A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Kućni testovi za trudnoću
11/03/2012
2:54 pm
Tara2012
Guest
Guests

Krisitina, evo kopiracu na ovoj stranici, mada mi se na prethodnoh vec javilo dosta komentara. Ti odluci sama, ali moja tema je bas specificna, ne odnosi se samo na lazan pozitivantest, vec terapija koja mora uslediti odmah nakon sto ostanme trudna kao i terpaija koju sada primam nakon ovulacije: 

Pozdrav za sve citatelje roditeljportala.me. Drago mi je da vidim da se pokjrenuo forum ovog tipa u Crnoj Gori. Iz tog razloga sam rijesila da dam svom doprinos blogu. 

Prvo da se predstavim, imam 36 godina, trenutno ne zivim u Crnoj Gori, ali sam cesto dolje. Imala sam 2 spontana jedan u Julu 2011 i drugi i Novembru 2011 godine. Razlog za prvi nisam ni trazila jer mi se trudnoca desila kad sam je najmanje ocekivala. Taman sam se pocela oparavljati nakon teskog loma koljena na skijanju i prolazila sam kroz razne tretname racunajuci i elektroterpaiju koljena. U isto vrijeme sam bila risjesila da uradim par zubnih implnata. Jer obicno kazem sebi sto ugrabim sada da uradim prije nego djeca dodju to mi je, kasnije necu imati kada. Znaci dok sam prolazila kroz sve te terapije i operacije ja sam ostala trudna. A pre nesrece smo radili na trudnoci pa da kazem jedno 9 meseci. Ali eto desilo se kako se desilo, nisam ni ocekivala da ce mi se trudnoca desiti u tomo momentu. Mejdutim nedugo zatim ostanem trudna. MOram da napomenem, da sam u obadvije trudnoce putovala avionom 4 puta u roku od tih prvih 8 nedelja. 

Znaci ostanem opet trudna u Septembru. Presretni i moj partner i ja. Opet sam morala ici na put, 2 puta. Dok sam bila u CG dobijem tesku dijareju koja je trajala 12 dana :-(. Odem opet an put, i nakon 10 dana ja pocnem po malo prvo braonkasto, pa kasnije pocnem krvariti. Ovdje gjde zivim postupaju po nekim katolickim zakonima, tako da prvi 3 mjeeca tretiraju kako Bog da. Nee da ti vade Betu HCG, nece da rade kontrolu hormona, a jedva su me stavili i na rani ultrazvuk. ( napominjema da imam privanto osigurnaje kojeplacam samo iz tih razloga, tj trudnoce i poradjoja). Na moje zaljenje da krvarim, rekli su mi da je to normalno i da se ne sekiram dok god ne prodjem krzo 9 ulozaka dnevno ????!!!! Katastrofa, nije mi bilo spasa, kad su me konacno primili na rani ultrazvuk * nedelja, ja sam vec dobila odliv i spontani je krenuo. Mejdutim, da jos bude gore, oni ne rade kiretaze tako lako, nego me ladno vrate kuci da cekam da mi se desi priordnim putem. Na moje insitistiranje da to ne zelim da vidism niti da prolazim kroz to, pozovu na nazad za jedno 7 dana u odrade kiretazu. Opet sam tu imala problema jer nisu htlei da mi daju zastitnu inekciju jer sam ja A-, ali su mi ipoak na kraju dali. Kireltaza je prosla odlicno, i za cdo bozje bili su super prema meni i tretirali su me odlicno. Opet ma moje insitiriranje da ispitam razlog spontanog, rekli su mi da ne rade ispitivanja dok god nemam 3 spontana. I da ako to zelim da radim , to je vise posao za klinike koje se bave neplodnoscu ???. 

Raspitam se ja kod drugarica, koja je klinka najbolja i ispitam skorz sebe ( mada sam pre toga na toj istoj klinici pre 1 godinu radila pretrage tipa da li je sve ok samnom kao i sa mojim partnerom. Radili smo sve moguce pretrage i na kraju je sve bilo u redu. Otkrili u da imam dosta folikula u jednom jajniku 12 a u drugom 8, sto je u jednu ruku i dobro, kanali su mi dobri. Jedino sto su mi rekli je da imam sklonost ka PCOS( malo deluje zbunjujuce, ali nije dijagnoza da imam nego da sam sklona tome jer mi je malo testosteron bio povecan. Ali to je bilo jedino tako da to nije bilo probem. Doktor mi je rekao da pijem Metamorfin, 1500 mg dnevno. 

E sad, da se vratim opet na noviji datum i novije pretrage. Odem ja na tu istu kliniku, i uradim nove pretrage vezane za antibodies, i sta mi nasli je da mi  prilikom implanatcije dolazi zgrusavanja krvi i pravlnjenaja “blood clots” tj krvnih ugrusaka, tako da moraju da mi razredjuju krv. To znaci da odmah nakon ovulacije moram da pijem bebi andol-aspirin 75mgClexane 20mg ( to su inekcije koje se daju u stomacni misic nakon bilo koje operacije ili povrede ( to su mi davali kada sam imala povredu kolena da ne bi doslo do koagulacije krvi) Nisam znala da koriste to i u trudnoci …., zatim vitamin b complex, folic acid 5mg( njega sam uzimala i pre toga), i steroid prednisolone 25mg. Taj steroid su mi dali da kad ostanem trudna organizam ne shvati plod kao strano tijelo i odbaci ga. 

E sad, radila sam istrazivanje na itnernetu, toliko je to prosto resenje za ceste spontane pobacaje, a zene ne dobiju savet da provere ta antitela i urade te testove za koagulaciju krvi, tako da se ovaj put osecam sigurno i nemam strah od spontanog, jer znam da treba da pijem tu terapiju i sve ce biti u redu. 

 

E sad da se vratim na glavni topic, cekajuci 2 crtice :-). Nakondrugog spontanog sam cekala da dobije, 3 perioda i krenem opet sa radom na trudnoci. Kupila sam Clearblue testove za  ovulaciju kako bih tacno znala kada mi je ovulaciji kako bih krenula sa terapijom. Znaci bili smo vredni, pila sam redovno terapiju. I sad, nesto mi nije dalo mira, i rekoh hajde da uradim test za trdunocu 9 dana nakon ovulacije ( iako sam znala da ce mi se tesko ista pokazati jer do implnatacije mozda jos nije bilo ni doslo. Kupim ja Clearbllue pregnancy test, tesitram se kad ono dobijem debeli plus. Ja ne mogu da vjerujem, ludim od srece, Sledeci dan, rekoh hajde ponovo da ponovim test, ja uradim test kadono debelo negativan :-(. Ok kazem ja hajde sad cu svaki dana da se testiran dok god ne dobijem period. Kupim razne marke tesotva i svaki put negativan. Nazvala sam tu klinuku i rekla im sto mi se desilo, rekli su mi da dodjem u ponedeljka tjza 2 dana da uradim Betu HCG da vide da li je hormon trudnoce prisutan.Dans sutra bi trebalo da dobijem ali od perooda za sada ni traga. Opet sam jutros radila test i opet je bio negativan. Mad kada sam zadnji put bila trudna, nije mi test pokazo trucnocu tek na 4 dana nakon missed period. Nade su mi nekako skroz splasnule :-(. Ovih zadnjih nedelju dana zivim kao u nekom ludilo, zavisna od testova za trudnocu, na posapo ne mogu ni da se fokusiram, strasno kako se osecam. 

 

Kakva su vasa iskustva sa ranim testovima za trudnocu, kada ste prvi put videli 2 crtice na testu, da li ste imali vi iskustvo sa laznim pozitivnim testom kao ja? 

Pozdrav, 

11/03/2012
2:58 pm
NemAna
Guest
Guests

Javljaj se odavde, onda 🙂

11/03/2012
3:07 pm
NemAna
Guest
Guests

Nemoj da te to zaustavi, i da te razočarenje spriječi da i dalje pokušavaš i da se nadaš! Nema odustajanjaLaugh

11/03/2012
3:17 pm
Tara2012
Guest
Guests

Hvala Smile. Naravno da necu odustati, samo me je poremetio ovaj lazni pozitivan test i dao mi laznu nadu

12/03/2012
10:51 am
Tara2012
Guest
Guests

Samo da vam javim. Dobila sam danas period Cry…taman kada je i terbala originalno da dodje. Znaci od sada, test za trudnocu necu raditi dok god mi period ne izostane makar 2 dana! Hvala na podrsci i idemo dalje!Smile

12/03/2012
11:24 am
alba
Guest
Guests

Budi optimista i ne daj da ti to optereti svakodnevicu. Moja je sestra pokusavala 7god i taman kad je digla ruke trudnoca se desila. Konacno se bila opustila i ljekari su pretpostavili da je taj psiholoski momenat bio presudan. Zato, budi cool Wink
Inace, tek sam nedavno cula za znacaj aspirina u trudnoci kod zena koje imaju problem s koagulacijom. Pacijentkinja moje dr koja je bila na odrzavanju trudnoce dok sam bila u bolnici zbog bubrega pila je aspirin i kalcijum od pocetka da bi odrzala.prije toga je imala 4 spontana, svaki u tim prvim nedjeljqma… rodila jednog krupnog deckaLaugh

12/03/2012
11:26 am
Kristina M
Guest
Guests

Bice, ne brini, samo glavu gore i pozitivno.

30/03/2012
1:29 pm
dzuli
Guest
Guests

Jedno pitanje, za one koji su skoro radili kucni testna trudnocu-kada najranije moze da se uradi? Ja sam bas nestrpiljiva, skinula spiralu na dan ovulacije i sad evo cekam rezultat, tj vreme kada mogu da uradim test jer mi intuicija nesto govori da ce biti jos jedne trudnice na forumu :-)…

30/03/2012
1:50 pm
Kristina M
Guest
Guests

meni je pokazivao poslije 15 dana. Ajde nas obraduj 🙂

30/03/2012
1:55 pm
dzuli
Guest
Guests

Ja bih odmah u apoteku, moram znaci da sacekam jos nedelju dana pa da se testiram, nadam se da ce biti dobre vesti…

Hvala Kristina

30/03/2012
2:00 pm
Tara2012
Guest
Guests

Iz svog licnog iskustva ti ne bih preoprucial da radis bas rani test. Bolje da sacekas da ti izostane menstruacija pa mozes onda prvi dan nakon toga. Mnogima pokaze i na 12 dan nakon ovulacije, ali kao sto rekoh, sto ce ti da prolazis krzo tu torturu da radis test svaki dan dok ne vidis +. 

Srecno!!!

30/03/2012
2:14 pm
dzuli
Guest
Guests

Ok, meni je za 8 dana taj ocekivani dan mentruacije,tako da mi dan-dva nista ne znaci sem da smiri ovu moju radoznalost

30/03/2012
2:47 pm
Duwadidi
Guest
Guests

Draga Tara,

ja sam kao i ti imala dvije neuspjele trudnoce. Prije trudnoce nismo isli muz i ja na testiranja. Kada smo poceli moj sadasnji muz i ja da zivimo zajedno, odlucili smo da hocemo bebu. Ubrzo sam ostala trudna. Radim jako odgovoran posao gdje ima puno stresa . Kada sam ostala trudna, nastavila sam da radim normalno.

Isla sam na kontrole. Trudnocu mi je prvo vodila dr.Dakic u Bloku V. Ona je super. Temeljna, ljubazna i nije sujetna. Kada se plod nije razvijao, poslala me je u KC da me pogleda Raspopovicka, koja se slozila da treba da se radi kiretaza. Srecom po mene, radili su mi u totalnoj anesteziji, tako da barem taj dio nisam morala da osjetim. Razlog…Kazu desava se…

Baby rapid test kupujem. On je bas za rano otkrivanje trudnoce. Mada sam ja cim mi pokaze i najblazu 2. crtu isla da radim Beta HCG putem krvi i dobijala rezultat za 45 minuta.

Napravimo pauzu 6 mjeseci i onda ponovo ostanem trudna. Ponovo baby rapid kupim, pokaze mi bas jake dvije crte. Ponovim i test krvi i potvrdimo drugu trudnocu.

Isli sam na dvije kontrole i potvrdili tackicu na UZ. Onda sam se dogovorila sa dr da sledeci put kada dodjem na kontrolu, to je bilo mozda sa 2,5 mjeseca, da otvorimo bolovanje.

U medjuvremenu je bilo bas puno stresa i trke na poslu i u septembru na kontroli mi doktorica kaze da opet idem kod Raspopovicke koja mi je ponovo rekla da beba nije ozivjela i da opet moram da radim kiretazu.

 

Posle smo MM i ja odradili sve zive pretrage , analize, uporedne testove i sve je bilo ok.

Onda smo pokusavali i ja sam mnooooogooo novca davala svaki mjesec na testove u nadi da ce pokazati dvije crte.

Onda je negdje na ljeto krajem avgusta kada sam bila sluzbeno odsutna meni u hotelu bilo malo muka i kada sam dosla kuci, uradila sam test ( krijuci od muza, kao i nalaz krvi ) i pokazao je konacno dvije crtice… Nije bilo srecnije zene od mene. To je bila srijeda, a u ponedjeljak mi je direktor iz BG-a stigao i obavijestila sam ga da sam trudna i da od 01.septembra idem na bolovanje. Tako sam i uradila. Posvetila sam se sebi i bebi… 01.aprila prosle godine se rodila moja najveca sreca i u nedjelju nam je prvi rodjendan.

Presrecni smo. Ubrzo cemo da se potrudimo da napravimo jos jednu bebu da Nina ima s kim da se igra 🙂

Zelim ti da uskoro budes srecna kao i ja i da se samo tome posvetis kada saznas.

Baby rapid definitivno moja preporuka…

30/03/2012
3:10 pm
viktorialena
Guest
Guests

Iz mog iskustva, test Baby rapid  pouzdan je  100%, a radila sam ih max 2 dana nakon izostanka menst.

31/03/2012
10:16 am
mamagaga
Guest
Guests

ja sam u prvoj trudnoci uradila 4 testa i sva cetiri bila negativna cak mi i u ambulanti uradili jedan tako da sam tek u 11-toj nedjelji saznala da sam trudna

ali ovog putam sam znala tacno dan kad je bila ovulacija i 13-dpo sam uradila tstic pokazalo slabu linijicu onaj najobicniji trakica kosta oko 2.5e  dodju dva u paklu ponovila za dva dana pokazalo dvije crtice i kupila gramem 15dpo i opet crtice  onda beta sve to potvrdila i sada sam opet 11-ta nedjelja samo sto sam puno ranije otrkila tako da ja imam iskustva i sa laznim testom a i i sa ranim detektovanjem trudnoce dva dana prije ocekivane

31/03/2012
12:03 pm
dzuli
Guest
Guests

ja sam u prvoj trudnoci imala lazne rezultate od baby rapid urin traka, ali test plocica istog proizvodjaca je dala ok rezultat, sada sam vec i zaboravila kako se test radi 🙂

03/04/2012
4:15 pm
dzuli
Guest
Guests

Jel imao ko iskustva sa BB testom trudnoce? Pise da moze da se radi 3 dana pre ocekivane menstruacije, ja se pomamila pa ga kupila,nisam mogla da docekam. Dobila sam svetlo rozu jednu liniju, onu kontrolnu, ali i ona je tako bleda da mi se cini da ona druga ne moze ni da se pojavi od muke. Zna li neko nesto o tome?

03/04/2012
4:43 pm
Tara2012
Guest
Guests

Vrlo je moguce. ALi ipak sacekaj da ti izostane jedan dan makar pa ponovo uradi. Kao sto rekoh, ja sam imala debelo + na testu i na kraju je bila lazna. Pogledaj na ovom sajtu imaju iskustva sa testovima prikazana statisticki, i sajt je odlican 

http://www.peeonastick.com/hpts.html

Ali imam osecaj da si ti trudna :-). Sretno i javi cim bude nesto. 

04/04/2012
1:54 pm
dzuli
Guest
Guests

Dobila sam na testu jedan veliki debeli ——, nista od bebice ovaj put, bice valjda bolje na leto, plaza, mesecina, more, hehhe 🙂

04/04/2012
2:06 pm
Tara2012
Guest
Guests

Naravno, bice ubrzo! Ja sada merim ovulaciju sa clearblue monitorom, jer moram cim ovuliram piti andol zbog koagulacije krvi. Taj monitor je odlican pokaze ovulaciju svaki put. Na primer pre 2 msece menije ovulacija bila na 16 dan a prosli mesec mi je bila na 11 dan, Nikad ne bih ni pomislila da mi 11 dan moze biti ovulacija. Ali je nisam je iskorsitila ovaj mesec jer mi dragi nije bio tu. Ako bog sldecei mesec da probamo. 

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
8 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner