Košarka za sve

Oko 100 djece sa i bez smetnji u razvoju igraće u subotu košarku u Sportskom centru Morača u Podgorici od 9 do 10:30, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, i u okviru kampanje pod nazivom Govorimo o mogućnostima.

Iz UNICEF-a je saopšteno da će događaj biti organizovan sa Specijalnom Olimpijadom, međunarodnom organizacijom koja organizuje sportske aktivnosti za djecu i odrasle sa mentalnim teškoćama u razvoju u više od 180 zemalja svijeta.

Svake godine, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, preko 15 hiljada ljudi učestvuje u Evropskoj nedjelji košarke, koja se održava uz podršku FIBE u zemljama Evrope i Evroazije pod sloganom Košarka za sve.

Djeca i mladi sa mentalnim teškoćama u razvoju, koji su već uključeni u sportske aktivnosti u okviru Specijalne Olimpijade Crne Gore, igraće košarku sa djecom iz Osnovne škole „Štampar Makarije“. Pridružiće im se omladinci i treneri košarkaskog kluba Junior.

Cilj događaja je da se pošalje poruka da svako dijete ima pravo na sport i da su crnogorski sportski centri otvoreni za svu djecu, uključujuci i djecu sa smetnjama u razvoju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply