Ukrasna kutija za novogodišnje kolačiće

Tražeći po netu neke ideje za ukrašavanje ali i novodišnje recepte za naše mališane naišla sam na jedan odličan blog (link je na dnu teksta), i na ovaj predlog koji mi se mnogo svidio i koji ću definitivno ovih dana da isprobam jer je odlična dekoracija za ispod jelke.

Odlučila sam da napišem odnosno malo doradim objavljeni tekst i podijelim ga sa posjetiocima portala, jer znam da mnogi od nas sada sakupljatjuili dijele svoje predloge koji se odnose na novogogodišnje ludilo koje polako kreće. Vas da sopstvenim idejama pozivam da ih podijelite sa nama tako što ćete sami unijeti tekst, ili ako vam je lakše poslati nam ga na email adresu [email protected]  pa ćemo taj tehnički dio mi odraditi

Autorka bloga, kao je i napisala, naišla je na sajtu jedne od najpoznatijih američkih kuvarica Marthe Stewart na šablon ili template koji se koristi za pravljene ukrasnih kutija za kolače što cijeli” projekat” čini vrlo jednostavnim.

Potrebno je da nabavite makaze, kartonsku kutiju (ako nemate odgovrajuću i nju možete napraviti od malo tanjeg kartona ili hamera, a onda će vam trebati i lenjir i olovka) ljepilo, ukrasnu traku i šablon koji možete ovdje preuzeti i odštampati, ali i kolačići.

Da biste napravili kutiju dimenzija koje odgovaraju šablonu (6,9 cm visine i 6,1 cm širine) pogledajte sliku…

…nacrtajte je na taj način, izrežite a zatim zalijepite.

Kada se kutija osuši preko nje stavite ukrasnu traku.

Zatim isjecite šablon odnosno njegove djelove, ali pazite da ne režete na mjestima gdje su ispresijecane crtice jer na tim mjestima treba presavijati.

Kada završite sa rezanjem zalijepite sliku na kutiju.

Na krovu kućice postoji mali dio koji se treba prorezati (možda je za to najbolje koristiti skalpel) jer se na tom otvoru provuče traka.

Kada sve završite napunuite je sa nekoliko kolačica ili medenjaka koje ste napravili u obliku novogodišnjih ukrasa (zvijezde, jelka, zvonce)  i prethodno umotali u celofan. Za kolačiće ćete uskoro naći recepte upravo na portalu Roditelji.me

Izvor: http://fantastic-hobby.blogspot.com/2010_12_01_archive.html

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply