A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
10/12/2016
10:47 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1861sp_Permalink sp_Print

Cao zenske, samo da se javnem, druga neuspjesna VTO. Na CT smo bili opet, 11 jc, 9odlicnih, 6 embriona, od tih sest dva na granici, medjutim nisu se razvili pa je ET odradjen opet treci dan, vratili mi tri embriona osmocelijska, opet nista… Uradjeno i grebanje materice i to pred postupak, superbilo sve i dobijem sa DANOM KASNJENJA preko sve terapije vjerovale ili ne… Tako da eto, sad cekam da prodje ciklus pa da idem na pregled da vidim je li sve ok i sta dalje sta sve da ispitam sta da uradimo od nalaza, sta dalje i tako…. Sta ima kod vas?

11/12/2016
11:20 am
_69
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
11/12/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1862sp_Permalink sp_Print

Pozdrav zenske, nadam se da mi mozete pomoci.

 

Nakon 4 godine pokusavanja, muzu je konstatovana azospermija (potpuno odsustvo spermatozoida).

Zanima me da li je neka od vas imala taj problem, i da li ste uspjeli da ostvarite trudnocu?

Da li sve klinike za vantjelesnu rade punkiciju testisa i koja je klinika (u ovam slucaju) najbolja?

 

Takodje, ako bi neko mogao da mi po stavkama hronolski objasni koja je procedura za refundaciju posto moj doktor opste prakse, ginekolog, kao i muzev urolog nemaju pojma, i samo prebacuju loptu sa jednog na drugog… Takodje, po forumima nailazim na razlicite informacije, kontam da se nesto mijenjalo na relacijama komisija/konzilijum/fond …

 

Hvala unapred.

14/12/2016
8:03 pm
Margaret F
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
23/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
1863sp_Permalink sp_Print

Miro, da li znas da Fond refundira i klinike koje izaberes van Crne Gore? Pokusaj u Pragu trecu, drzim ti palceve?

15/12/2016
6:53 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1864sp_Permalink sp_Print

Pozdrav cure 🙂

69, dobrodošla nam 🙂 Ne znam da li se kod nas i gdje radi ovaj zahvat, ali imaš kliniku na Cetinju,”Ars Medicu” i “Life” u Podgorici i “Humanu reprodukciju ” u Budvi, možeš kontaktirati svaku i pitati za informaciju, a nadam se da će ti ipak neka cura odgovoriti ako ima saznanja o tome..

Miro drži se..biće bolje,odmori se, napravi pauzu, pa u nove pobjede..Što se Praga tiče i klinika van Crne Gore, Fond refundira samo ako moraš na donaciju jajne ćelije ili spermatozoida, jer to ne rade kod nas..Ovo su moja saznanja od ranije, ne znam da li se šta promijenilo..

Cure,ako znate kakav je sad postupak za Komisiju po novom i šta mi treba od dokumentacije za drugu VTO , pišite..Idem dvadesetog na razgovor kod dr Motrenko, pa ćemo vidjeti šta će reći..Ima li šta novo kod vas? Svetlo, breskvice..ostale? Jaco, uživaš li sa princezicom ? 🙂

PoljubacKiss

24/12/2016
4:38 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1865sp_Permalink sp_Print

Cao devojke, kako ste mi? Sad udjoh da vidim ima li sta novo i smorih se prvo jer Miro vama nije uspelo. Bas mi je iskreno zao. Ne znam sta bi mogao biti problem, mozda samo trenutno se nisu sve kockice sklopile. Jer meni su oba puta vracani 8 celijski embrioni, nisu ni pokusavali ici na 5 dan. Ali eto ako ista moze da te utesi je da u principu kod vecine parova treba 3 pokusaja da se odrade da bi doslo do trudnoce, to su statisticki podatci. Pa eto nadam se da ce taj treci biti dobitni, a pre toga odradi sve sto moze da ti padne na pamet od pretraga.

Onda se smorih jer moj veliki post za Vasilisu koji sam kucala pre jedno mesec dana nije ostao a to je o doktorki Motrenko i njenoj klinici. Vasilisa vidim da kreces polagano, pa pisi ako te i dalje sta zanima. 

Za problem sa azoospermijom ni ja nesto bas nisam upucena gde se radi punkcija ali svakako imate pravo da idete u Prag i da vam drzava deo refundira. Inace svi parovi mogu u Prag jer je devojka koja je bila na transferu sa mnom ostala trudna ali se ispostavilo kao vanmatericna trudnoca, odlucila sledeci pokusaj da rade u Pragu. Nazalost nije im uspelo. I znam da se zalila da ih je bas dosta kostalo preko refundacije sto su morali platiti.

Za parove koji krecu u ovu pricu jos jednu informacija da drzava refundira jedan deo lekova(cini mi se 2250 jedinica)Prvi put nismo nista platili a vec drugi smo i mi doplatili oko 900e. Da znate da imate izbor pored Cg da idete i u drzave u okruzenju.

Mi smo super rastemo, za cas prodje pola godine. Svako jutro kad se probudim i ugledam je zahvalim Bogu sto je tu i nadam se i znam da cete nam se uskoro pridruzitiKissKissKissLaughLaughLaugh

Eto raspisah se kad sam ugrabila malo vremena, osecam potrebu da pomognem koliko mogu bar informacijom i nekom lepom reci. 

Ljubim vas KissKissKissKissKiss

26/12/2016
8:52 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1866sp_Permalink sp_Print

Cao jaco 🙂 Baš divno što si se javila..

Ja sam bila na razgovoru kod dr Motrenko i baš je pozitivna žena, čak me zasmijala u jednom trenutku dok me pregledala, da sam se tako jako smijala,čulo se u hodnikuLaughLaugh

Obrazložila mi je ukratko što bi ona radila, ali je vrlo direktna, tako da mi je naglasila da sam “šuma” od problema, počev od pcos, trombofilije, insulinske rezistencije, suprugovog variranja nalaza, podložnosti hiper..Da se ne zanosim, kaže misli da će hipera kod mene svakako biti, samo se nada u manjoj mjeri, tj.potrudiće se da bude u manjoj mjeri.

U materici je vidjela septum i to istog trena, kao i da je ona srcolika, pa je predložila histeroskopiju sa resekcijom septumaSurprisedTo niko do sad nije vidio, izuzev jednog dr u kliničkom koji me slučajno pogledao ranije, a kako nije vidio niko drugi, tako sam ja mislila da je greška..evo ipak nije..Malo sam se uplašila, mada vidim da ste sve cure ovdje imale ok iskustvo sa tim.Ako imate koji savjet vezan za tu intervenciju, pišite. Dala je suprugu Condensyl, meni Impryl, da pijemo po jedan dnevno tri mjeseca, jeste li i vi to koristile? Takođe kaže da bi trebalo obaviti histeroskopiju mjesec,dva prije postupka, jer to poboljšava šansu za implantaciju..

Jaco, molim te ako budeš imala vremena, ponovi mi taj postLaughEmbarassedSmile

Ostale cure, svetlo, breskvice,..ima li šta novo?KissKissKissKiss

27/12/2016
10:38 am
_88
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
27/12/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1867sp_Permalink sp_Print

Postovane,

 

Suprug i ja imamo po 45 godina. U braku smo nesto vise od godinu dana. Oboma je ovo prvi brak i prvi (s obzirom na godine najvjerovatnije i poslednji) pokusaj da postanemo roditelji. Nalazi su u redu kod oboje samo su problem moje godine. Ima li koja od vas iskustva ili informacije gdje je najbolje uraditi IVF za zenu u mojim godinama. Hvala na razumjevanju 

27/12/2016
12:03 pm
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
Member Since:
12/06/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1868sp_Permalink sp_Print

Evo i ja da se javim… LaughLaughLaugh

Veliki pozdrav za sve članice uz želju da u narednoj godini ostvare svoj najveći san SmileSmileSmile

88 mi smo radili IVF kod dr Motrenko i sve pohvale za nju i kliniku! 

Vasilisa, što se histeroskopije tiče radile smo je Jaca i ja kod dr Motrenko, isto je pregrada bila u pitanju, za čas se to odradi, lagan postupak bez brige.

Želim vam dobro zdravlje i puno radosnih trenutaka…

Marina82

28/12/2016
12:11 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1869sp_Permalink sp_Print

Miro, baš mi je žao što je tako prošlo, ali polako, doćiće sve na svoje. U ovoj našoj priči je najvažnije ostati hladne glave koliko je to moguće i biti pozitivan. Pogledajte i druge opcije. Ja sam pacijent dr Motrenko, i jaaaako sam zadovoljna njenom stručnošću. Ona zaista svakom pacijentu prilazi kao “posebnom”, to nije slučaj sa nekim drugim doktorima sa kojima sam ja imala iskustva prije nje. I zaista mislim da ne zaostaje za Pragom, a što je najvažnije tu je u Crnoj Gori i uvijek ti je dostupna, što je važno u procesu stimulacije itd.

Moji prijatelji su odlučili da idu odma u Prag. Njoj su odredili kratki protokol, i dobili su 3 embriona. Na kraju je dr rekla da bi ipak bilo bolje da je bila na dugom protokolu stimulacije itd. Uglavnom, nije im uspjelo, ali poenta priče je da ni oni u Pragu nijesu čudotvorci. Neke stvari se dešavaju, ne znamo ni sami zašto. Inače Fond refundira Prag, ali to što oni refundiraju nije neka velika cifra. Čini mi se da ukupan proces sa kartama i smještajem izađe oko 6.000E, mada je neko već o tome pisao na ovoj temi ranije.

Ja guram polako, već 5-ti mjesec 🙂 Tek sam skoro počela da uživam u ovom stanju, jer sam bukvalno do prije dvije sedmice unazad imala grozne mučnine.

Nadam se da će mi se pridružiti ubrzo još neka od vas. 

29/12/2016
12:08 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1870sp_Permalink sp_Print

E zbog nog mog posta Vasilisi koji nije ostao, nisam se ni javno obradovala Breskvice zbog tvoje trudnoce!!!! LaughSmileSmileSmileSmileWink Ima li sta lepse nego kad se tako nesto desi. Odusevih se kad videh da si vec 5 mesec super, brzo ce to proci, uzivaj koliko mozes. 

88 bravo! Super da ste vi nasli srodnu dusu bice tu i jedna beba. Dok god imam jajnih celija bice i trudnoce Smile

Ne volim da predlazem, eto otidjite u jednu od ponudjenih klinika u Cg ali pouzdano znam da dr Motrenko ukoliko vidi da ne moze pomoci nekom paru uvek predlozi ili Srbiju ili Prag.

Vasilisa pokusala sam da iscitam pitanja koja su te mucila, na neka si vec dobila odgovor jer si bila u Budvi i upoznala doktorku.

Drugi postupak sam bas radila u Budvi, tek su bili otvorili cini mi se pola godine da su radili ako ne i manje. Embrijolog je zena koja je radila u Jevremovoj u Beogradu, to sam se raspitala jer mi je bilo bitno. Ne znam koji si odgovor dobila za zamrzavanja embriona ali nama su ostala dva jedam osmocelijski i jedan cetvorocelijski i ona je na transferu rekla da ce ih pustiti da se razvijaju ako budu imali potencijala do 5 dada tj.blastocisti. Sesti dan su javili da nisu uspeli. I nama su oba puta uspela sa osmocelijskim embrionima. 

Kod doktorke sam isla na redovne preglede jos pre 6 godina ne znajuci uopste da cu se naci u ovoj prici. I tada mi se mnogo dopala, i cinila strucnom. Tako da nisam imala dilemu gde cu prvi postupak raditi, a imala sam uslove da radim i u Srbiji. A veoma sam temeljna kad se upustim u nesto, tako da sam se dobro, dobro o svemu informisala. 

Mislim da su za nju slucejevi kao ti izazov, tj.sa sumom problema Smile I ja nisam puno bolja, isto septum na materici, koji mi je bas isto samo ona videla na tom prvom pregledu kod nje pre 6 godina. to je tzv.srcolika materica, nije neki veliki septum. I tada je rekla da cu mozda zbog toga morati pred kraj trudnoce lezati. E sad pred prvu oplodnju mi je isto predlagala histeroskopiju ali igrom slucajeva mismo je odradili. I posle gubitka blizanacke trudnoce ona kaze 6 meseci odmora, hosteroskopija pa krecemo. I tako je i bilo.

Histeroskopiju sam radila kod doktorke, htela sam da platim i kostala je 600e, nije mi se cekalo i gubilo vreme. Sam postupak je totalno bezbolan. Ja sam radila, posle posla otisla na kliniku, uspavali me , odradili, probudila se i pravac kuci LaughLaugh Ma nikakvu bol nisam osetila. Dobila sam cak I Cd kako to sve izgleda. Neko ko bude precitavao pvaj forum ima da se smori koliko puta ponavljam iste priceLaughLaughLaughLaughLaugh

Dva ciklusa posle smo radili postupak jer sledeci je bila na seminaru pa nismo mogli.

Sta je sto se meni svidja kod Dr  Motrenko, bas je breskvica bila, ni jedna od nas nije imala istu terapiju. E da pored septuma pocela sam gore to da pisem ja sam i poor responder( nemam bas puno jajnih celija), pa imam hipotireozu-hasimoto. I mene je redovno cascavala raznoraznim pridevimaLaughLaugh Ja sam to obozavalaWink U dva moja postupka bila mi je drugacija terapija. Npr. u prvom sam krenula sa 200 mg(valjda je dobra oznaka) puregona i super sam odreagovala, transfer mi je bio vec 12 dan, a u dugom sam krenula sa 250 puregona pa e slabije islo i onda mi je i menopur uvela. Takodje mi se svidja sto sve dobijamo fraksiparin kao terapiju. Pa ga iskljucuje posle ukoliko dodje do trudnoce zenama koji je D dimer u granici.Wink 

Zena apsolutno se usavrsava stalno, prati sve moguce seminare. Evo u prvom postupku nisam radila grebanje materice( prvi mi je radila u klinici Life), a ja sam citala da po inostranim klinikama to rade. I sad u ovom dodjem na pregled , legnem na onaj sto i osetim neku neprijatnost. Pitam sta mi to radite, kaze ona grebem zid materice, a ja odusevljena kazem aha samo vi grebite SmileSmileSmile

Gledam da sto vise toga ispisem, jer mi bebana spava Smile

29/12/2016
1:29 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1871sp_Permalink sp_Print

E i jos sam da se ogradim, sve vezno za doktorku iskljucivo je moje misljenje iz iskustva koje sam imala sa njom. Nisam imala priliku da idem u druge klinike i da uporedim. Tako da svako treba da donese odluku kod koga ici na osnovu licnog osecaja. Bilo je ovde i losih komentara u vezi nje, na pocetku ovog foruma secam se. Cak mislim da su neki i pobrisani. 

Eto imala sam potebu i to da kazem.

Ljubim vas i zelim sve najlepse u predstojecim praznicima i puno trudnoca i beba KissKissKissKissKiss

29/12/2016
6:51 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1872sp_Permalink sp_Print

Jao Jaco hvala ti puno na ovolikom postuKissKiss

Radi li se histeroskopija poslednji dan ciklusa ili sam pogrešno razumjela čitajući negdje? Ja nikad ne znam kad će mi ciklus, ni da li će uopšte taj mjesec..ali dobro, ispratiće se to već..

Smijem se čitajući ovo za grebanje, da meni to radi mislim da bi me hvatala po ordinacijiLaughLaughsvaka čast za  opuštenost.. napisala je da ne sarađujem pri pregledu, a ja se toliko trudim da se opustim, međutim, kao za inat,svaki mi se mišić stisne i onda me ,logično, svaka radnja boli..Confused

Odlično, dala si mi masu korisnih informacija..čega se god sjetiš i kad  i ako imaš vremena, otkuckaj miKissKissa biće korisno i ostalim curama koje se pripremaju..mnoge nas čitaju a ne pišu ništa, tako da je svaka informacija dobrodošlaWink

30/12/2016
12:00 am
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1873sp_Permalink sp_Print

Nista mi ne pricaj za opustenost, ista sam ti takva. Videces tek posle u trudnoci sgrcim se ali trpim sta cu LaughLaughLaugh

A nekako sam pozitivna usla u celu ovu pricu, o prvom putu da ne pricam ja sam se toliko radovala. Dobro drugi je malo bio tezi zbog svega sto se desilo ali stvarno sam bila srecna i uzbudjena.

Meni doktorka kaze pa ti mislis svaki put kad dodjes da dodjes po bebuSmileSmile Ali jesam verovala u uspeh, naravno bude strahova pa se poljulja samopouzdanje ali nekako sam se programirala tako, znam da je tesko ali eto mozda je to bio faktor koji je kod nas upalio.

Histeroskopija se radi cini mi se posle ciklusa, neka me neko ispravi. vidis kako se zaboravi. Znam da je bitna debljina endometrijuma pa mi logicno da treba da je tanak.

Pitaj ako te nesto konkretno zanima. Mozda necu stici odmah odgovoriti ali potrudicu se. Znam koliko je meni znacilo. Po sto puta dnevno sam ulazila da vidim da li je pisala Marina, Milica, sanja, Irena ili neka od devojaka Laugh

04/01/2017
10:18 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1874sp_Permalink sp_Print

Zeneee…cao…srecni praznici…i sve najbolje u Novoj…

Sigurno mjesec dana pokusavam da se ulogujem ali nista…i evo sam jutros uspjela…vidjela sam da ima novih clanica…dobrodosle…

Kod nas i dalje sve isto…dovodim stitnu u red…pred Novu sam bila na kontrolu i sad mi je terapija svaki drugi dan po cetvrtina (favistan) dobro se osjecam,bolje nego na samom pocetku kad mi je teripa bila svasta nesto i u velikoj kolicini,ali…stitna ko stitna regulise rad cijelog organizma meni se odrazila malo na vid,pa sam u Novoj usla sa naocarima i cilindrima,nije neka dioptrija ali mi smeta kad vozim pa ih moram nositi….i nekakavi uglovi i cudesa…

Za dva mjeseca  sam opet na kontrolu kod endokrinologa pa dako mi da zeleno svijetlo…

nadam se…

Pozzz za sve :* 

16/01/2017
12:29 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1875sp_Permalink sp_Print

zeneeee…

zvah jutros CT,moram opet proci konzilijum jer mi je ono odobrenje isteklo,ali mi nije propao drugi put jer nije ni zapocet…

Sta mi treba od nalaza po tom novom za konzilijum,znate li?

19/01/2017
4:20 pm
_100
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
19/01/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1876sp_Permalink sp_Print

Pozdrav za sve forumasice. Pratim ovaj forum vec odavno, medjutim sad sam i zvanicno dio tima 🙂

Imam pitanja za one koje su prosle kroz postupal IVF. Suprug i ja smo vec imali jedan neuspjesan pokusaj IVF na klinici LIFE, tako da smo u nedoumici gdje sad raditi. PRAG ILI BUDVA??? Cula sam da je u Budvi novi embriolog, pa me interesuje da li bilo ko od vas imao pozitivno iskustvo od kad je ona na klinici? Znam da je doktorka Motrenko temeljna i strucna, ali isto toliko znam da je uloga embiologa od krucijalnog znacaja za uspjeh uz sve ostale faktore. Suprug i ja nemamo registrovan nijedan problem, nalazi su u redu, relativno smo mlad bracni par, ali na bebu cekamo vec nekolike godine. Svaki savjet bi nam dobro dosao! Unaprijed hvala 🙂

21/01/2017
10:08 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1877sp_Permalink sp_Print

Pozdrav cure! Šta radite u novoj?

88,100, dobrodošle namKissSmileSmileSmileSmileSmile Što neka od cura reče, stavljajte nadimke, ovako je brojeve teže zapamtitiLaughLaughLaughLaugh,mada svejedno.. Za kliniku sam i ja bila u istoj nedoumici, moj prvi pokušaj je bio u Ars medici, nije bilo najsjanije na kraju,ali to je moje iskustvo, ima cura sa skroz pozitivnim i drugačijim, tako da je sve individualno.Pripremajući se za drugu VTO, htjela sam odmah poći u Prag, ali mi je moja dr kojoj zaista vjerujem preporučila dr Motrenko, obrazlažući prednost klinike koja je u Crnoj Gori i dostupna u svakom trenutku, pogotovu u toku stimulacije. Informacija za vas,88, lično znam primjer para u četrdesetim koji je dr Motrenko poslala u Prag, zato što nije mogla pomoći njihovoj vrsti problema, što znači da će vam otvoreno reći da li trebate ići negdje drugo..

Svakako, sve je na vama, ali eto par informacija..ako iščitate ranije postove vidjećete dosta sličnih nedoumica, svi prolazimo kroz toWink

Svetlo, taman sam i ja htjela da se raspitam za to, nego me nešto oko posla omelo, tako da koja prva sazna, neka javi, korisno je i radi novih cura svakako.

21/01/2017
10:31 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1878sp_Permalink sp_Print

Vasilisa kako stoje stvari kod tebe?  Citala sam postove ali sam se skroz pogubila u njima…izvini 🙁

Ja sam krajem februara na kontrolu za stitnu pa cu tada znati na cemu sam i da li krecem na novo sve…malo mi se tesko nakaniti oko sve one papirologije ali mora se…

Oni iz CT su mi samo ukratko rekli da nema vise fonda vec nakon obavljenog konzilijuma idem kod svoje doktorice za onaj list koju kliniku biram i dalje sa njom zavrsavam…

Pretpostavljam da su isti nalazi potrebni ali cu se detaljnije raspitati sledeci mjesec,a ako koja sazna ranije neka pise sve u detalje 🙂

21/01/2017
11:24 pm
_100
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
19/01/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1879sp_Permalink sp_Print

Vasilisa, hvala na rijecima dobrodoslice 🙂 :*  Broj sam pokusala promjeniti u ime, ali bezuspjesno. Izgleda da se kao i svaki pocetnik losije snalazim u startu 🙂

 

Dijelim misljenje u vezi sa doktorkom, medjutim kao sto sam vec i pisala, voljela bih u koliko je neka od vas u skorije vrijeme radila VTO u Budvi da mi napise svoje iskustvo sa samom klinikom i embriologom Andrijanom J. . Zaista nisam cula za nju, pa sam skepticna za sam postupak. 🙁

21/01/2017
11:30 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1880sp_Permalink sp_Print

Jedna moja prijateljica je skoro odradila i drugu ivf u bd…uspjesno i drugi put…samo ovaj put blizanacka trudnoca 🙂 prvi put uspjesno 🙂 dobili djecaka…ona ih bas fali 🙂 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…