Počele radionice za Telenor ambasadore

Telenor Crna Gora počeo je jedinstveni projekat na temu sigurnog interneta čime želi da edukuje i ojača vještina crnogorske djece u vezi sa korišćenjem kompjutera i sigurne upotrebe interneta.

Projekat je počeo organizovanjem interakivne radionice prošle sedmice o sigurnosti na Internetu koja je prvi korak u procesu vršnjačke edukacije koji će biti realizovan do 10. aprila.

Učestvovalo je 20 učenika iz 5 osnovnih škola u predavanja koja su imala za cilj da osiguraju pozitivno Internet iskustvo, istovremeno jačajući osjećaj sigurnosti u digitalnom okruženju.

Kako se ponašati na Internetu, zaštita ličnih podataka i korišćenje chat-a i društvenih mreža su bile teme koje su bile u fokusu zanimljivih predavanja. Komunikacija sa obje strane i velika angažovanost učesnika koji su dijelili ideje i iskustva kako biti sigurniji na Internetu okaraterisali su radionicu. U Telenoru kažu da je upravo to način kako će  spajati generacije ubuduće.

U projektu učestvuju škole “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara, “Radomir Mitrović” iz Berana, Lovćenski partizanski odred iz Cetinja, “Ratko Žarić” iz Nikšića i “Maksim Gorki” iz Podgorice.

Zaposlenima Telenora kao predavači su se pridružili Radule Novović iz Ministrstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Marina Matijević iz Ministarstva obrazovanja i sporta, Damira Kalač novinar i urednik, Vladimir Vulić, asistent na Ekonomskom fakultetu i jedan od osnivača pokreta Digitalizuj.Me, kao i Kristina i Duško Mihailović iz portala Roditelji.me.

Projekat je nedavno lansiran potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između kompanije Telenor i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, a kao potvrda dugoročne zajedničke posvećenosti u ovoj oblasti.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply