NLB Izložba štednih kasica

NLB Montenegrobanka je Mjesec štednje posvetila najmlađima kroz akciju pod nazivom ‘Briga za budućnost djece’. Želeći i simbolički da podsjeti na važnost štednje, te na navike jednako važne za djecu i odrasle, tokom prethodnog mjeseca (od 26.9. do 31.10.2012.) NLB Montenegrobanka je pozvala djecu da poklone svoju staru štednu kasicu kako bi učestvovali na završnoj izložbi štednih kasica, koja će se održati 3. novembra od 11 do 13 časova, u filijali Podgorica V u TC Mall of Montenegro, kada će biti izabrana i nagrađena najmaštovitija kasica. U periodu akcije sakupljeno je više od 300 štednih kasica.

U prethodnom mjesecu, svima koji su poklonili staru štednu kasicu, NLB Montenegrobanka je poklonila specijalnu Zuja Zu kasicu u obliku pčelice, koja je zaštitna maskota dječije NLB Medene štednje.

Akciji NLB Montenegrobanke se odazvalo i više vrtića, a najaktivnije učešće su uzeli vrtići ‘Maša’, i’ ‘Kockica’ iz Podgorice i vrtić ‘Ljubica Jovanović Maša’ iz Budve. Djeca su na radionicama, prilagođenim dječijem uzrastu, učili o prvim štednim navikama i aktivno radili na pripremi štednih kasica koje će učestvovati na predstojećoj izložbi.

Pored otvaranje izložbe 3. novembra, za najmlađe smo pripremili i poseban program koji će činiti radionica oslikavanja keramičkih kasica, koju će voditi umjetnica Sonja Đuranović, dok će prateću zabavnu radionicu osmisliti glumica Vesna Vujošević, koja će na maštovit i zabavan način otkriti sve što su djeca naučila o prvoj štednji.

Žiri u stastavu: umjetnica Sonja Đuranović, glumica Vesna Vujošević, Ljilja Burzan Nikolić, direktorica prvog lutkarskog festivala u Crnoj Gori, kao i Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Montenegrobanke, izabraće dvije najmaštovitije oslikane kasice, koje će nagraditi sa 150 odnosno 100 eura, kao i najinteresantniju pristiglu staru kasicu sa iznosom od 50 eura.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra svim radnim danima od 8 do 16 časova.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply