Odobren prvi projekat – Škola roditeljstva

Udruženje Roditelji dobilo je finansijsku podršku za svoj prvi projekat „Škola roditeljstva“, na konkursu Fonda za aktivno građanstvo (FAKT). Konkurs FAKT-a raspisan je u okviru projekta De facto jači koji finansira Evropska unija posredstvom delegacije EU u Crnoj Gori.

Cilj projekta Škole roditeljstva, koji će trajati šest mjeseci i koštati 6,1 hiljadu eura, je prvenstveno unaprjeđenje kvaliteta života djece u porodici, ali i roditelja u smislu njihovih međusobnih odnosa. Glavne aktivnosti projekta, koje su suštinski veoma prožete su radionice, savjetovalište i izrada priručnika Škole roditeljstva. Planirano je da bude ukupo održano deset radionica na deset definisanih tematskih cjelina koje će voditi psihološkinja Lidija Mirković u saradnji sa psihogom Rajko Radunovićem.

Radionice će biti organizovane jednom sedmično, a odmah nakon rada u grupi, roditelji će imati priliku da individualno porazgovaraju sa psiholozima u savjetovalištu.

Nakon završetka radionica i na osnovu njihovog sadržaja biće pripremljena i objavljena knjiga, koja će se štampati u tiražu od hiljadu primjeraka.

Partner u realizaciji projekta udruženju Roditelji je nevladina organizacija Motiv, u čijim prostorijama će radionice biti i održavane.

Ciljna grupa projekta su roditelji i oni koji žele i namjeravaju to da budu, kao i staratelji u Crnoj Gori.

Očekujemo da će roditelji koji prođu kroz navedenih 10 radionica Škole roditeljstva biti u mogućnosti da se na pravi, i od stručnjaka savjetovan način, nose i suočavaju sa različitim situacijama koje roditeljstvo svakodnevno donosi. Imaće, takođe, i priliku da rade na rješavanju konkretnih problema i nedoumica u odnosima sa svojom djecom. Roditeljstvo je jedna od najtežih uloga, koju ljudi uglavnom samouki proživljavaju, bez pomoći koja je veoma često dragocjena kako bi se osnovne greške izbjegle.

Osnovni i jedini cilj udruženja Roditelji, osnovanog 22. Jula 2011. godine, je promocija i poboljšanje prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori.

Udruženje Roditelji želi da okupi sve građane zainteresovane da poboljšaju poziciju roditelja/staratelja u crnogorskom društvu, i da aktivno učestvuju u relizaciji osnovnih ciljeva.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply