Dva murala od BBM-a za Poletarac 2

Nova vrtićka jedinica javne predškolske ustanove Đina Vrbica, Poletarac 2 dobila je dva murala, koji su ocrtani zahvaljujući donaciji kompanije BBM vrijednoj 600 eura.

BBM se na taj način priključio grupi donatora koji su pomogli javnu predškolsku ustanovu, a u kojoj su već kompanije Volvox, Uniqa, „Klikovac doo“,Globex, Digit Montenegro i Čikom, koje su donirale pijesak, igračke, televizor, DVD, tepih,  računar, štampač, multifunkcionalne aparate za kopiranje, štampanje i fax, sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

Donacije su dio inicijative udruženja Roditelji, pod nazivom Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje u okviru koje realizujemo nekoliko vrsta aktivnosti od animiranja kompanija da doniraju vrtićima do zahtijevanja rješavanja problema prebukiranosti, pokretanja peticije kojom se od Ministarstva prosvjete traži da hitno izgradi nove objekte ili dogradi postojeće….

Prjatelj ove inicijative je i kompanija Daily press koja je pozivala kompanije da se uključe, ali i objavljivala reklame online peticije na portalu Vijesti, kao i Cafe Montenegro i Mosquito.

Udruženje Roditelji je do sada uspostavilo saradnju sa upravama javnih predškoslkih ustanova u Podgorici „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“, a isto planira da uradi i sa ostalima koje se nalaze u opštinama u kojima problem prebukiranosti postoji, kao što je Bar, Nikšić, Tivat, Budva, Bijelo Polje….

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koje su pripremile JPU „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče vrtićima.

Udruženje Roditelji posebno poziva kompanije koje se nalaze u blizini vrtića ove dvije javne predškolske ustanove jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice.

Portal i udruženje pozivaju i roditelje djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima da pomognu adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju i oplemenjivanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, Baru, Budvi, Tivrtu…, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo na nekoliko načina od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply