Paketi hrane za 12 porodica

Udruženje Roditelji dobilo je od Banke hrane u Crnoj Gori 12 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, koje će narednih dana podijeliti porodicama o čijem su nas, trenutno lošem materijalnom položaju, obavijestili članovi udruženja ali i posjetioci i korisnici portala Roditelji.me.

Novac  za pakete Banke hrane obezbijedila je Atlas televizija, koja realizuje kviz Volim Crnu Goru čiji nagradni fond se upotrebljava u dobrotvorne svrhe.

Prethodnih dana obavijestili smo sve naše korisnike i članove, kojih ima preko 2.000 hiljade, da nam je kao udruženju pružena mogućnost da podržimo i pomognemo onima za koje znamo da su im podrška i pomoć potrebni i da nam dostave osnovne podatke o njima. Obavještenje smo slali i u vidu poziva pomoći očuvanom garerobom koju su naša djeca prerasla i igračkama porodici Babović iz Podgorice, odnosno samohranoj majci Veri koja ima dvoje maloljetne djece. Ta porodica, kao i njihove komšije porodica Vlahović, koja ima četvoro djece, takođe su prijavljene za pakete Banke hrane.

Za porodice Babović i Vlahović dvije televizije organizuju odvojene akcije pomoći, u koje su se uključili i neki naši članovi.

Veoma smo zahvalni svima koji su se odazvali, ponudili podršku, i posjetili članove ove dvije porodice.

Akcije nemaju rok trajanja i možete nam uvijek »prijaviti« sve one porodice za koje znate da bi im naša zajednička podrška dobro došla.

Udruženje Roditelji i roditeljski portal planiraju već u januaru ili februaru akciju prikupljanja garderobe i igračaka koje ćemo dostaviti centrima za socijalni rad, kako bi je dobile porodice koje žive ispod granice siromaštva i imaju više od dvoje djece. Jer ako možemo treba da dijelimo. Detalje te akcije objavićemo veoma brzo.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply