U 8 novih grupa premješteno 240 djece

Oko 240 djece upisane u javnu predškolsku ustanovu „Đina Vrbica“ premješteno je u novih osam vaspitnih grupa koje su formirali ove školske godine u novim iznajmljenim objektima ali i u nekim postojećim.

Direktorica te ustanove, Nataša Tomović kazala je portalu Roditelji.me da su nakon radnog ljeta uspjeli da završe prilično komplikovanu tendersku proceduru i iznajme poslovni prostor u neposrednoj blizini uprave, u ul. 8 marta.

U tom prostoru su otvorili 4 radne sobe za 2 jaslene grupe i 2 grupe vrtića. Paralelno su, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta i upravom nove škole na Draču „21. Maj“  dobili na korištenje 3 učionice.

„Dok smo radili postepeno na opremanju pomenutih 7 radnih soba, paralelno smo informisali roditelje iz vaspitnih jedinica “Jelena  Ćetković”, ” Đina Vrbica”, “Poletarac” kao i ostale zainteresovane za otvaranje novih vaspitnih grupa i da ukoliko žele, mogu da pređu u navedene grupe“, pojasnila je Tomović i dodala da je u vaspitnoj jedinici “Zvončić” formirana je jedna manja vaspitna grupa.

Za početak je uprava obezbijedila potrebnu opremu i igračke, a postepeno dopunjavaju – ugradili su klime, nabavili televizore, DVD plejere..

Uporedo su izvođeni građevinski radovi u vaspitnoj jedinici ” Đina Vrbica”, adaptirana su kupatila, postavljen laminat u radnim sobama jaslica i ugrađeni novi plakari kao i molerski radovi u 3 vaspitne jedinice. Radovi su na vrijeme završeni.

Tomović je komentarišući preveliki broj djece u grupama i ove godine kazala da nikada broj upisane djece nije jednak broju prisutnkih.

„Septembar je dosta zahtjevan i za djecu i za roditelje a i za nas zaposlene. Nadamo se da će  ubrzo biti stabilnija i jasnija situacija“, kazala je ona.

Prema njenim riječima, uprava je od 1. septembra angažovala i ispomoć za vaspitačice i medicinske sestre, u skladu sa brojem djece. Ukoliko je bilo potrebno, i kasnije su bili uključivani kao i 16 vaspitača pripravnika i 11 personalnih asistenata za rad u inkluzivnim grupama.

JPU “Đina Vrbica” je ove godine primila ukupno 2.900 djece, a konkursom je bio predviđen upis 2.052 djeteta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. sto znaci da je 600 djece raspordjeno po ostalim grupama…mislim, ovo je odlicnta stvar, makar se pokrenulo sa ”mrtve tacke” i sve pohvale Upravi vrtica Dj. vrbica sto su imali sluha da zajedno sa Udruzenjem rade ne rijesavanju ovog problema. Jako sam razocarana NE odzivom Uprave vrtica Ljubica Popovic…jako! cita matematika, da bi samo Dj. Vrbica rijesila problem prebukiranosti potrebno je najmanje 15 ucionica sa po 40 klinaca…vrtimo se u krug..

  2. bilja76

    Odlicno drago mi je zbog te dece!
    Ali to ne daje za pravo doticnoj gospodji da upise 51 dete od tri godine u prostoriju koja je manja od proseka i u kojoj nema dovoljno mesta ni za 20. Moje dete je vec bolesno i ne ide u vrtic zbog virusa koji smo svi zakacili u kuci. Da ne spominjem da su jos u junu upozoravani od Instituta za javno zdravlje zbog opasnosti od zaraze zbog prekobrojnog broja dece. Ocigledno ih to puno ne zanima. Zar cemo svi cekati skrstenih ruku dok se nesto jos gore ne desi nekom detetu?

    • Biljo, moram da se nadovezem na tvoj post…Nije Gospodja Tomovic ( da je ne oslovljavam sa doticna ) sama birala koliko ce djece biti upisano. Nije ona odredila koliko ce djece biti u grupi. Ona je samo postupila na osnovu onoga sto je Ministarstvo prosvjete donijelo odluku…Odje je problem mnogo veci… U ovoj situaciji je najlakse traziti krivce…ali ja sam ipak za drugu varijantu- da radimo i uspijemo promijeniti nesto! Ti si odlicno pocela sa pisanjem zastitniku, zato idemo daje!!!

  3. bilja76

    Evo pitanja od milion dolara: da li gospodja, uzimajuci u obzir predhodno, pokazuje odgovornost i brigu za nasu decu ili skuplja politicke poene za svoju licnu promociju i partiju???

    • U to mislim da ni ne treba da ulazimo jer ce nas optuziti za ko zna sta mnogi vjeruj mi. Nama je bitno da se nesto radi, a cinjenica je da se radi. Ja se samo pitam sta bi se desilo da nijesu otorili novih osam ucionica, kolike bi onda bile grupe?Odje je sustina da se mora nesto kurpnp uraditi, jer je probnlem prilicno veliki

Leave a Reply