Rođendan No.1

Prođe cijela godina od kada je portal Roditelji.me počeo da funkcioniše. i dalje djeluje nestvarno, i dalje smo puni entuzijazma i želje da razmjenjujemo mišljenja, čujemo savjete, pokušamo da iskažemo stavove javno i da radimo na pripremi konkretnih akcija.

Postoji samo jedna razlika u odnosu na svih prethodnih 365 dana kada smo se uhodavali, učili, pokušali da se dobro pripremimo – sada smo spremi za velike korake. Pravo je vrijeme da se prohoda i stabilno zakorači.

Ono što će se promijeniti u narednom periodu, kada je roditeljski portal u pitanju, je djelovanje odnosno konkretni rezultati koje želimo da ostvarimo.  Od sada ćemo imati mnogo više vremena da se posvetimo ovom projektu, koji želimo da bude zajednički za sve roditelje u Crnoj Gori. Njegov glavni cilj je, kako uvijek koristimo priliku da kažemo, da okupi roditeljsku zajednicu i pokrene je barem do onog nivoa na kojem će biti prepoznata kao zajednica koja brani svoje interese i želi da unaprijedi svoje okruženje.

Ali, prvo moramo podvući crtu i osvrnuti se na ono što smo do sada uradili.

Na prvom mjestu brojke. Trenuto, portal Roditelji.me ima blizu 2.000 registrovanih korisnika (oko 500 na forumu i oko 1.500 na našoj FBook stranici).

Osim što smo se trudili da vas informišemo  kako o temama koje se tiču roditeljstva u Crnoj Gori, ali i gereneralo o toj oblasti i onim što nam ona donosi. dešavanjima koja su mogla biti interesantna vama i vašoj djeci, bili smo tu i da za vas pokušamo pronaći odgovor na pitanja na koja ga nijeste imali.

Sa nama su od početka bili i vjerovali u nas mnogi dobri ljudi, stručnjaci u oblastima iz kojih su. Vaše dileme i nedoumice pokušali su da otklone doktorice Nina Mandić i Vjera Janković iz Pedijatrijske ordinacije Dr. Mica i doktorica Danijela Jauković iz stomatološke ordinacije D-dent. Određeni dio vremena posvetili su nam doktori Instituta za javno zdravlje Crne Gore i predstavnici Centra za borbu protiv gojaznosti, kao i psihološkinja Itana Kovačević.

Veliku zahvalnost dugujemo i iskazujemo Mami Ani koja nas je zanimljivim i prvenstveno neobičnim predlozima “tjerala” da kvalitetno provodimo vrijeme sa našom djecom.

Glavni sponzor većinu vremena nam je bila Erste banka koja će na portalu Roditelji.me uvijek imati specifičan i poseban status kao neko ko nije sumnjao u to da ćemo postati i ostati portal zanimljiv posjetiocima, a nedavno im se pridružila i firma Donator, koja je nama roditeljima i našoj djeci veoma važna čak i na dnevnoj osnovi, s obzirom na usluge koje pruža i ogroman broj brendova koje zastupa.

Moramo se zahavliti i brojim roditeljima koji su bili aktivni na forumu portala, pisali blogove, komentare, davali nam savjete, predloge i ideje.

Nadam se da nijesmo nikoga zaboravili jer bismo napravili veliki propust, s obzirom na to koliko nam je važna bila podrška u samom početku da našu zamisao pretvorimo u nešto konkretno.

Dužni smo da vam prestavimo neke ideje i zamisli koje planiramo u narednom periodu, i da vas ujedno pozovemo  da nam se pridružite i na portalu i u udruženju Roditelji koje smo nedavno osnovali. Vjerujemo da će uz pomoć udruženja i portal imati bolje prilike da spovede konkretne akcije i projekte, za koje ćemo tražiti podršku od nekoliko organizacija i fondova, ali i institucija u Crnoj Gori.

Udruženje Roditelji je prije nekolliko dana počelo i zvanično da prikuplja članove, upravo uz pomoć portala. Na linku Udruženje možete pronaći PRISTUPNICU u kojoj ćete nam objasniti možete li i želite li da odvojite određeno vrijeme za javno djelovanje. Preko Udruženja namjeravamo da realizujemo nekoliko projekata, a prvi se nadamo da će biti osnivanje grupe za podršku dojenju. Upravo je dojenje jedna od tema kojom ćemo se više i detaljnije baviti u predstojećem periodu, ali ne i jedina.

Ne ustručavajte se da predložite neki projekat, da ga zajedni pripremo i sprovdemo, jer upravo zbog toga smo tu. Naši kontakti su dostupni na portalu i tu smo za vas 24 sata.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply