Oko 50 djece u dežurnim vrtićima

izvor: Vijesti

U dežurnim vrtićima javnih predškolskih ustanova “Ljubica Popović” i “Đina Vrbica” u Podgorici boravi oko 50 djece.

Vanredno stanje proglašeno u Crnoj Gori zatvorilo je privremeno škole i vrtiće u centralnim i sjevernim djelovima zemlje, ali je naknadno odlučeno da se u Podgorici organizuju dežurtva, pa su za djecu otvorene vaspine jedinice “Ljubica Popović” istoimene ustanove, iza restorana Maša i Poletarac na Zabjelu u ulici “Radoslava Burića” koji pripada JPU “Đina Vrbica”.

U našoj vaspitnoj jedinici “Ljubica Popović” boravi oko 30 djece, 16 u vrtiću i 14 u jaslicama.

Vaspitačica i koordinator Ana Perović rekla je Vijestima da djeca u njhovom vrtiću imaju sve neophodne uslove, struju, grijanje, hranu, tako da su potpuno bezbjedna.

Svi radnici te vaspitne jedinice su danas radili, ali i u ostalim objektima javne predškolske ustanove koji se pripremaju za početak rada.

Radnici su bili angažovani na čišćenju prilaza i sređivanju vrtića kako bi djeca imala optimalne uslove kada počnu sa radom.

U vrtiću Poletarac JPU “Đina Vrbica” u ponedjeljak je bilo oko 12 djece, a svi zainteresovani roditelji iz drugih vaspitnih jedinica mogu da dovedu svoju djecu.

Direktorica te javne predškolske ustanove Nataša Tomović je objasnila da u vrtić Poletarac svoju djecu mogu ovih dana da dovedu svi roditelji koji su za to zainteresovani, a tako će biti i narednih dana dok se situacija ne normalizuje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply