Raspisan konkurs za upis u predškolske ustanove

Konkurs za upis djece u predškolske ustanove “Ljubica Popović” i “Đina Vrbica” u Podgorici raspisan je danas, i trajaće narednih 15 dana.

Konkurom je predviđen upis 3,843 mališana. U ustanovi “Ljubica Popovi” ima 2,139 mjesta, a u “Đini Vrbici” 1,714.

Kako se precizira u konkursu objavljenom u štampanim medijima, u te ustanove se mogu upisati djeca jaslenog uzrasta do tri godine i vrtića od tri godine do polaska u školu.

Prilikom upisa potrebno je priložiti popunjen zahtjev za upis djeteta koji se dobija u ustanovama, izvod iz matične knjige rođenih za djecu koja se prvi put upisuju i potvrda o zaposlenju roditelja.

Za djecu koja imaju smetnje ili teškoće u razvoju potrebno je I rješenje o usmjerenju u posebni obrazovni program.

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice neophodno je priložiti potvrdu iz Centra za socijalni rad, a za samohrane roditelje izvod iz knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status.

Djeca bez roditeljskog staranja, ona čiji su roditelji ostvarili pravo na materijalno obezbjeđenje porodice po propisima o socijalnoj zaštiti i djeca iz najosjetljivije grupe stanovništva upisivaće se bez primjene navedenih kriterijuma.

Kako se pojašnjava u konkursu, ukoliko se prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta, prvenstvo će imati djeca zaposlenih roditelja, samohranog roditelja kao i porodice sa dvoje ili više djece predškolskog uzrasta.

Izvor: MINA

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply