A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
15/07/2016
4:46 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1821sp_Permalink sp_Print

268 BRAVO! ČESTITAM 🙂

A,sad nam reci,kad ste bili,i svu proceduru kod njih…kao o troskove…

16/07/2016
11:34 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1822sp_Permalink sp_Print

Svetlana odobrenje od fonda traje 6 mjeseci, ali ako zbog nekih nepredvidjenih okolnosti mora da se odlozi ivf, doktor moze da trazi produzetak. Sad, ako ti kazu da ne treba da planiras to jos godinu, godinu ipo, ne znam sta se desava u tom slucaju, vjerovatno ce doktor znati sta i kako.

268 hvala sto si nam se javila! Svako pozitivno iskustvo daje nadu 🙂

Napisi nam koja je klinika bila u pitanju, koliko novca,… i da li ste se osma odlucili za Prag ili ste ranije pokusali negdje drugo?

17/07/2016
2:43 pm
Mina M
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
15/07/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1823sp_Permalink sp_Print

Pozdravcic od mene,

Pa ovako, prvi nas odlazak na kliniku za vantjelesnu oplodnju je bio u klinici Life, posle saznanja da suprug ima vrlo malo sporo pokretnih spermatozoida. Prije toga,bili smo po Beogradu, kod poznatih urologa, koji su mu prepisivali sve i svasta, potrosili smo veliki novac na kesice Proxeda, da bi na kraju dijagnoza bila azospermija. Nula! Zato, oni sa bas losim spermogramom, neka se ne zanose da ce im od tih preparata biti bolje…

Da se vratim na pricu. U klinici Life smo razgovarali sa dr Cejovicem, koji na nas nije ostavio neki utisak, i za analizu spermograma i neku karticu uzeo skoro 100e! Tada odlucujemo sa idemo kod najboljih. Prag fertility centar i doktorka porijeklom iz Mojkovca, Sonja Lazarovska! Medicinsko osoblje velikim dijelom sa nasih prostora. Pozvala sam telefonom, pozvali su koordinatorku, Ivanu, koja na zalost ne radi vise tamo,ona mi je dala mejl adresu. Ja saljem svu nasu dokumentaciju. Dr pogledaju, kazu da sve ponovimo jer  nalazi ne smiju biti stariji od 6 mjeseci. Planiramo odlazak za mart ove godine. Na osnovu mojih godina,38, salju mi semu stimulacije. Pocinje ciklus, i injekcije primam u Domu zdravlja. 7 og dana radim uz i saljem opis i slike mejlom. Odlazimo za Prag avionom, 560e karte.na aerodromu nas doceka suprug Danice koordinatorke sa klinike i vozi do hotela.Preko booking com nalazimo hotel, oko 40 e dnevno za oboje,sa doruckom. Moze se preko klinike rezervisati hotel u blizini klinike, takodje za 40e, 3*ili 4* koji kosta 65e. Izbjegavajte dolazak vikendom,tada cu cijene vrtoglave, a preko klinike su iste.

Na klinici nam nista ne naplacuju, ni kartice koje dobijemo, ni ultrazvuk, ni analize spremograma. Naplacuje se samo procec ivf. Posto je mom muzu radjena biopsija, ona kosta 1000e,platili smo ukupno 3.700e. Bez troskova smjestaja,puta i hrane. Sve ukupno oko 5300.

Na klinici, u hodniku, sve sami parovi sa Balkana. Nas jezik svuda. Dr i osoblje pozitivni, ljubazni, profesionalizam na nivou. Suprugu rade biopsiju, Bogu hvala nalaze spermatozoide. Meni vade jajne celije, oplodjavaju, posle tri dana vracaju mi dva embriona. Ono sto je bitno reci, da ostatak embriona  zamrzavaju,u slucaju neuspjeha ili kad dodje vrijeme za drugo dijete, vise ne prolazite kroz stimulaciju, idete kod njih i za cijenu od 600,700e, odrade vam opet oplodnju. To je vjerujte mi, veliko olaksanje.  

Vracamo se u kuci, posle skoro 15 dana, beta 490. Zamislite nasu srecu. Prva vto, uspjesna! Uz pomoc pravih strucnjaka, sve je moguce. 

18/07/2016
1:33 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1824sp_Permalink sp_Print

Bravo! Sve cestitke!

Bravo stvarno!

Znaci otprilike 6 hiljada € treba…

Svaka cast!

19/07/2016
10:38 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1825sp_Permalink sp_Print

268 svaka čast! baš je divno kad neko ima tako pozitivan ishod ove naše priče! I hvala na objašnjenjima, sigurno će koristiti.

Sa Čejovićem sam i ja imala baš bezveze iskustvo, i onda sam otišle kod dr Motrenko. Prva vto je bila uspješna pa neuspješna, a drugu treba da radim u septembru. Nadam se da ću i ja a i ostale žene sa ovog foruma imati srećnu jesen 🙂

19/07/2016
6:10 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Caoo drugarice, evo i mene da se javim. Naravno kod mene sve mora malo tezim putem, ocigledno kao i svih nas u ovoj prici. Pre dvadesetak dana dobijem jake bolove ujutru rano, mislim krenule kontrakcije i porodjaj. Odmah odem u bolnicu sa nenormalno jakim bolovima, doktor me pregleda sve mirno, a ja jaucem od bolova. Skine mi serklaz i daju lekove za bolove i malo se smiri stanje. Ustanove da je kamen u bubregu, da je beba nogom blokirala bubrezni kanal i da ce to tako trajati do pododjaja. I tako sam vam ja drugarke moje bila na infuzijama par dana i najstrasnijim bolovima. Malo se to smirilo posle par dana dobijem kontrakcije ujutru 04.07. i porodom se prirodno, dobijem moju breskvicu 3650 tesku i 51 cm LaughLaughKissKissKiss

Eto drage moje uspele smo nas dve posle svega i svakoj od vas zelim isto i znam da hocete!!!!!!! Znete da sam tu sta god vam treba.

Kada sam je rodila prvo sto sam rekla bilo je da li je ovo reealno. Doktor pita na sta mislis sto si se ovako brzo porodila ? Kazem ne nego da sam ja postala mama. Znam kako se sad osecate i nekada vam se cini da necete uspeti ali verujte sve prolazimo kroz isto i sve imamo iste strahove. Mi smo uspele , uspecete i vi.

Vidim da se svasta ovde desava. Pisu nam i nove devojke koje pozdravljam. Nisam mogla sve price da propratim ali vidim da Svetlo imas problem sa stitnom. Ti si u hipertireozi za razliku od mene ja sam u hipotireeozi. Obe trudnoce sam pila eutirox a on mi je smanjio tsh pred postupaak na 0,025 i tako sam startovala. Ne znam zasto ti toliko odlazu kad sa lekovima mozes to brzo da regulises. Breskvice, Vasilisa, Mesecina, 55 ljubim vas sve i vucem na ovu stranu. Sad cu da iscitam sta se kod koje desavaKissKissKissKiss

20/07/2016
11:03 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1827sp_Permalink sp_Print

Jaco diiiiiivno! baš si me obradovala sa ovako lijepim vijestima jutros! 😀

Sve to ružno ćeš brzo zaboraviti, a ja se nadam da ćemo i mi brzo s tobom!

Ljubac za tebe i malu krofnicu!

23/07/2016
4:25 pm
anchy P
Niksic
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 88
Member Since:
24/03/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1828sp_Permalink sp_Print

Cao zenske,evo da se i ja glasnem.Kod mene nista novo,muz koristi onaj prirodni lijek sa medom.A ja se nerviram svaki mjesec kad dobijem,uzas.Svetlana zao mi je sto ti se to tako iskomplikovalo.Taman kao pomislimo sve glatko ide ono sto komplikacija.Uf koliko strpljenja i zivaca treba. 

26/07/2016
10:12 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1829sp_Permalink sp_Print

pozdrav ženske..prvo da cestitam jaci od srca:) bravo za tebe i tvoju curicu,svaka čast:) sad uživaj zasluženo:)

svetlo,samo polako,najvažnije je tvoje zdravlje,a znam da ti je sve predugo..ostale cure,poljubac:)

Ja sam sa mojom niskom betom,koju sam rano uradila a koja se pravilno duplala kasnije,dobila otkucaje srca u sestoj nedelji jednog malog embriona,sve odlično, ja toliko srećna da sam htjela plakati od sreće,bukvalno..

Sada sam u osmoj nedelji,sinoć sam imala par braonkastih tačkica na vešu i malo me bolio stomak, ali nista strasno..

Danas dr nije mogla najbolje da čuje otkucaje..idem preksjutra ponovo na kontrolu..nisam živa do tada..vidjećemo šta će biti,ali mislim da ne bih mogla izdržati još jedan gubitak..šta je sa onim što cure kažu da druga trudnoća uvjek bude ok?..navijam da su u pravu..

ljubim vas sve i držite mi fige

27/07/2016
6:17 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1830sp_Permalink sp_Print

Jacoooooo….čestitaaaaam ti (vam) od srca! Da budete ponosni roditelji a devojcurak da ima lepo i bezbrozno djetinjstvo (zivot) 🙂

216…nemoj se nervirati samo ces gore doprinijeti sebi i organizmu…i muzu…naravno…jer ce se osjecati mozda krivim…zato nervozu u vrijeme ciklusa sa strane nedje 🙂 oces li zakazivati konzilijum u skorije vrijeme?

Vasilisa…ja ne znam sta bih ti rekla…vjerovatno ce biti sve u redu…da ti kazem da se ne sjekiras necu jer znam da je to ne moguce…

Javi nam kako si prosla…

Jaco…ne znam zasto nece da mi endokrinolog da zeleno svijetlo…kaze “malo tezi” oblik hipera…poslah to njima na CT…doktor pogledao i reko da nece da se mjesa u misljenje ali da se javim nakon nove godine…

Jedino dobro u svemu ovome je to sto sam nasla posao 🙂

Sjutra pocinjem…pa da se malo rasteretim…

Ljubim vas sve :*

28/07/2016
10:44 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Vasilisa ima li kakvih novosti? Držimo pesnice jako da sve bude u najboljem redu!

Svetlana, super za posao! Meni je jako pomogao kad sam se vratila poslije prve uspješno/neuspješne ivf. Čak sam radila i što jeste i što nije moj posao, samo da budem zauzeta 😀

Najgore je očajavati. Ko zna zašto je nama dato da budemo na ovakvom ispitu volje, želje, snage,…ali uspjećemo i ja se nadam da će svaka ostvariti svoj cilj! Teško jeste, ali izađemo snažnije iz svega na kraju.

28/07/2016
6:10 pm
Avatar
podgoricanka p
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 114
Member Since:
13/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
1832sp_Permalink sp_Print

Zene,ja svaki vas post iscitam i znam da vam nije lako. Imam i lijepog i loseg iskustva sa trudnocama i porodjajima, i samo vam mogu svu srecu pozeljeti i samo da budete psihicki jake,jer ako sebi same ne dajete vjetar u ledja s pozitivnim mislima i ako vi ne vjerujete u svoj uspjeh jer ste prrdodredjene da budete majke,niko vam nece pomoci.

Od mene imate puno podrske i zagrljaja i stvorite zid od pozitivnih misli oko vas i taj zid niko ne moze srusiti.

Svako vam dobro zelim,i da u ovo doba sljedece godine uveliko o kasicama pricamo.

02/08/2016
10:21 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1833sp_Permalink sp_Print

Cure, nemam lijepe vijesti…mojoj bebici je prestala srčana radnja u 8-oj nedelji..CryCrya tako je jako tuklo u šestoj i sve je bilo super..doživljaj je užasan,ne znam da li je biologija ili samo emocije,ali osjećala sam takvu povezanost sa njom..

Više nemam nijedan zamrznut embrion, od 17 jajnih ćelija, 9 oplodjenih i sedam “idealnih” embriona koji su se koristili tokom ova tri embriotransfera..

Imala sam hiper zbog koje sam završila u bolnici i izgubila mogućnost da mi vrate svježe, zato me strah nove stimulacije u našim uslovima, pa ja i suprug planiramo odlazak u Prag..

Naravno, rekli su da i ne pomišljam za minimum pola godine..tako da razumijem tvoju nervozu zbog odlaganja svetlo..iako sam iscrpljena,cure koje su osjetile razumiju me,koje nisu, nadam se da će ubrzo,sve bih učinila da ponovo čujem otkucaje srca i tu ushićenost mrvicom koja raste unutra..mi smo sve hrabre i sve znamo-nema predaje do ostvarenja cilja !

Već je počelo braon krvarenje,ali svi se slažu da ne bi trebalo odlagati kiretažu jer sve i da podje samo,uvjek može ostati neki dio i napraviti problem, a i htjeli smo dati plod na analizu u bg..s obzirom da je druga trudnoća koja prestaje sa razvojem u određenoj fazi..Imate li vi neka saznanja o tome,bilo o kiretaži i prirodnom spontanom ili analizama ploda? ako šta znate pišite,mnogo mi znači vaša podrška..poljubacKiss

02/08/2016
10:33 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1834sp_Permalink sp_Print

Rekoh da sam pocela sa radim i vec sam legla i u snu cujem mejl…morala sam procitati.. 

Pih…Vasilisa…ne znam sta bih te rekla…nevjerovatno mi je zao…i zeludac me zabolio u trenutku dok sam citala…

Meni je jetrva izgubula bebu u drugom mjesecu…znam da je pri kiretazi oni salju na analizu…i njoj je stigao nalaz da je virus neki u pitanju…nalaz se ceka oko mjesec dana…ne znam tacno koji virus…jer je bilo prije dvije godine…

Odmori…planiraj nedje poci na nekolika dana…stres je cudo…meni evo stitna zbog svega…

Da…Prag…podrzavam vas u tome…odmah pisi na kliniku kod Sonje da bi znala na cemu si…mi se odlucismo za jos jedan pokusaj kod nas. ..pa cemo vidjeti…ali smo pricali o Pragu…

Uf! Zao mi je! Jako mi je zao! 

Pih . . .  🙁

03/08/2016
8:52 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1835sp_Permalink sp_Print

Znam da ti je žao svetlo,toliko smo toga prošle, a neke iritirajuće stvari vezano klinike koju smo odabrali mi znamo naročito..ali moramo vjerovati da ce biti bolje..

I ja sam počela da radim i to mi puno pomaže..zakazala sam kiretažu za preksjutra..čekam da uradim nalaze..nije mi rečeno za trombofilije ni pri pripremi za treći embriotransfer..nešto sam uradila na svoju ruku,informišući se preko neta,ali nedovoljno,hvali mi još nalaza..kad je mojoj bebi prestalo kucati srce postavljeno je pitanje trombofilije,a to je bio treći pokušaj i druga trudnoća..suvišno je govoriti da je u najmanju ruku neozbiljno,ti me svetlo razumiješ šta mislim pod tim..

Na svoju ruku sam isti dan odradila d-dimer, koji je bio u granicama,tako da se nadam da ipak nije trombofilija i da nisam izgubila bebu zato što se nije našao niko da mi prepiše fraxiparin ili clexan..Ako iko zna nešto više o tome, u osmoj nedelji mi je vrijednost d dimera bila 0,31, a referentna vrijednost je 0,53..makar tako piše na mom nalazu..

 

 

04/08/2016
3:45 am
Avatar
podgoricanka p
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 114
Member Since:
13/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
1836sp_Permalink sp_Print

Ako iko zna nešto više o tome, u osmoj nedelji mi je vrijednost d dimera bila 0,31, a referentna vrijednost je 0,53..makar tako piše na mom nalazu..

To je ok vrijednost d dimera za drugi mjesec. Inace kod nas rade analize na trombofiliju posle tri gubitka. Ja sam eto glupo je reci odmah dobila upute,al je moje iskustvo drugacije od vasih. Evo sad sam u drugoj trudnoci sa clexane,a inace cekam cetvrti porodjaj.

Ne dajte se zene. Imam ruzno iskustvo,znam vas bol i tu nema mjesta pametovanju,samo da imate zelju sebi da pomognete i budete psihicki jake, a fizicku snagu cete svakako naci.

I od goreg ima gore…meni je ovo mnogo znacilo…

 

 

   

04/08/2016
6:06 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1837sp_Permalink sp_Print

VasilisaaaaaCryCryCry Mnogo mi je zao! Tuguj par dana, bice lose i onda se svim snagama posveti mislima o novom pokusaju i analizama. Naravno mnogo ce ti pomoci to sto radis. Znate vec da sam izgubila bebe u 24 nedelji, sa kojima sam itekako bila povezana, koje sam svaki dan osecala i koje na zalost nisu zivele duze od 24 sata. Bilo je tesko u pojedinim momentima sam zelela da izadjem iz svoje koze. Ali dani su odmicali, sve sam podredila novom pokusaju. Evo ja sam trombofilije odradila u kbc-na svoju ruku. Sama sam sebe uputila. Ma sve naaze koje sam mislila da su mogli biti uzrok prevremenog odradila sam. Ne cekaj da ti doktor da, samo o sebi moramo brinuti. Sve sto mislis da treba testiraj i  da nam spremna udjes u novi pokusaj, i bice bebica na ovom forumu jos mnogo, mnogo.

Sto se tice analize ploda, drugarica koja je radila inseminaciju izgubila je bebu u 11 nedelji, poslali su nalaz za Bgd i ispostavilo se da je bio na zalostili Daunov sindrom, kazu da matericaolje selektuje anomalije u prvih 12 nedelja i odbacuje plod. U slucaju da su trombofiliji neka te ne brine pa prmaces fraxiparin i eto resenja, samo obavezno proveri da li imas mutacije. Ponovicu da nama doktorka svima preventivno daje fraxiparin prva tri meseca onda kontrolisemo D-dimer i iskljucuje ga kome nije potreban. Pa evo Marina ga je primala preventivno svih 9 meseci…

Ne sekiraj se, nadji snagu u sebi imas je sigurno. Bice sreculenaca veruj mi, ma koliko se sada cinilo daleko!!!

Devojke tu smo jedna drugu da bodrimo, kao sto su Sanja, Marina, Irena i ostale mene sada sam tu za vas dok sve ne predjemo na ovo drugu stranu. Ljubim vas i saljem punooo bebece energije!!!!!

05/08/2016
5:34 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1838sp_Permalink sp_Print

Hvala jaco, mnogo mi znači podrška..upravo tako,od prvog trena razmišljam o novom pokušaju i pravim planove..Što se analiza tiče, to sam i uradila posle prve izgubljene trudnoće u februaru,sama sam “otkrila” trombofilije i kariotip, odradili smo,kao i neke imunološke analize, ostalo je bilo u redu..međutim , sad nam je dr rekla da je trebalo uraditi i pai, a u kliničkom su nam uradili tri, rekavši da je to kompletna analiza, bez pai..oni se pravdaju time da za pai moraju postojati posebne indikacije,da je skupa analiza pa stoga ne rade, ali sad će nam uraditi..

Sačekaću to i bebin nalaz,pa ćemo vidjeti..

Kad si ti preživjela tako nešto, zaista je primjer snage i volje koji treba slijediti..kolika je bila pauza između toga i drugog pokušaja? pored fizičke, zaista si morala imati i nevjerovatnu psihičku snagu..svaka čast..Sad uživaš u svojoj bebici, nema bolje nagrade,nadam se istom, a isto želim i svim hrabricama ovdje Smile

 

05/08/2016
6:58 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1839sp_Permalink sp_Print

Tako je Vasilisa, tako i treba da razmisljas i budi uverena tako ce i biti da te na kraju sveg ovog truda ceka divan dar!

I ja sam pai radila posebno, ali nisam imala problema sa uputom, to mi je dao moj ginekolog iz DZ koji mi je dosta pomagao u ovoj borbi.

Pa porodjaj tj.to sve se desilo prosle godine u martu, a ja sam iste godine u oktobru ostala trudna. Sedam meseci posle, jos smo postupak trebali raditi u septembru ali zbog nekih obaveza doktorka ga pomerila za oktobar. Ne mozes verovati snagu  volje tih sedam meseci tj. celo proslo leto. Sve mi je bilo podredjeno novom pokusaju i priperemama za njega. Plivala sam svaki dan, pila preko dva litra vode, jela raznorazne semenke, pila cajeve. Ujedno oporavljala organizam od trudnoce i pripremala se za novu. 

Ne mozes zamisliti koliko je tesko  bilo, vracas se kuci posle svega, mleko probija kroz zavoje kojim su te podvezali a beba nema. I bas sam tada razmisljala zasto je moralo tako da se des,i zasto je uopste uspela vantelesna i ako je uspela sto se bar nije desilo prva tri meseca…

Zato sam sad celu trudnocu a to vec znate bukvalno prelezala, jela sam u krevetu … vise od mesec bila u bolnici na odrzavanju ali evo sve se isplatilo na kraju i neke rane nikad nece zarasti ali je daleko lakse.

Tako sad malo odmori, tuguj koliko treba i onada  kreni u nove akcije , a Boze daj kreni u nove pobede LaughKissKiss

Kiss

06/08/2016
3:39 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1840sp_Permalink sp_Print

Svaka čast Jaco..zaista svaka čast..molim te, ako ti nije muka i kad budeš imala vremena, možeš li mi napisati tvoj “plan pripreme”, u smislu svega što si jela i pila i kako si balansirala fizičku aktivnost..koje sjemenke i čajevi i šta najviše zastupljeno u ishrani? vjerujem da će svim curama koristiti..koliko razumijem ti si na primorju,  a mi iz podgorice, može mjesto plivanja-šetnja? Confusedili nešto energičnije, kao fitnes i sl.? šta misliš o kapsulama l-arginina?čujem da ih cure hvale..

Podgoričanko, hvala na tumačenju mog nalaza,vidjela sam po referentnoj vrijednosti, ali neko ko ima iskustva bolje  uoči svakako..Kad se ovakve stvari dešavaju,za sve se hvatamo ne bi li se otkrio uzrok..

 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…