Uputstvo: Kako uploadovati i objaviti fotografiju uz tekst na portalu roditelji.me

Nakon što ste uspješno unijeli tekst vašeg  bloga, recepta i sl. vrijeme je da ga obogatite fotografijama. Slijedi još jedno uputstvo u nekoliko koraka za vas

1.KORAK
Prvo što treba da uradite je da postavite cursor (miša) na poziciju na kojoj želite da se pojavi fotografija. Obično je to početak nekog paragrafa (kao na slici dolje na što ukazuje broj 1). Kada je cursor postavljen na željeno mjesto kliknite na ikonicu na koju na slici pokazuj ebroj 2 pored texta Upload/Insert.


2.KORAK

Kada kliknete na gore opisanu ikonicu, otvoriće vam se prozor kao na slici, na kojem je potrebno da izaberete opciju Select files, kako bi sa svoga računara izabrali fotografiju za upload.


3.KORAK
Nakon što izaberete Select files u prethodnom koraku, otvoriće vam se browser na vašem računaru gdje vam samo preostaje da izaberete fotografiju koja će krasiti vaš tekst.

4. KORAK
U 4. koraku vam preostaje samo da sačekate dok se fotografija ne uploaduje nba server.

5. KORAK
Kada je upload gotov pred vama će se pojaviti tzv. thumbnail od fotografije koju ste upravo “digli” na server. Odskrolajte stranicu pred vama na dolje (cursorom povucite klizač na prozoru).


6. KORAK
U opcijama pred vama popunite tražene podatke ili označite potrebna podešavanja. Opcija Caption je zapravo legenda za fotografiju, i u njoj upišite opis slike (ova opcija nije obavezna).  Opcija Alignement služi nam da pozicioniramo fotografiju unutar teksta. Ako izaberemo Left, fotografija će stajati na lijevoj strani texta. Opcija Size je veličina, i preporučavamo odabir Medium postavke. Nakon svega, ostalo je samo da kliknete na dugme Insert into Post.

7. KORAK
I…. to je to:) Sada samo još provjerite da li je odabrana prava kategorija i kliknite na dugme Submit for Review.

Sada ste, nakon ova dva tutoriala, prvog: Kako kreirati i objaviti sadržaj na portalu roditelji.me i ovog pred vama, potpuno spremni da pišete i objavljujete na našem i vašem prvom crnogorskom roditeljskom portalu vaše blogove, recepte, tekstove itd…..

Takođe, još jednom vas sve pozivamo i da se aktivnije uključite u diskusije na portalskom  Forum-u

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply