Prva slana soba u Crnoj Gori sa haloterapijom

slana_soba_podgorica_crna_gora_salt_roomPrva slana soba sa haloterapijom u Crnoj Gori otvorena je danas u Podgorici, a  tretman u njoj djeluje antistresno, povećava kapacitet pluća, djeluje antiseptički na cijeli organizam, opušta i smiruje.

Slana soba je zapravo imitacija prirodne slane pećine koja je sa svih strana obložena sa oko 2,5 tone kamene i morske soli koje stvaraju ljekovitu mikroklimu. Dodatnim doziranim uduvavanjem najfinijih čestica kamene soli, putem halogeneratora, terapeutski efekti se povećavaju i utiču pozitivno na čovjekov nervni sistem dovodeći do njegove relaksacije, psiho-fizičke ravnoteže, poboljšanja koncentracije i radne sposobnosti.

Kako za portal Roditelji.me objašnjava vlasnica Slane sobe u Podgorici, Danijela Đikanović, haloterapija se preporučuje: bolesnima – radi liječenja; zdravima – kao moćan preventivni tretman koji podstiče imuni sistem, naročito respiratornih organa, kao i sportistima – zbog povećanja fizičkih sposobnosti i izdržljivosti, ali i nakon treninga radi efikasnijeg (bržeg i lakšeg) opuštanja muskulature.

Prema njenim riječima, efikasnost terapije potvrđena je kod osoba koje pate od:

  • bolesti disajnih puteva (alergije,astma,bronhitis,faringitis, hrkanje, laringitis, pušački kašalj, rinitis, sinuzitis, tonzilitis, traheitis,)
  • kožnih problema (alergijski dermatitisi, ekcemi, psorijaza, seboreja)
  • upornih bakterijskih infekcija
  • oboljenja koštano-zglobno-mišićnog sistema (artritis, miozitis, stanja nakon povreda, operacija)
  • stresa
  • nesanice

Djeca u slanoj sobi

Boravak u slanoj sobi se preporučuje djeci svih uzrasta a jedan tretman u slanoj sobi mijenja 3 dana boravka na moru.

„U slanoj sobi se nalaze igračke kao kantice, lopatice, i igračke koje ih podsjećaju na igru u pijesku na obali mora,“ kaže Đikanović.

Djeca do 12 godina moraju biti u pratnji roditelja, a dobra vijest za roditelje je što je u tom slučaju njihov boravak u slanoj sobi besplatan, objasnila je ona.

Sve informacije u vezi sa Slanom sobom, posjetioci portala Roditelji.me mogu naći na njenoj Facebook stranici, kao i pozivom na telefon 069 411 125 ili upitom na email [email protected]

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Dusko Mihailovic

    Definitivno i ja idem da probam…. cijene su rekao bih OK.
    10 eur je po tretmanu (odrasli 40-45 minuta – đeca 20-25), s tim što, kako Danijela objasni, u zavisnosti od tegoba koje te muče treba ti 7 do 14 tretmana za full efekat. E sad, oni kad se odlučuiš za tu full varijantu ti valjda daju prvi i posljednji dan free. A pošto djeluje i za ekcem i za polensku alergiju, eto mene tamo s Feđom, viđe li me ko 🙂

  2. U Slanoj sobi , centru za terapiju solju osiguran Vam je prijatan boravak u prostorijama sa intimnom atmosferom idealnom za postizanje maksimalnog učinka haloterapije.
    Uz opuštajuću muziku i rasvetu pomoći ćemo Vam da povratite psiho-fizičku ravnotežu organizma.

Leave a Reply