Donator i Uniqa obezbijedili donacije

Kompanija Donator, uvoznik i distributer baby i dječijeg asortimana robe i osiguravajuća kuća Uniqa donirali su javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ robu vrijednu oko hiljadu i po eura, u okviru akcije „Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje“.

Donator je obezbijedio igrače za djecu jaslenog i vrtićkog uzrasta, koje su podijeljene  jedinicama „Đina Vrbica“ u blizini Željezničke stanice, Zvončiću u Maslinama, Poletarcu na Zabjelu, Leptiriću na Pobrežju i “Jeleni Ćetković“  na Koniku. Televizor, DVD uređaj i tepih, osiguranje Uniqa je uručilo vrtiću „Đina Vrbica“.

Ove kompanije odazvale su se pozivu udruženja Roditelji da pomognu JPU „Đina Vrbica“, i na taj način pridružile firmama „Klikovac“ doo, Globex i Digit Montenegro koje su nedavno donirale multifunkcionalne aparate za kopiranje, štampanje i fax i sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

Inicijativa Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje,  između ostalog treba da izazove poboljšanje uslova u državnim vrtićima ali i animira kompanije i roditelje da pomognu javnim predškolskim ustanovama.

JPU „Đina Vrbica“ je nedavno počela saradnju sa udruženjem Roditelji, koje će isti model ponuditi i javnim predškolskim ustanovama u ostalim gradovima Crne Gore u kojima je problem prebukiranosti prisutan.  Zbog ograničenih finansijskih sredstava većini javnih predškolskih ustanova je potrebna podrška u obezbjeđivanju što boljiih uslova za djecu.

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koji je, za sada, pripremila JPU „Đina Vrbica“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče JPU „Đina Vrbica“.

Udruženje Roditelji posebno poziva kompanije koje se nalaze u blizini vrtića JPU „Đina Vrbica“ jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice. Poziv će biti upućen i  ostalim kompanijama koje djeluju na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

Portal i udruženje pozivaju i roditelje djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima da pomognu adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju i oplemenjivanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, Baru, Budvi, Tivrtu…, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava.

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply