U martu vrtići JPU “Ljubica Popović” jeftiniji

Roditelji čija djeca borave u vaspitnim jedinicama Javne predškolske ustanove “Ljubica Popović” platiće u martu umanjenu mjesečnu naknadu jer u februaru nijesu radile šest radnih dana zbog vremenskih neprilika.

Portparol te Javne ustanove, Sanja Laban, kazala je agenciji MINA da se to ne odnosi na djecu koja su u tom periodu boravila u dežurnom vrtiću.

Prema njenim riječima, roditeljima koji nijesu dovodili djecu u vaspitnu jedinicu “Ljubica Popović” koja je, u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete dežurala u periodu vanrednog stanja u Podgorici, biće vraćen novac na martovsku uplatu.

Laban nije mogla da precizira za koliko će novca biti umanjena naknada koja se plaća za boravak djece ali je kazala da misli da će se za jaslice plaćati 29 eura, a za starije grupe 28.

Ona je objasnila da roditelji ne treba da donose potvrde ili zahtjeve za povraćaj novca, zbog postojanja evidencija o djeci koja su pohađala dežurni vrtić.

„Postoji spisak koja su boravila u dežurnom vrtiću, a za ostalu se podrazumijeva da nijesu dolazila za vrijeme vanrednog stanja, i za njih će iznos biti umanjen za tih šest radnih dana“, pojasnila je Laban.

Iz Javne ustanove „Đina Vrbica“ nije bilo moguće dobiti informacije na ovu temu, jer direktor te Ustanove, Nataša Tomović nije odgovarala na pozive na mobilni telefon. Iz Uprave je agenciji MINA više puta rečeno da Tomović nije u kancelariji, a da niko drugi nije ovlašćen da daje takve informacije.

Ta javna predškolska ustanova takođe je organizovala dežurstvo u toku vanrednog stanja u jednoj od vaspitnih jedinica.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply