Topla zimska salata

Ukusna, zdrava i praznik za oči!  

Zove se salata, ali za moju porodicu ovo je ukusan obrok, ili prilog uz neko meso.

Potrebno je (otprilike) :

  • po jedna manja glavica crvenog i crnog luka;
  • 3 krompira;
  • 3 šargarepe;
  • 1 manji celer;
  • 2 manje cvekle;
  • 2  manje crne repe;
  • i ostalo korjenasto povrće koje možete naci.

Sve narezati na kolutove, dodati so, biber,ulje,  staviti u posudu za pečenje i peći 35-40 minuta na 220.  Pred kraj, u rernu, u posebnoj posudi, na suho, zapeći šaku-dvije oraha.

Napraviti preliv za salatu od maslinovog ulja, peršuna, malo senfa,  i balsamiko sirćeta .  Toplu salatu preliti , posuti preko izmrvljenim sirom (feta) i zape;enim orasima. Nijesam uspjela slikati gotovu, jer smo imali goste i sve smo smazali, pa vam stavljam sliku pred ulazak u rernu 🙂

Prijatno!

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply