Dežurstva u četiri vrtića

U Podgorici će u januaru raditi četiri vrtića, po dva iz javnih predškolskih ustanova „Ljubica Popović“ i „Đina Vrbica“.

Za mališane koji borave u vrtićima „Ljubice Popović“ boravak će biti organizovan  u vapitnim jednicama Suncokrili u Bloku V i Pčelica u Momišićima.

„Anketirali smo roditelje djece koja borave u vrtićima i s obzirom na to da je za boravak u vrtićima bilo zainteresovano oko 800 djece odlučili smo se da u januaru organizujemo rad u dvije vaspitne jedinice“, kazala je portparol te ustanove, Sanja Laban.

Roditelji djece koja borave u tim vrtićima biće obavezni da plate samo za one dane u januaru tokom kojih su djeca bila u njima.

Ustanova „Đina Vrbica“ organizovaće dežurstva u istoimenoj vaspitnoj jedinici u Bulevaru „Save Kovačevića“ i Poletarcu na Zabjelu.

Direktorica te ustanove Nataša Tomović kazala je da je oko 600 roditelja bilo zainteresovano da djecu vodi u vrtić u toku januara, koji će takođe plaćati samo za one dane koje su djeca provela u njima. Cijena dana je 1,80 eura i na kraju mjeseca će biti obračunavan ukupan iznos za uplatu.

Dežurni vrtići radiće po ustaljenom radnom vremenu od 7 do 17 sati.

Izvor: ND Vijesti

Comments

  1. Danchy

    Nama su jutros u vrticu rekli da sjutra treba da donesemo uplatnicu. Ovdje sam procitala da ce se na kraju mjeseca obracunavati ukupan iznos za uplatu, sto je logicno, pa se iznenadih kako sad odmah traze…Kako mogu da znam koliko ce mi dana dijete ici u vrtic ovog mjeseca????? Ovako je u Pcelici…ne znam kako je u ostalim jedinicama…

  2. Danchy

    Trijazna mi je rekla da pomnozim broj dana sa iznosom 1.78 eur. Sa Dakijem nece biti problem jer ce ici sve dane do kraja mjeseca (nismo imali prehlada od septembra pa se nadam da ce nastaviti tako), ali za Jovanu mi je bas problem…evo i danas nismo isli jer ponovo ima bronhitis…pojma nemam kako cu za nju izracunati…

Leave a Reply