Barski vrtići prebukirani

U barske vrtiće upisan je izuzetno veliki broj djece u novoj školskoj godini, i u grupama ih ima preko 40, a broj vaspitača je ostao isti.

Direktorka javne predškolske ustanove „Vukosava Ivanović Mašanović“, Gordana Mijović apelovala je na nadležne da se nađe način i prošire kapaciteti koji su trenutno izuzetno mali  u odnosu na stvarne potrebe grada.

Ona je Pobjedi kazala da je planirana izgradnja novog, modernog objekta u centru grada, ali od toga za sada nema ništa, iako je priliv djece iz godine u godinu sve veći.

Iako prema kapacitetima može biti primljeno 420 djece, samo u prvom upisnom roku stiglo je 656 prijava za upis u vrtiće.

Problem je djelimično riješen otvaranjem novih kapaciteta u okviru postojećeg objekta u Bjelišima. Posebno su bile prebukirane jaslične grupe u vrtiću „Pužić Veseljko“ u centralnom objektu u Bjelišima, gdje je do sada bilo sedam grupa – dvije jaslične i pet zabavišnih.

„Našli smo rješenje – iselili smo kancelarijski prostor uprave i od toga napravili dvije prostorije, a prostor hola podijelili na dvije vaspitne grupe. Ovaj način smještaja funkcioniše, ali će svakako biti neophodna što brža izgradnja nove zgrade“, navela je Mijović.

Cijena boravka u državnom vrtiću već četvrtu godinu se ne mijenja i iznosi 38 eura za cjelodnevni i 19 eura za poludnevni boravak djeteta. Novine ipak ima u funkcionisanju vrtića – djecu treba dovesti do 8 sati i 15 minuta, a odvesti u 12 sati i 30 minuta ili nakon 14.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply