Omogućiti da jedan roditelj bude sa djecom kod kuće

Ministar rada i socijalno staranja Suad Numanović pozvao je danas poslodavce u Crnoj Gori, da uvaže opravdane razloge zaposlenih da odustvuju sa posla kako bi jedan roditelj ostao kući sa djecom, jer škole i vrtići ne rade u većini opština.

On je objasnio da su poslodavci, ne samo iz državnih institucija i ustanova, nego i svo ostali, dužni da organizuju poslo tako što će uvažiti opravdane razloge nedoslaska na na posao svojih zaposlenih.

Kao opravdani razlog nedolaska na posao Numanović je u izjavi Televiziji Crne Gore, osim potrebe da jedan roditelj bude sa djecom, naveo i odsječeno ili udaljeno mjesto stanovanja zaposlenog od posla.

U Crnoj Gori je od subote na snazi vanredno stanje zbog nevremena koje je zahvatilo zemlju, u skladu sa čim je donijeta odluka da se obustavi nastava u javnim i privatnim školama i vrtićima u gotovo svim crnogorskim opštinama, osim primorskim. Škole i vrtići ne rade na teritoriji Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Plava, Plužina, Pljevlja, Rožaja, Šavnika, Žabljaka, i na teritoriji Glavnog grada i Prijestonice.

Koordinacioni tim za upravljanje vanrednim situacijama je međutim danas odlučio da se organizuju dežurstva i obezbijedi vaspitno-obrazovni rad u dva vrtića u glavnom gradu. Roditelji će moći da dovode djecu u vrtiću upravnoj zgradi JPU “Ljubica Popović”, ulici Arhitekte Milana Popovića broj 1, i vaspitnoj jedinici Poletarac JPU “Đina Vrbica”, u ulici Radosava Burića.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply