Saradnja za sigurnost djece u digitalnom okruženju

Saradnja Telenora i Udruženja Roditelji formalizovana je potpisivanjem Memoranduma o saradnji, a u sklopu projekta ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’.

Digitalni svijet pruža velike mogućnosti za lični razvoj, ali ujedno donosi i brojne izazove, a naš zajednički interes je u promovisanju pozitivnih strana Interneta i zajedničkom izgrađivanju seta normi koje će regulisati ponašanje u digitalnom okruženju i uticati na smanjenje Internet nasilja. Nakon uspješno realizovane pilot faza projekta i saradnje na edukaciji ambasadora sigurnog Interneta, Telenor i Udruženje Roditelja će intezivnije sarađivati kako bi Internet učinili sigurnijim mjestom i za roditelje i za djecu. Udruženje Roditelja i članovi udruženja će dati poseban doprinos i radionicama vršnjačke edukacije koje će biti nastavljene u narednom periodu.

‘’Vjerujemo da će intezivna saradnja koju će Telenor i Udruženje Roditelja imati u narednom periodu biti od posebnog značaja za uključivanje roditelja u aktivnosti projekta ”Osvoji Internet, surfuj pametno!”. Ovo je još jedna potvrda da svi mi imamo ulogu u ovom procesu, koji će osigurati da svako dijete bude sigurno dok je na Internetu.’’, istakla je Kaaren Hilsen, izvršni direktor Telenora.

‘’Očekujemo da će projekat pomoći roditeljima da saznaju kako da sebe i svoju djecu zaštite na internetu, ali i da ga koriste i za sve one dobre stvari koje im pruža. Vjerujemo da je projekat odlična prilika da se što veći broj djece na vrijeme upozna sa svim što treba da znaju o Internetu kako bi ga bezbjedno koristili  i da zajedno sa roditeljima uče i na taj način ‘prate’ jedni druge. Udruženje Roditelji potrudiće se da što većem broju roditelja i svojih članova i posjetilaca portala Roditelji.me  približi ovu tematiku i pruži pomoć i informacije koje su od značaja.’’, istakla je Kristina Mihailović, izvršni direktor Udruženja Roditelji.

Telenor projekat ”Osvoji Internet, surfuj pametno!’’ realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije kao i Ministarstva prosvjete i sporta.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply