Počela akcija prikupljanja garderobe i igračaka

Udruženje Roditelji i Prvi roditeljski portal (www.roditelji.me) organizuje tokom vikenda, 25. i 26. februara donatorsku akciju pod nazivom »Podijelimo, jer zajedno možemo više«, u šoping centru Mall of Montenegro. Pozivamo sve roditelje i staratelje u Crnoj Gori koji imaju očuvanu garderobu i igračke svoje djece, koje im više nijesu potrebni jer su ih prerasli, bez obzira na uzrast i veličinu, da ih donesu do štanda udruženja, od 9 do 17 sati.

Garderoba i igračke, namijenjeni su porodicama u Crnoj Gori koje žive ispod granice siromaštva. Prikupljenu garderobu i igračke udruženje će dostaviti Centrima za socijalni rad i Crvenom krstu, kako bi ih oni raspodijelili onima kojima su najpotrebniji. Cilj akcije je, kako i njen naziv kaže, da roditelji među sobom podijele oni što mogu i imaju, kada već za to imaju priliku, jer su podrška i pomoć svima nama potrebni nekad u životu. Ovoga puta to želimo da uradimo sa garderobom i igračkama.

Štand će dva dana vikenda biti na samom ulazi u Mall of Montenegro, u blizini lifta, i biće vidno označen zahvaljujući marketing agenciji Montimprex iz Podgorice koja je sponzorisala taj segment u organizaciji akcije. Udruženje Roditelji i Roditeljski portal ubuduće će konstantno organizvati slične akcije. Svi zainteresovani će imati mogućnost da donesu ono što žele da podijele u prostorije udruženja.

Osnovni i jedini cilj udruženja Roditelji osnovanog 22. jula 2011. godine, je promocija i poboljšanje prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori.

Roditeljska zajednica u Crnoj Gori gotovo da ni ne postoji, nije organizovana, ne djeluje i ne bori se protiv mnogobrojnih problema sa kojima se suočava, zbog čega je udruženje Roditelji zajedno sa prvim roditeljskim portalom odlučilo da radi na promjeni takve situacije.

Leave a Reply