A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Začeće deteta odredjenog pola
11/12/2014
12:58 pm
Oliver P
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
11/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Najsrećniji dan u životu svake porodice jeste rođenje djeteta, no, ponekad se desi da ta radost bude pomućena jer prinova nije željenog pola – uglavnom muškog. Neke porodice već nakon rođenja drugog ženskog djeteta prestanu da jure muškog potomka, dok je u nekima njegov nedostatak osnovni uzrok nezadovoljstva, nesloge, pa i zlostavljanja supruge. Interesantno, ali u praksi se potvrdilo pravilo da su ženska djeca korisnija od muške s obzirom da nakon zasnivanja sopstvene porodice češće posjećuju roditelje, bolje se brinu o njima, nežnije su i strpljivije kada ih treba saslušati pa vremenom spontano zamjene uloge te sada one postanu roditelj koji se brine o svojim roditeljima-djeci. Zato ovaj tekst nije namenjen isključivo potrazi za muškim potomkom, već ga trebate shvatiti kao pomoć u planiranju jedne skladne i srećne porodice. One porodice – bez obzira na stepen obrazovanja, koje imaju samo muške potomke zbog velike koncentracije muške energije ponekad mogu delovati kao da su pomalo “grube”.

Iako usled stresa ili kod ozbiljnijih hormonalnih poremećaja njegovo trajanje može da varira kod većine žena mjesečni ciklus traje 28 dana tokom kojih prolazi kroz četiri faze, od kojih je za začeće djeteta željenog pola najvažnija ovulaciona faza. Ova faza traje sedam dana i započinje onda kada u jajnicima pukne folikula sa zrelom jajnom ćelijom koja potom dospjeva u matericu. Ako tada dođe do oplodnje muški i ženski spermatozoidi pohrlit će ka jajnoj ćeliji u namjeri da prodru u nju, ali tek sedmog dana ove faze jajna ćelija na jednom delu svoje membrane otvara prolaz jednom spermatozoidu (katkad za dva ili više), čime dolazi do njene oplodnje.

Ako prethodno opisani proces posmatramo sa energetske tačke gledišta možemo ga protumačiti na slijedeći način: muškarci i žene se u mnogo čemu razlikuju pa između ostalog i po svojim energetskim osobinama, što nije slučajno jer ih ta različitost prati od samog trenutka začeća.

Iako potiču iz zajedničkog izvora, muški i ženski spermatozoidi razlikuju se po svojim energetskim osobinama:
-> muški spermatozoidi su brži i pokretljiviji, ali imaju malu energetsku zalihu,
-> ženski spermatozoidi su spori i pasivniji, ali imaju veliku energetsku zalihu.

Zato odmah nakon oplodnje muški spermatozoidi – kao brži i pokretljiviji, hrle ka jajnoj ćeliji okružuju je i bezuspešno pokušavaju da prodru u nju. Međutim, nakon trećeg dana skoro sva njihova energija biva potrošena zbog čega dospevaju u stanje znatno smanjene aktivnosti i pokretljivosti, i može se reći da na neki način zapadaju u svojevrstan dremež. Nakon trećeg dana ka jajnoj ćeliji napokon pristižu spori ženski spermatozoidi koji potiskiju umorne i istrošene muške spermatozoide te sada oni,tj. one, okružuju jajnu ćeliju pokušavajući da prodru u nju, što se sedmog dana ovulacione faze i dješava.

Na osnovu prijethodnog opisa možemo zaključiti da:
-> ukoliko želite ženskog potomka oplodnju trebate obaviti tokom prva tri dana sedmodnevne ovulacione faze – najsigurnije drugog dana,
-> ukoliko želite muškog potomka oplodnju trebate obaviti tokom zadnja tri dana sedmodnevne ovulacione faze – najsigurnije šestog dana.

S obzirom da sve žene pažljivo prate promjene u svom tjelu lako će im biti da odrede kada počinje njihov ovulacioni period. Mnoge njegov početak mogu i tačno da odrede, jer tokom pucanja folikule sa jajnom ćelijom osjete kratak i oštar bol u jajnicima.

U nekoliko nama poznatih slučajeva u kojima je korišten ovaj metod začeće djeteta željenog pola pokazalo se 100% uspešnim, a moguće greške mogu se javiti uslijed pogrešnog određivanja početka ovulacione faze, zbog njenog dužeg ili kraćeg trajanja ili uslijed hormonalnih poremećaja koji uzrokuju ranije otvaranje membrane jajne ćelije.

U svakom slučaju ukoliko se odlučite da umjesto nasumičnog koristite opisani metod začeća, želimo Vam da vam rode u vaše gnijezdo donesu potomka željenog pola.

12/12/2014
8:23 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Postovani,

ovo Vase naucno otkrice je vec dostupno. Medjutim, mene nije zagolicalo to sto ste Vi ponovili ovo sto onaj koga to interesuje vec ima prilike da procita, nego cinjenica da Vi ovim tekstom upravo podsticete buduce roditelje da insistiraju na “pravljenju” djece odredjenog pola. Mislim da vec time podsticete i diskriminaciju. 

P.S. Metoda je isprobana i nije uspjela!

12/12/2014
8:40 am
Oliver P
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
11/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Otkrice nije moje, vec naseg lekara iz Amerike, a tekst je objavljen ’60-ih godina u “Politici”. Ja sam rodjen ’63, brat ’76 i u nasem slucaju metoda se pokazala pouzdanom. Prvorodjeno dete u nasoj porodici je sestra ’59 godiste. Isecak iz novina (na fotografiji su on, supruga i njihovih pet sinova) pronasao sam u kutiji sa porodicnim dokumentima i fotografijama.

I kao sto sam u uvodnom delu teksta napomenuo: “…Zato ovaj tekst nije namenjen isključivo potrazi za muškim potomkom, već ga trebate shvatiti kao pomoć u planiranju jedne skladne i srećne porodice. One porodice – bez obzira na stepen obrazovanja, koje imaju samo muške potomke zbog velike koncentracije muške energije ponekad mogu delovati kao da su pomalo “grube”…

17/12/2014
2:53 pm
Sneza J
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 47
Member Since:
03/07/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

macence said
Postovani,

ovo Vase naucno otkrice je vec dostupno. Medjutim, mene nije zagolicalo to sto ste Vi ponovili ovo sto onaj koga to interesuje vec ima prilike da procita, nego cinjenica da Vi ovim tekstom upravo podsticete buduce roditelje da insistiraju na “pravljenju” djece odredjenog pola. Mislim da vec time podsticete i diskriminaciju. 

P.S. Metoda je isprobana i nije uspjela!

Ja iskreno mislim da nije vazno kog je pola dijete vec da je zivo i zdravo i da majka i beba dobro prodju na porodjaju zato se i vrsi ovoliko abortusa da bi se doslo do zeljenog pola odnosno muskog djeteta bas strasno stvarno

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…