Mokrenje u snu

Objavljeno: 12.04.2012, 11:54h

PITANJE od Branke: Moj sin od skoro tri godine je počeo da mokri u snu. Mi smo to pripisivali virusu i temperaturi koju je imao skoro 15 dana, međutim sada nema temperaturu, a mokrenje se nastavilo. Dok je trajala temperatura i mokrenje, nismo se ni ljutili niti ga kaznjavali, međutim sad ne znamo šta da radimo. On je naučen na tutu i ne mokri u toku noći od druge godine. Vadili smo nalaze krvi i urina, i dr je rekla da je sve u redu.. Zanima me Vaše mišljenje o tome šta da radimo. ODGOVOR od dr Nine Mandić, PZU Doktorica Mica: Ne dajete podatak da li su nalazi rađeni u toku dugotrajne febrilnosti tj. povišene temperature. Obzirom da su kod Vašeg djeteta već ranije uspostavljene navike mokrenja mišljenja sam da je potrebno da se obratite dječjem nefrologu da se ovo stanje razriješi. ODGOVOR od psihološkinje Lidije Mirković, vrtić Kućica: Noćno mokrenje, takozvana enureza, je uslovljena osjećajem nesigurnosti kod djece i riješavanje ovog problema zahtijeva adekvatnu psihološku podršku. Važan podatak je da je dijete fizički zdravo pa se za pomoć morate obratiti dječijem psihologu.  

PITANJE od Branke:

Moj sin od skoro tri godine je počeo da mokri u snu. Mi smo to pripisivali virusu i temperaturi koju je imao skoro 15 dana, međutim sada nema temperaturu, a mokrenje se nastavilo. Dok je trajala temperatura i mokrenje, nismo se ni ljutili niti ga kaznjavali, međutim sad ne znamo šta da radimo.

On je naučen na tutu i ne mokri u toku noći od druge godine. Vadili smo nalaze krvi i urina, i dr je rekla da je sve u redu.. Zanima me Vaše mišljenje o tome šta da radimo.

ODGOVOR od dr Nine Mandić, PZU Doktorica Mica:

Ne dajete podatak da li su nalazi rađeni u toku dugotrajne febrilnosti tj. povišene temperature.

Obzirom da su kod Vašeg djeteta već ranije uspostavljene navike mokrenja mišljenja sam da je potrebno da se obratite dječjem nefrologu da se ovo stanje razriješi.

ODGOVOR od psihološkinje Lidije Mirković, vrtić Kućica:

Noćno mokrenje, takozvana enureza, je uslovljena osjećajem nesigurnosti kod djece i riješavanje ovog problema zahtijeva adekvatnu psihološku podršku. Važan podatak je da je dijete fizički zdravo pa se za pomoć morate obratiti dječijem psihologu.

 

Komentari

Leave a Reply

Gledaj