A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
07/08/2016
3:15 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Naravno da mi nije problem da napisem, mislim da sam negde  u starim postovima i pisala. A dosta toga sam pila pa nadam se da nesto necu zaboraviti. 

U martu kad sam izasla iz bolnice pocela sam odmah piti omega 3 i pila sam ih bukvalno svih 7 meseci do novog postupka.

Svaki dan kesicu suncokretovoh semenki, to mi je bio ritual dok putujem sa posla kuci, takodje su dobre i semenke bundeve i  lana.

Na poslu sam se nalivala vodom bukvalno da sto vise hidriram organizam pogotovo kako se blizio postupak.

Folnu kiselinu sam pocela piti jedno 4 meseca pred postupak isto svaki dan.

Vitamine b12 i b6 sam pila kad se setim, nisam ih bas redovno uzimala. Da, pila sam isto par meseci kapsule l-arginina i suprug i ja.

Od cajeva sam pila macinu travu i crveni zdavac, to ide po tri case dnevno ali sa kolicinom vode koju sam unosila nije bilo izvodljivo pa sam po dve case dnevno. Macina trava se pije posle ciklusa do ovulacije ali ja sam pila i posle koji dan. Navodno ne valja da se pije ukoliko dodje do trudnoce. 

E sad sto se fizicke aktivnosti tice dobra je bilo koja, pre svega zbog seratonina koji otpustamo vezbanjem a i same relaksacije. Ja sam plivala i suncala se svaki dan posle posla, uh mnogo puta mi nije bilo do toga nego bih se izvalila na krevet i dremala ali sam terala sebe. Znaci ti mozes setnjicu neku ili pilates sto da ne , mada bi dobro bilo ako imas uslova da iskoristis sunce posle pet ili rano ujutru zbog vitamina D koji je dosta bitan za trudnocu.

E da zamalo zaboravih posto sam ja poor responder i imam malo visi fsh, svako jutro sve vreme sam jela po dve smokve iz maslinovog ulja. Navodno su odlicne za jajne celije i snizavanje fsh, a veruj mi po nalazima koje sam radila cini mi se da mi je dosta delovalo. 

Mislim da je to sve, s tim da kad krene postupak  i dok se bockam jela sam po svez ananas dnevno za debljanje endometrijuma, nekako sam sebe ubedila da mi je to u prvom postupku donelo uspeh.

Eto draga Vasilisa sad kreni sa pripremom i veruj mi poceces da uzivas u svemu i da brojis dane kada ce poceti novi postupak, a mi cemo biti tu da te bodrimo sve do uspeha  KissKissKissKiss

08/08/2016
6:19 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1842sp_Permalink sp_Print

Hvala ti jaco puno..bas si me ohrabrila i dala mi poleta..SmileSmilepočeću sve da primjenjujem,pa se nadam nagradi poput tvoje WinkSmileSmilevelika smo podrška jedna drugoj i zaista je uz vas sve lakšeKisspuno poljubaca drage ženskeKissKissKiss

10/08/2016
3:47 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1843sp_Permalink sp_Print

Ja bi dodala na ovo što je Jaca napisala još samo: proteini!

Doktorica mi je svaki put kad sam dolazila kod nje (a to je i Jacina doktorica), ponavljala kao pokvarena ploča: proteini, proteini,…!

I zaista ishrana ima jako uticaja. Bilo da su u pitanju meso, riba, mliječni proizvodi, jaja,ili nešto treće, treba ih unositi u većoj količini. Dr je potencirala, plavu, masnu ribu i meso. 

01/09/2016
9:10 am
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1844sp_Permalink sp_Print

Cure jeste tuuu, bilo kojaaaaaa, Konzilijum minje u 10 a sad se sjetih da mi je knjizica nepotvrdjena pa ne znam oce li mi oraviti problem, brzo pricajte sta davradiiimmmmmm

01/09/2016
9:15 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1845sp_Permalink sp_Print

Mirooo…ako si se prijavila na onom salteru glavnom i ako ti ona zena nije pravila problem nece niko unutra…jer ti na konzilijumu samo traze papire (makar meni je tako bilo)

A ona zena je bas drska sto je na salteru,srecno !

01/09/2016
9:19 am
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1846sp_Permalink sp_Print

Pa znam, nisam jos ni posla zato rekoh da vas pitam, hvalaaaa :*

04/09/2016
1:57 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1847sp_Permalink sp_Print

Miro dobrodošla! Kako je prošlo na komisiji? Svetlo, ima li kakvih novosti ? Jaco,uživate li vas dvije? Ostale cure?

Ja sam odradila trombofilije, i imam mutaciju MTHFR heterozigot, kao i PAI-1 4g/4g homozigot..čekam termin kod hematologa. Svim curama koje su u postupku, odradite ovo prije ičega !

Našla sam toliko tema gdje su cure gubile i po nekoliko trudnoća ne znajući da imaju mutacije i da u jednom trenutku njihovoj bebi prestaje dotok krvi, prvo se postepeno smanjujući, ili obrazujući trombove u pupčaniku u većim trudnoćama..Čak mi je i dr na poslednjem pregledu rekla da vidi smanjen protok i da ne zna šta je uzrok ako nisu trombofilije..Samo što je trebalo reći mi to na početku..Ovdje je nažalost to praksa većini, samo je užasno da smo tom neznanju izložene mi koje ionako prolazimo dosta teškoća..

Poljubac cure i pišiteKiss

06/09/2016
7:53 pm
_16
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
06/09/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1848sp_Permalink sp_Print

Zdravo, ja sam nova ovdje. Prikupljamo dokumentaciju za konzilijum.

Da li znate refundiraju li se hormoni i brisevi? AMH sam morala raditi privatno a i dio briseva.

hvala 🙂

08/09/2016
10:37 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1849sp_Permalink sp_Print

Dobrodošla 16 , što se tiče briseva i hormona, mislim da ti ne refundiraju, makar meni nisu prošle godine, uz obrazloženje da se to radi u Kliničkom, a to što trenutno ne rade (čitaj nikad 🙂  ), ne znači da pacijent nije imao mogućnost besplatnog tretmana, samo u nekom drugom vremenskom periodu Laughovo bukvalno citiram iz rešenja koje mi je dostavljeno kao odg. na zahtjev..ali ti probaj svakako

09/09/2016
6:35 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1850sp_Permalink sp_Print

Cao cure moje drageeee. Ma ja sam 55, samo me nesto sistem izmijenio najednom, kad sam se tek ulogovala stavila sam nikname mira 888 i ono mi stavi 55 sad evo vratilo kako treba, ne znam sta je. Uglavnom, nista soecijalno, dobili smo odobrenje, samo eto novitet za sve one koji tek treba da idu na konzilijum, vise NEMA PAJOVICA doktora u komisiji, rako da je do odobrenja lakse mnogo doci, samo sro treba da imate,odnosno muz nalaz urologa iz KCCG, ne prihvataju privatnike i bilo koje druge klinike, samo izvjestaj KCCG. Ja sam to znala, ali smo ipak imali nalaz iz Kodre star mjesec dana, dok je jos bio potpisan ugovor KCCG sa Codrom, i opet nam nijesu dali, nego smo u 10, kad smo dosli na konzilijum trcali po KCCG trazili urologa da nam napise izvjestaj, samo prepisao i to je to. Tako da cu sljedeceg mjeseca na grebanje materice, pa onda u novembru radim opet. Mogu vam reci da sam zatrpana poslom, evo vidite nisam se javljala bas dugo, pokusala sam da pratim sve ali sam sigurno nesto i propustila. Ne znam jesam li Jaci cestitala, mnogo si me ovradovala lijepim vijestima. 16, sve nalaze mozes da izvadis u Institut za javno zdravlje, samo je potrebno da imas nekog tamo da ti javi kad imaju sve te reagense, recimo, ja sam posla u utorak sve zive briseve povadila i krv i sve osim hlamidiju, to nijesu imali, hormone nikad do sad nijesam radila privatno, rade ih odredjenim danima u KCCG bez problema, nalaz za sedam dana ili manje bude. Prosli postupak kad sam radila samo sam mikoplazme radila privatno jer u tom momentu kad su meni bile potrebne nijesu imali u Institutu, sad hlamidije, ostalo sam besplatno sve. A mislim da refundiraju onda kad nemaju u Institutu, ali je procedura komplikovana. Tipa,moras da podjes u Institut da ti daju papir da to nemaju, pa onda s tim ides ne znam ni ja dje.Svetlo,breskvice 216, dje ste pisite, 216 cini mi se da su tebe odbili na Konzilijumu  ako si i dalje za IVF sad mozes pokusati, sad nema Pajovica 🙂 Ne znam ko, ali neko je pitao kakvi su savjeti pred IVF, NIKAKVI  da vam ja kazem, dakle nema cega se nijesam pridrzavala, proteini, ananas, vitamini, cajevi, bla bla bla, pa nista. Cura koja je radila sa mnom koja nije znala sta joj rade otprilike upalilo joj je, dakle glavna je GLAVA. pokusaj svim silama da se iskljucis i da kroz to prodjes kao da ne prolazis ti. Ja sam sad rijeyila tako pa cemo vidjeti sta ce biti.Eto to vam je to. Pisite,obavjestavajte me. evo jedan tekstiz zanimljiv za nas zene ovdje http://antenam.net/index.php/d…..abu-tema 

28/09/2016
8:48 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1851sp_Permalink sp_Print

Pozdrav ženske 🙂 Šta radite,što ste se ućutale? Svetlo, Jaco,ostale ženske?

Bila sam kod moje stare dr.na pregledu i preporučila mi je za sledeću vto-dr.Montrenko. Ja kažem da bih u Prag, a ona da ne trčim,da se njima dešavaju propusti takođe,da je imala par negativnih primjera sa svojim pacijentkinjama, da dr.Montrenko stručno radi i da probam tamo,da je bezbjednije zbog moje podložnosti hiperstimulaciji da se prati ovdje, nego na “daljinu”.. Šta vi mislite, šta bi trebalo odabrati? Znam da je individualno, ali značilo bi mi da kažete svoje mišljenje, baš me dovela u dilemu, držim je za dobrog i stručnog dr. i znam da mi ne bi tek onako rekla..ona mi je i postavila dijagnozu pcos,uvjek imala korektan pristup..tako da čekam da me posavjetujete 🙂 

28/09/2016
9:19 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Caos drage zene 🙂 

Ja glasam za dr motrenko. Ona je vrlo direktna i bez ustezanja sve kaze bas onako kako je, bez ikakvog uljepsavanja. To moze da bude i u nekom trenutku nepozeljno, pogotovo u cijelo procesu koji prolazimo i koji nije lak, ali makar ces uvijek znati na cemu si!

Takodje, cinjenica da ti je ona dostupna u samom procesu stimulacije je mnogo vazno. Upravo se moja poznanica vratila iz Praga, i nazalost nije uspjelo. Ima raznih primjera ali ja bi okusala srecu ovog puta sa dr motrenko 🙂

I konacno, da napisem moje iskustvo. Meni je prva vto odradjena u februaru, kod dr motrenko. Bila je biohemijska trudnoca. U septembru sam trebala da radim drugu, medjutim moj avgustovski ciklus nikad nije dosao, tj.pojavile su se II linije na testu 🙂 Mojoj sreci nije bilo kraja, mada sam i dalje sva isprepadana.. trudim se da uzivam u trenutnom stanju! Malo je to tesko uz mucnine koje imam, ali to je vec druga prica. 

Ne znamo sta je upalilo! I dr je bila zacudjena. Ja znam sta sam ja radila drugacije, a to je da sam cijelo ljeto bila jako opustena, znala sam da u sept.radim vto i onda sam se trudila da se maksimalno opustim u svakom smislu 🙂 i eto, cudo se desilo! 

Mozda sam ja previse subjektivna, ali govorim iz svog iskustva, jer u pojedinim trenutcima sam i ja pomisljala na prag, uglavnom, drago mi je sto sam ostala kod dr. 

29/09/2016
10:06 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1853sp_Permalink sp_Print

Bravo, svaka čast, neka ti je srećno, želim urednu i školsku trudnoću Smile Istina, sve je u glavi, bravo, pravi primjer kako bi trebalo funkcionisati, samo opušteno..Baš si me obradovala Smile

Vidim da sam opet ubacila suvišno “n” u doktorkinom prezimenu, to stalno radim LaughReci mi samo da li doktorka u novoj klinici ima mogućnost zamrzavanja embriona i zamrzava li samo blastice ili i ostale stadijume (četvoroćelijske,osmoćelijske i sl.) ? Poljubac i uživaj u najljepšem periodu Kiss

30/09/2016
9:36 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1854sp_Permalink sp_Print

Ima mogucnost zamrzavanja, ali nama nazalost nije bilo sta da se zamrzne prosli put. Tad mi je rekla da ce ako bude sta, pokusati da ih dovede do blastociste, mada mislim da zamtzavaju i ostale kulture,zavisno od kvaliteta.

I, da, zaboravih da napomenem, da za cijelo vrijeme koje sam u prici ivf i sve zene koje sam upoznala kod nje, ni jedna nije imala istu terapiju. Ona svakom pristupa kao posebnom pacijentu, sto nije slucaj sa nekim drugim doktorima…

Valjda ce se javiti jos neko sa svojim iskustvom, dobro je imati vise primjera 🙂 mada kako si rekla sve je individualno!

:* :* 

30/09/2016
9:59 am
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
Member Since:
12/06/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1855sp_Permalink sp_Print

Evo i ja konačno da se javim… Danima ne mogu da se ulogujem, ali redovno pratim sva dešavanja na forumu i podržavam vas!!!

Breskvice SA SREĆOM, želimo ti laku i uspješnu trudnoću Laugh Baš sam se obradovala kad sam pročitala radosnu vijest Smile
Što se mog iskustva tiče sve pohvale za dr Motrenko, mi sa njom imamo samo pozitivno iskustvo Laugh
Veeeliki pozdrav za sve ostale članice i SREĆNO svim parovima koji su u procesu vto ili se pripremaju!

Marina82

30/09/2016
9:25 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1856sp_Permalink sp_Print

Marina uspela si da se ulogujes, bravo Kiss

Breskvice pa odlicnoooo!!! To se toliko cesto desava da parovi  dok cekaju postupak ugledaju najlepse dve crtice LaughLaugh Sad polako i da sve protekne kako treba !

Vasilisa evo i ja da se pridruzim komentarima za dr Motrenko, naravno posle dve uspesne vantelesne kod nje mogu samo da je nahvalim, a znam da ce se i Marina sloziti sa mnom. Mi smo njene redovne pacijentkinje Laugh

Ma svasta bih ti mogla pisati o njoj samo reci sta te interesuje. Preporuke sve za nju bas zbog tvog sindroma pcos. I nekako bih Prag uvek ostavila kao krajnju varijantu. Ali mislim da doktorka uopste ne zaostaje za njima.

11/10/2016
7:43 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1857sp_Permalink sp_Print

Hvala vam puno cure, zaista mi znači vaše mišljenje, najbolje je čuti od nekog ko ima konkretno iskustvo..

Jaco, ovo sam već pitala, ali zbog toga što sam vjerovatno pogrešno razumjela:)   Shvatila sam da dr zamrzava samo blastice, a meni je oba puta uspjelo od osmoćelijskih, pa sam htjela pouzdanu informaciju o tome, mada mi je već odgovoreno, ali evo da pitam i tebe..Da li zamrzava bez obzira na stadijum?

Jesi li radila baš u novoj klinici kod dr u Budvi? Kakvi su uslovi,tehnička opremljenost ,anesteziolog, embriolog i sl?

Koliko treba dr da “nas uzme u rad” od trena kada stupimo u kontakt, pod uslovom da je sve u redu? Mislim, odugovlači li? 🙂

Njena klinika je takođe u sistemu sa ostalima preko fonda? Nikako ne mogu naći njihov sajt, uglavnom se spominju u okviru nekih drugih institucija i tema,znate li rade li vikendom i do kad popodne radnim danima?

 

 

11/10/2016
7:56 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1858sp_Permalink sp_Print

I kakva je dr za komunikaciju? Jaco najbolje mi ti sama pričaj šta znaš LaughI ostale cure, ko god zna šta WinkPoljubac za jacinu princezu i sve bebe s ovog foruma ( i one koje ce tek doći)WinkLaughKiss

Svetlo, ima li šta novo kod tebe? Šta nam radi milicica i njen gospodin, odavno se ne javlja, nedostaje nam 🙂

ljubac cure, pišite i hvala 🙂

18/10/2016
10:42 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1859sp_Permalink sp_Print

Vasilisa nova klinika dr Motrenko je moderno opremljena, aparatura i sve to ostalo. Anesteziolog je bio neki covijek, srednjih godina, mozda malo i stariji. Ja sam ga super zapamtila jer je bio jako pozitivan i cijelo vrijeme se salio.

E, embriolog, ja mislim da je mladja zena u pitanju, tj.prilicno mlada. Ne znam da li ima jos nekog..mozda ce Jaca bolje znati?

Vikendom rade po potrebi, meni je recimo dok sam radila pracenje folikula, jedan od pregleda bio bas u nedjelju. Ja zaista nemam osjecaj da odugovlaci, ja sam od prvog pregleda do procesa cekala samo dok je poceo ciklus, bila sam na dugom protokolu. 

Inace im je radno vrijeme pon.,srijeda i petak cini mi se od 8 ili od 9 do 16 ili 17h, a utorak i cetvrtak od 12 ili 13 do 19 ili 20h.

Mislim da sajt nemaju..

Ja ti predlazem da zakazes prvi pregled, i da sama procijenis. Dr je jaaaako direktna i mislim da za sve sto ti bude na pameti treba da je pitas jer je jako dostupna 🙂 

Nadam se da sam pomogla malo..

31/10/2016
9:01 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1860sp_Permalink sp_Print

Svaka informacija pomaže puno, hvala još jednom:) Pomaže mi da sklopim pravu sliku dok čekam da prođe ostatak vremena do novog postupka, i dalje se ježim pri pomisli na hiperstimulaciju,gušenje,bolnicu, ma užas,tako da zaista moram dobro razmisliti kome povjeriti sledeći pokušaj..tako da mi ovo stvara jasniju predstavu svakako 🙂

Ostale ženske,šta radite? Poljubac 🙂 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner