Ministarstvu proslijedili zahtjev za gradnju prilaza školi

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Podgorice uputio je Ministarstvu prosvjete i sporta zahtjev udruženja Roditelji na nadležnost u vezi predloga gradnje adekvantog prilaza školi „21. Maj“.

Udruženje Roditelji obratilo se prošle sedmice Sekretarijatu, kabinetu gradonačelnika Podgorice i Agenciji za izgradnju i zatražilo rješavanje neadekvatnog prilaza školi „21. Maj“ na Draču jer nam se u posljednje vrijeme sve češće javljaju roditelji zabrinuti za bezbjednost svoje djece. Udruženje roditelji je odlučilo da pokuša da se uključi u rješavanje ovog problema na način što će biti spona roditelja i nadležnih institucija.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove su danas obavijestili Ministarstvo da su izlaskom na lice mjesta njihove stručne službe utvrdile da okolne saobraćajnice u zoni škole nijesu privredene namjeni, da su uske, neuredne i neuslovne, i da u većoj mjeri ugrožavaju bezbjedno i normalno saobraćanje, kao i da je otežan pristup postojećem uređenom parkingu škole na sjevernoj strani prema rijeci Ribnici.

Oni su Ministarstvo obavijestili i da su predstavanici škole predložili rješenje da se sa zapadne strane škole, do privođenja namjeni prostora u zoni škole, shodno važećem Detaljnom urbanističkom planu Drač – Cvijetin brijeg – Izmjene i dopune, kroz školsko dvorište, sa zapadne strane školskog objekta izgradi privremena saobraćajnica prema postojećem uređenom parkingu.

“Obzirom da bi privremena saobraćajnica prolazila kroz dvorište škole, prosljeđuje vam se predmetni zahtjev na nadležnost”, navodi se u dopisu Ministarstvu dostavljenom i udruženju Roditelji.

Udruženje Roditelji je zatražilo od nadležnih i da saopšte da li je i kada planirano prilagođavanje prilaza školi „21. maj“, a od gradonačelnika da se založi za rješavanje problema. U pismima je ukazano na potrebu hitnog reagovanja kako bi se izbjegle eventulne nesreće i kako bi život djeci i njihovim roditeljima bio olakšan.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply