Medo Štedo uručio donacije vrtiću Leptirić

Medo Štedo Erste banke danas je posjetio djecu vrtića Leptirić u Podgorici, jedinicu javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ i tom prilikom djeci podijelio poklone, balone i bojanke, a uručio je i donaciju – veš mašinu.

Erste banka se na taj način priključila akciji doniranja javnih predškolskih ustanova  Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje, koju je iniciralo udruženje Roditelji.

JPU „Đina Vrbica“ su u okviru ove akcije pomogle kompanije BBM, Volvox, Uniqa, „Klikovac doo“,Globex, Digit Montenegro i Čikom, koje su donirale crtanje murala, pijesak, igračke, televizor, DVD, tepih,  računar, štampač, multifunkcionalne aparate za kopiranje, štampanje i fax, sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

Donacije su dio inicijative udruženja Roditelji, pod nazivom Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje u okviru koje realizujemo nekoliko vrsta aktivnosti od animiranja kompanija da doniraju vrtićima do zahtijevanja rješavanja problema prebukiranosti, pokretanja peticije kojom se od Ministarstva prosvjete traži da hitno izgradi nove objekte ili dogradi postojeće….

Prjatelj ove inicijative je i kompanija Daily press koja je pozivala kompanije da se uključe, ali i objavljivala reklame online peticije na portalu Vijesti, kao i Cafe Montenegro i Mosquito.

Udruženje Roditelji je do sada uspostavilo saradnju sa upravama javnih predškoslkih ustanova u Podgorici „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“, a isto planira da uradi i sa ostalima koje se nalaze u opštinama u kojima problem prebukiranosti postoji, kao što je Bar, Nikšić, Tivat, Budva, Bijelo Polje….

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koje su pripremile JPU „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče vrtićima.

Udruženje Roditelji posebno poziva kompanije koje se nalaze u blizini vrtića ove dvije javne predškolske ustanove jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice.

Portal i udruženje pozivaju i roditelje djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima da pomognu adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju i oplemenjivanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, Baru, Budvi, Tivrtu…, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo na nekoliko načina od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava.

 

Leave a Reply