Nakon skidanja pelena, neće da kaki

PITANJE od Tamare:

Veliki pozdrav za Vas. Imam jedan problem. Od kad smo sinu skinuli pelenu imamo problem sa stolicom, neće da kaki po pet dana, nije da ne može, nego jednostavno neće, trpi, onda mučimo muku, obećavamo svašta nešto i uspijemo. Ishrana mu je raznovrsna, svaki dan kuvano, ali ne znam kako da ga angažujemo da svaki dan kaki, da ne trpi i steže se. Jednostavno nema kad. Dječak ima tri godine. Nema on tvrdu stolicu, samo bih da ga podstaknem da to bude bez suza i toliko stresno.

ODGOVOR od: dr Vjere Janković, PZU Doktorica Mica

Ovo što se događe Vašem djetetu je normalna pojava, kroz koju prođe manje više svako dijete.Ono još uvijek ne shvata šta je to fiziološka potreba i ima izvjestan strah od nepoznatog.Budite strpljivi,objašnjavajte mu i vježbajte svakodnevno i ubrzo će biti sve u redu.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. I ja imam taj problem s mojim sinom evo 10 mjeseci i imao je jednu terapiju pa sad drugu jer je ojačao mišiće i tako da je stvoren problem.Prije nekoliko dana nije prvi put nije iamo stolicu 10 dana da smo morali na klistiranje.Mora li bi ste ipak poći u KBC kod gastroenterologa da se posavjetujete da ne bi bilo gore.Vremenom će se srediti samo nam je svaki put njegova stolica kao i prođaj s njim!!Samo polako i vjeruj te sve će se srediti.

  2. sanjapg

    Dva mjeseci smo imali muke,plac,vriska ,dijete se bukvalno treslo kad bi kakilo a kakio je svaki peti dan.Po savjetu izabranog pedijatra pili smo isilax sirup mjesec dana i zaista je pomoglo ,naravno to su bili aplauzi ,nagradjivanja i konacno je usao u ritam i ide i trazi wc bez problema,ali bez sirupa dzaba smo aplaudirali svi u kuci.Srecno!!

  3. I mi imamo ovaj problem… Zanima me da li ovaj sirup moze da izazove neki drugi problem, da se recimo dijete navikne na njega pa da mu se poremeti probava…? Jos neki savjet…?

  4. sanjapg

    Nama ga je preporucio pedijatar i to da ga koristimo mjesec dana dok dijete zaboravi na bol.Najbolje popricajte sa vasim pedijatrom.Srecno!!!

Leave a Reply