Čokoladna mini – tortica bez brašna

Ovaj kolač se samo zbog oblika zove torta. Inače je nešto najlakše što se može spremiti ali je preukusno.:P Jedini problem je što je mala, pa ne traje dugo

Potrebno je:

– 150-200 gr gorke i mliječne čokolade;

– 125 gr maslaca;

– pola šolje šećera (najbolje braon, ali podjednako je ukusno i bez šećera);

– 3 jaja;

– pola šolje kakaa;

Rerna se zagrije na 200 stepeni. Modlu za tortu (prečnika oko 20cm) obložiti papirom za pečenje ili je samo podmazati puterom. Istopiti čokoladu i maslac, pa skloniti sa vatre i dodati šećer, zatim jaja, jedno po jedno, i sve izjednačiti. Na kraju dodati i kakao, pa izliti u modlu. Peći 25-30 min. Može se posuti mljevenim orasima ili lješnicima (prije ili poslije pečenja – zavisi šta više volite).

Idealno za prave sladokusce, kao i one koji bi da predahnu od tijesta 😉 Uživajte!

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply