Zatražen adekvatan prilaz školi “21. Maj”

Udruženje Roditelji obratilo se ove sedmice kabinetu gradonačelnika Podgorice, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj i Agenciji za izgradnju i zatražilo rješavanje neadekvatnog prilaza školi „21. Maj“ na Draču.

Udruženju se u posljednje vrijeme sve češće javljaju roditelji čija djeca idu u tu školu „21. maj“ jer su zabrinuti za bezbjednost svoje djece i to od kada je škola otvorena prije tri godine. Udruženje roditelji je odlučilo da pokuša da se uključi u rješavanje ovog problema na način što će biti spona roditelja i nadležnih institucija.

Sporni su prilazi glavnom ulazu u školsko dvoriše, ali i bočni prilazi. Ulica koja prolazi pored škole je dvosmjerna, ispred škole ne postoji obilježen parking prostor, a ulica koja vodi do ulaza u dvorište sa strane, je visokog rizika jer je nepregledna, uska, asfalt je istrošen, sa rupama, bez trotoara, bez signalizacije i ikakvog upozorenja ili ležećeg policajca.

Škola od ove godine radi u dvije smjene, od 8 h i od 11,30. Organizuju se i vannastavne aktivnosti  poput škole košarke. Od ove godine u dijelu škole otvorene su i vrtićke jedinice javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ pa je frekventnost vozila tokom cijelog dana izuzetno velika.

Bez adekvatnog prilaza, bez parking prostora, bez signalizacije, bez ležećih policajaca i eventualno izmjene režima saobraćanja iz dvosmjernog u jednosmjerni, svaki đak pješak, njihovi roditelji kao i vozila, u stalnoj su opasnosti od nesreća i nezgoda.

Od nadležnih je zatraženo i da saopšte da li je i kada planirano prilagođavanje prilaza školi „21. maj“, a od gradonačelnika da se založi za rješavanje problema. U pismima je ukazano naa potrebu hitnog reagovanja kako bi se izbjegle eventulne nesreće i kako bi život djeci i njihovim roditeljima bio olakšan.

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply