Počela akcija prikupljanja garderobe i igračaka

Udruženje Roditelji i Prvi roditeljski portal (www.roditelji.me) organizuje tokom vikenda, 25. i 26. februara donatorsku akciju pod nazivom »Podijelimo, jer zajedno možemo više«, u šoping centru Mall of Montenegro. Pozivamo sve roditelje i staratelje u Crnoj Gori koji imaju očuvanu garderobu i igračke svoje djece, koje im više nijesu potrebni jer su ih prerasli, bez obzira na uzrast i veličinu, da ih donesu do štanda udruženja, od 9 do 17 sati.

Garderoba i igračke, namijenjeni su porodicama u Crnoj Gori koje žive ispod granice siromaštva. Prikupljenu garderobu i igračke udruženje će dostaviti Centrima za socijalni rad i Crvenom krstu, kako bi ih oni raspodijelili onima kojima su najpotrebniji. Cilj akcije je, kako i njen naziv kaže, da roditelji među sobom podijele oni što mogu i imaju, kada već za to imaju priliku, jer su podrška i pomoć svima nama potrebni nekad u životu. Ovoga puta to želimo da uradimo sa garderobom i igračkama.

Štand će dva dana vikenda biti na samom ulazi u Mall of Montenegro, u blizini lifta, i biće vidno označen zahvaljujući marketing agenciji Montimprex iz Podgorice koja je sponzorisala taj segment u organizaciji akcije. Udruženje Roditelji i Roditeljski portal ubuduće će konstantno organizvati slične akcije. Svi zainteresovani će imati mogućnost da donesu ono što žele da podijele u prostorije udruženja.

Osnovni i jedini cilj udruženja Roditelji osnovanog 22. jula 2011. godine, je promocija i poboljšanje prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori.

Roditeljska zajednica u Crnoj Gori gotovo da ni ne postoji, nije organizovana, ne djeluje i ne bori se protiv mnogobrojnih problema sa kojima se suočava, zbog čega je udruženje Roditelji zajedno sa prvim roditeljskim portalom odlučilo da radi na promjeni takve situacije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply