Počinje nova školska godina

Nova školska godina počela je  danas, zbog čega su se đaci i učenici vratili u klupe, a predškolci krenuli u vrtić.

U osnovnim školama biće oko 71 hiljada đaka dok će srednju školu pohađati oko 31 hiljada učenika.

Iz Ministartsva prosvjete su kazali Radiju Antena M da je sve spremno za početak nove školske godine.

Portparol ministarstva Vesna Gajević je rekla da će početak školske godine biti svečano obilježen u nekoliko crnogorskih gradova.

Svečano će se obilježiti početak školske godine u osnovnoj školi „Luka Simonović“ u Nikšiću koja je u duhu energetske efikasnosti dobila novi savremniji izgled, dok su Pljevlja dobila novi objekat područnog odjeljenja „Salko Aljković“ u Gukama koji će takođe biti svečano otvoren.”

Ministarstva prosvete i socijalnog staranja su i ove godine obezbijedila besplatne komplete udžbenika za posebne kategorije stanovništva.

„Djeca čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, djeca bez roditeljskog staranja na porodičnom smještaju, djeca koja su smještena u ustanovama socijalne dječije zaštite, djeca sa smetnjama u razvoju koja pohađaju posebne vaspitno-obrazovne ustanove kao i Romska djeca, dobiće besplatne komplete udžbenika preko školskih biblioteka za šta je izdvojeno oko 900 hiljada eura”, dodala je Gajević.

Upitana kako će biti izvođena nastava za predmet Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost ona je pojasnila da ove školske godine neće biti promjena i da će i dalje ostati isti program koji se vodio i prošle godine.

Školska godina trajaće do 13.  juna 2013. godine.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply