Uputstvo: Kako kreirati i objaviti sadržaj na portalu roditelji.me

Dragi registrovani korisnici, i vi koji to još uvijek niste, pred vama je uputstvo kojim ćemo pokušati u 6 koraka da vam objasnimo na koji način možete učestvovati u kreiranju sadržaja na portalu roditelji.me.

Ovo je uputstvo krajnje tehničke prirode, ali vas molimo i da ga shvatite kao poziv na saradnju i ohrabrenje da se oprobate kao kreatori sadržaja i pokretači nekih od mnogih tema koje portal roditelji.me trenutno tretira ili će ih tretirati u budućnosti.

1. KORAK
Nakon što se ulogujete na site, izaberite opciju “Uredi profil” u “Login/Registracija” frame-u

2.KORAK
U prozoru koji će vam se otvoriti izaberite opciju “Posts” u lijevom meniju. 

3. KORAK
U trećem koraku izaberite opciju “Add New”, što znači dodajte novi (post) što će vam otvoriti stranicu na kojoj ćete moći da unesete vaš tekst.

4.KORAK
Ukoliko vam se toolbar za uređivanje teksta prikaže samo u jednoj liniji kao na slici dolje, kliknite na ikonicu “Kitchen Sink” kako bi vam se prikazao i drugi red alatne trake, kao na drugoj slici.

5. KORAK
Ovaj slajd je, vjerujemo, dovoljno samo deskriptivan 🙂

6.KORAK
Kada završite pisanje teksta, izaberite iz spsika kategoriju za koju mislite da joj vaš text pripada i pritisnite plavo dugme na kojem piše “Submit for Review

To bi bilo to za ovaj Tutorial (Uputstvo). U sljedećem Tutorialu objašnjavamo kako da u svoj tekst uključite i slike/fotke.

Takođe, moramo naglasiti da text priređen na ovaj način nije automatski vidljiv na website-u, već je u formi predloga poslat na “pregled” urednicima na website-u koji će ga po potrebi dodatno prilagoditi i urediti za objavljivanje.

Možda svaki tekst i neće biti baš za objavljivanje, ali ako se to i desi nemojte biti obeshrabreni, pa prestati ili odustati od pisanja. Osnivači site-a su dugogodišnji novinari, kao i neki od naših registrovanih korisnika, i uradićemo sve da vam pomognemo da artikulišete svoje misli na najbolji mogući način.

SLIJEDI: Uputstvo: Kako uploadovati i objaviti fotografiju uz tekst na portalu roditelji.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply