Dežuraće 4 vrtića u Podgorici

Dežurni vrtići javnih predškolskih ustanova “Ljubica Popović” i “Đina Vrbica” u Podgorici biće otvoreni u julu i avgustu za nešto preko hiljadu djece.

Vaspitno-obrazovni program za 550 djece jaslenog i vrtićkog uzrasta JPU “Ljubica Popović” realizovaće u istoimenom vrtiću i Suncokrilima.

U skladu sa brojem zainteresovane djece, boravak u vrtićima tokom jula i avgusta biće dostupan za 550 djece, od kojih 250 u jaslicama i 300 predškolaraca (od 3 godine), saopšteno je iz te javno predškolske ustanove.

Portparol “Ljubice Popović”, Sanja Laban rekla je da će djeca u jaslicama biti raspoređena u 14 vaspitnih grupa, a vrtićkog uzrasta u 15.

Cijene boravka neće biti promijenjene u odnosu na ostali dio godine, s tim što će roditelji plaćati troškove ishrane za onoliko dana koliko će dijete boraviti u vrtiću.

Istoimena vaspitna jedinica JPU “Đina Vrbica” i vrtić Poletarac biće otvoreni u toku ljeta za 493 mališana.

Direktorka Nataša Tomović kazala je da su u toku maja anketirani roditelji prijavili djecu različitih vaspitnih grupa.

Od ukupnog broja, 335 djece će boraviti u vrtiću “Đina Vrbica” u 14 grupa, od kojih su osam jaslenih, a preostalih šest vrtićkog uzrasta. U Poletarcu  će biti 158 mališana u osam vaspitnih grupa – pet jaslenih i tri vrtićkog uzrasta.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply