na taj način učine boravak djeci i vaspitačima  kvalitetnijim s obzirom da provode vrijeme u velikim grupama na malom prostoru.

Akcija se odnosila u početku samo na JPU „Đina Vrbica“ jer je udruženje Roditelji uspostavilo kontakt i saradnju sa njihovom upravom, a u međuvremenu i sa JPU „Ljubica Popović“ od kojih još čekamo spisak prioriteta.

Prijatelj ove inicijative je i kompanija Daily press koja je pozivala kompanije da se uključe, ali i objavljivala reklame online peticije na portalu Vijesti, kao i Cafe Montenegro i Mosquito.

U okviru akcije Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje osim animiranja kompanija da doniraju udruženje spovodi i aktivnosti kojima traži rješavanja problema prebukiranosti u svim opštinama u kojima postoji, među kojima je i pokretanja peticije kojom se od Ministarstva prosvjete traži da hitno izgradi nove objekte ili dogradi postojeće….

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koje su pripremile JPU „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče vrtićima.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply