Od sjutra Čarolija čitanja

Knjižara Karver od sjutra počinje da organizuje programe za djecu, subotom u 11h, pod nazivom Čarolija čitanja.

Program će se održavati u, za tu priliku posebno redekorisanom, dijelu prostora kafea-knjižare Karver dva do tri puta mjesečno do sredine naredne godine, a realizuje se u saradnji sa KIC „Budo Tomović“ i kompanijom T-com.

Ideja programa je animiranje djece za spontan i prisan odnos prema knjigama, pripovijedanju i doživljajima koje donosi čitanje bajki, priča, poezije. Nedovoljnost angažmana za ovu vrstu aktivnosti, na žalost, uveliko šteti našoj najmlađoj populaciji, smatraju u Karveru.

U okviru programa biće organizovani raznovrsni sadržaji namijenjeni edukaciji i animaciji djece – glumci CNP-a i Gradskog pozošišta Podgorica interpretiraće neke od najviših dometa svjetske i domaće književnosti, prikazivani će biti animirani i dokumentarni filmovi za djecu, edukativne emisije o životinjama, snimci dječijih predstava, muzika za djecu. Program će biti otvoren kako za djecu, tako i za roditelje i ostale zainteresovane.

Prvo izdanje programa zakazano za sjutra sadržaće:
– promociju knjige Ptice suglasnice, autora Dejana Đonovića;
– čitanje poeme Ježeva kućica, Branko Ćopić, u glumačkoj interpretaciji Varje Đukić;
– projekcija dokumentarnog filma Poslednja oaza, Petar Lalović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Odlicno! Super ideja, svidja mi se. iako ne zivim u Podgorici, prve subote kad budemo gore, ja i moja djevocica cemo prisustvovati. Imate svo moje odusevljenje! Pozdrav!

Leave a Reply