Većina škola i vrtića počinje da radi

Izvor: Vijesti/Velemir Sikimic

Većina javnih i privatnih vrtića, osnovnih i srednjih škola i ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori počeće danas da radi nakon pauze koju je izazvalo nevrijeme i uvođenje vanrednog stanja.

Dio ustanova neće biti u mogućnosti da organizuje nastavu i početak rada u njima zavisiće od vremenskih uslova, kao i procjene lokalne zajednice da su stvoreni uslovi za organizovanjem nastave.

Koordinacioni tim za upravljanje u vanrednim situacijama saopštio je u Podgoricirad neće nastaviti osnovna škola “Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Zatrijepču i područno odjeljenje „Gornja Zeta“ u Botunu.

I dalje će odmarati đaci nikšićih škola  “Branko Višnjić“ u Krstacu i “Jovan Bjelica“ u Crkvicama, bjelopoljskih “Krsto Radojević” u Tomaševu i “Milovan Jelić” u Pavinom Polju, pljevaljskih “Živko Đžuver” u Bobovu, “Mile Peruničić” u Maoču, „Dušan Ivović“ u Kosanici i “Mataruge” u Matarugama.

Bolje uslove sačekaće i osnovna škola  „Bratstvo-jedinstvo“ u barskim Đuravcima.

Javne i privatne škole i vrtići centralnim djelovima Crne Gore ne rade od prošlog ponedjeljka, a na sjeveru već dvije sedmice zbog uvođenja vanrednog stanja i nevremena koje zahvatilo zemlju. Obustava rada se nije odnosila na škole i vrtiće na primorju, sa izuzetom Ostrosa i Virpazara, a zbog toga što primorske opštine nijesu bile zatrpane snijegom.

Nastava je bila obustavljen na teritoriji Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Plava, Plužina, Pljevlja, Rožaja, Šavnika, Žabljaka, Glavnog grada i Prijestonice.

U Podgorici su bila organizovana dežurtva u dva vrtića javnih predškolskih ustanova »Đina Vrbica« i »Ljubica Popović«

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply