A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Je li problem jezik ili to sto djecu opterecuju nacionalnim pitanjima?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
29/08/2011
6:44 pm
Kristina M
Guest
Guests

Nijesmo ovu temu aktivirali do sada na portalu, mada je veoma aktuelna u posljednjih par mjeseci, izgleda i presudna u svemu sto se tice nas i nase djece. MOram da priznam da sam se kao roditelj ponovo razocarala, jer smo ponovo prenabregli vazne stvari i svu paznju preusmjerili na, po meni, potpuno marginalni problem, hoce li se jezik zvati ovako ili onako. 

Meni kao roditelju najspornije je to sto ce mozda moje dijete morati da se opredjeljuje pred drugovima i uciteljicom koji jezik ce da govori. Zasto moje dijete mora uopste da se o tome opredjeljuje, zasto to mora da uradi pred svima, hoce li jedni drugima sjutra “zamjerati” na jeziku kojim govore, koliko ce nam djeca biti  opterecena nacionalnim nebulozama… POsebno je problem koliko opredjeljivanje nase djece moze uticati na profesore, i da li ce njihov odabir uticati na odnos prema djeci

Drugi problem pred skolu je placanje knjiga, mogu li svi da ih kupe, zasto se nesto konacno ne uradi da se obezbijede besplatni udzbenici barem za prva tri razreda. Upravo je NVO CGO pokrenuo akciju koja se toga tice, i mislim da bismo morali ovdje da ih podrzimo i ponudimo im svu pomoc, predloge i sugestije koji bi im mogli pomoci da uspjesno realizuju to sto su naumili. 

Treci problem je to sto i dalje sve skole nemaju produzeni boravak, iako ih zakon na to obavezuje. Druga skolska godina je od kad je zakon promijen ali i dalje vecina skola nema produzeni boravak. 

31/08/2011
4:00 pm
oxy
Guest
Guests

Ne želim da ulazim u raspravu o suštini problema sa jezikom, već prvenstveno da izrazim užasavanje nad činjenicom da se po ko zna koji put manipuliše i djecom i školom zarad jeftinih političkih poena i pokušaja jačanja političke moći. Nekima bi očito odgovarale nacionalno i vjerski podijeljene škole ili makar odeljenja, što je razočaravajuće u 21. vijeku, jezivo i veoma opasno, naročito na ovim prostorima.

Udžbenici i produženi boravak očito nikome ne padaju na pamet, tako da je jasno da suštinski problemi i unapređenje obrazovanja naše djece nijesu nimalo bitni. Dokle tako, ko zna, a meni se čini da će još dugo trebati da pravi ljudi na pravim mjestima uzmu stvar u svoje ruke i primijene neka pozitivna iskustva kojih i te kako ima, ali negdje daleko od jadne, male i još jednom degradirane Crne Gore.

01/09/2011
12:20 am
devojcica
Guest
Guests

Bravo Oxy!!!!!!!

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
11 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner