Za tri dana preko hiljadu potpisa

Udruženje Roditelji prikupilo je u toku posljednja tri dana, direktno od građana, preko hiljadu potpisa za peticiju kojom traži hitnu gradnu novih vrtića ili dogradnju postojećih u svim opštinama u kojima su grupe prebukirane, kao što su Podgorica, Bar, Tivat, Budva, Nikšić…

Ukupan broj prikupljenih potpisa sada iznosi oko dvije hiljade, a da bi Ministarstvo prosvjete proslijedilo Vladi na razmatranje ovaj predlog neophodo je šest hiljada potpisa.

Među mnogobrojnim građanima koji su potpisali peticiju posljednjih dana je svoj potpis dao i veliki broj vaspitača iz javnih predškolskih ustanova iz više opština, koji su iskoristili priliku da još jedom ukažu na izuzetno brojne grupe djece sa kojima rade, a koje prevazilaze standarde i zakonske odredbe preko dva puta.

Udruženje roditelji je prije mjesec pokrenulo online peticiju, koja je dio novog vladinog servisa Glas građana, a dostupna je na ovom linku.

Zbog malog malog broja prikupljenih potpisa isključivo online putemod 11. Oktobra kada je potpisivnje počelo, Udruženje je odlučilo da animira građane, za sada Podgorice,  i u direktnom kontaktu od njih zatraži da potpišu peticiju.

Volonteri udruženja će i u toku naredne sedmice biti u tržnim centrima u Podgorici, Delti i Mall of Montenegru, ali i ispred javnih predškolskih ustanova, o čemu će detaljan plan biti sjutra definisan.

Udruženju Roditelji su u prikupljanju online potpisa do sada pomogli portali Vijesti i Cafe Montenegro i sajt  Mosquito besplatnim reklamiranjem čime su postali prijatelji cjelokupne kampanje.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply