roditelji.me - Topic: Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/ Simple:Press Version 5.7.5.3 Tajchi K on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16855 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16855 Je li neko od vas spremao bukovače i kako? Ranijih godina, spremala sam samo šnicle, ali, ima tome poodavno, jer smo poslednjih par godina jeli samo šampinjone i vrganje. Ima li neko recept za gulaš? Ili da ga kuvam onako, normalno kao što kuvam i mesni? Mogu li da se peku? Mm na postu, pa sam htjela da ih pečem sa maslinovim uljem preko i začinima, znači, samo tako klot, u tepsiji, u 2 reda. Da li paradajz preko ili samo maslinovo ulje i bijeli luk pa neki začini još. Dajte neki recept ako znate (i posni i mrsni).

]]>
Wed, 03 Apr 2013 10:41:32 +0200
Tajchi K on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16467 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16467 E danas napravih super burek sa sirom koji sam ja pravila a sa kupovnim korama (recept koji kruži netom). Pravila sam ga već jednom, ali ovaj današnji bješe još bolji. A žurila sam, napravih ga za 20 min ukupno, posle se samo pekao. Već 2, 3 dana radim od kuće, pa usput i kuvam. Juče sam pravila teleće medaljone sa pečurkama, onako, pravo restoranski, na pirinču i prepečenom hlebu.

Inače, "jako" mi je zanimljivo od kad radim. Krećem iz kuće prije 8 ujutro, a dolazim posle 7 naveče! Radim u drugom gradu, oko 100 km od moje adrese, pa me putovanje dodatno ubija. A kad dođem kući, do 2 ujutro ne znam gdje ću prije. A ustajem u 6, jer kuvam! Svekrva (samo se pitam kako odgaji svoje 2 djece) mi pazi male, ali ne kuva (osim nešto jednostavno poput kuvanja krompira). Ona ne kuva ni boraniju, grašak, kupus, raštan (crnogorka ali ne zna šta je raštan niti ga je ikad kuvala). Nije spremala ni kelj, niti brokoli, ni prokulice. Spisak je dug. Ne zna ni kako se čisti a ne tek sprema karfiol. Ne zna nit' je spremala pečurke, a za razne žitarice nikad nije ni čula. Ma divota. O ribi, ribljoj čorbi, paprikašu, morskim plodovima, lignjama, čula ali nema pojma šta i kako spremiti. Ni supu ne kuva, kod njih se jede ona iz kesice.

Pa ja ujutro ustanem u 6, spremim doručak i ručak meni jer nosim na posao (žitarice i salate, ili neku ribu, povrće), onda spremim malenoj doručak, ili ga ostavim da ona nešto ispeče (pitu, burek, kiflicu, nešto što sam spremila već i što mi je u zamrzivaču), nekad ona napravi poparu (pripremim koliko kajmaka, koliko sira i sve stavim u činiju), a zna i prženice (jeeee), pa im onda spremim ručak. Ili sve pripremim pa ostavim da ona stavi u rernu. A onda, s' dušom u nosu trčim da mi bus ne pobjegne jer nemam drugi i neću stići na posao niti dobiti dnevnicu. Srećom, izvukoh iz malog mozga sve brze recepte, pa se nekako snalazim. Uvijek imam supu, imam i ribe, pa ne brinem za malenu. Od mesa iz supe napravim ajmokac, paštetu, ćuftice, ili stavim u vatrostalnu da se samo zapeče, ribu začinim i stavim u papir za pečenje pa je ona samo ubaci u rernu i izvadi kad je pečena. Skuva krompir, pirinač (Uncle Bean u kesi,stavi se u slanu vodu i ništa ne dira), učila sam je da kuva kus kus. Čistila sam i objašnjavala kako se kuva povrće, šta je ćušpajz a šta bešamel sos i sve to ujutro dok se oblačim, češljam, pakujem...

Često mi se desi da im ujutro ispržim i palačinke, slane, ili fritulice. A kad dođem naveče, dočeka me i pravljenje večere! Moj red je stalno jer drugi nema ko ili neće! Uz to uvijek imam kolač za popodnevnu užinu malenoj. Eh, da mi je da se kloniram!

]]>
Fri, 01 Mar 2013 02:18:45 +0100
Tajchi K on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16286 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16286 Mamika, pravila sam Begovu čorbu (sa pačetinom) i da naš da su "olizali" tanjire. Imam još bamije u zamrzivaču, pa ću je spremati i sa paradajzom (kockicama iz konzerve) kao prilog da bude. Čorba nam se mnogo dopala.

]]>
Mon, 18 Feb 2013 14:00:55 +0100
mamika m on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16275 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16275 ja imam kuci kapare, ali ne i lista, jedino da probam sve ali sa oslicem , joj ako zarko ovo cita sigurno ce pomisliti "kupite argetu " :) ))

]]>
Sat, 16 Feb 2013 08:21:35 +0100
Kristina M on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16270 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p16270 E da, sve zaboravljam da napisem da sam odlucila da probala Zarkov recept - list sa kaparom, i krenem u prodavnicu da kupim sta treba, pa ne nadjem ni lista, ni kapara:) Tako odlucih da spremam oslica uz neke njegove ideje.

Uvaljala sam filete u brasno, prethodno zacinila, proprzila na kombinaciji maslinovog i suncokretovog ulja. Izvadila ribu sa strane, odlila ulje, vrlo malo ostavila i u to proprzila malo povrca smrznutog u kojem je bilo sargarepe, kukuruza, graska.. dodala soja sos, malo zacina, a onda zalila sa malo vode, dok povrce nije omeksalo. Pred kraj sam usula malo bijelog vina. Kad je ono isparilo usula sam neutralnu pavlaku, probala pa malo dosolila, i vratila ribu unutra. Jos par minuta drzala na ringli i to je to. Meni je bilo fenomenalno, a mora da je i ovaj njegov list sa kaparom:)

]]>
Fri, 15 Feb 2013 16:21:58 +0100
Tajchi K on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15080 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15080 Majja, i ja sam isto kao ti, ne volim jesti kad ostane od ručka ni naveče, da ne govorim o sutradan. Nikad ne podgrijavam, a ne volim ni iz zamrzivača. Sarma je jedini izuzetak. Meni samoj zapadne mnogo toga, i dostinu noći sam ostala budna da bih stigla praviti sve što treba stići na vrijeme (Česnica, kolač za Vaskrs npr.). Zato sad za posne slave napravim salate dan unaprijed (sa pirinčem a sutradan samo skuvam lignje), skuvam pasulj dan ranije pa od njega pravim paštetu na dan slave, ili pečem sa lukom za prebranac, a imaš i dobru foru posnih štapiča od oslića, koji do momenta pečenja u rerni na papiru mogu da stoje u zamrzivaču. Isto kao kupovni štapići ali bez onih svih dodataka. Ribe pečem u kesi i to na "duvanje" pa stavim još nešto da se peče, na drugu pregradu, a na dno prebranac Wink. Možeš li tako nešto da iskombinuješ?

]]>
Tue, 18 Dec 2012 11:21:36 +0100
Maja R on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15074 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15074 E super, samo me to interesovalo jer mi masu vremena oduzme dok ih operem, isjeckam, napunim... isprze se za cas. Znam da su grozne hladne a i inace sam bolesnik i ne volim da podgrijavam hranu, kad kuvam kuvam sve u minut i neposredno prije obroka, volim da je vruce, sveze...  SmileTo obicno znaci da se opucim kad su rodjendani, slavlja i tome sl. 

Hvala zene! Kiss

]]>
Tue, 18 Dec 2012 08:59:46 +0100
Kristina M on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15073 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15073 Sinoc je sajt crkao i nijesam stigla da ti odgovorim odnosno nijesam mogla. Ne bih ih ja przila prije, jer su lignje kao guma hladne. Napunis i ostavis u onoj proziroj foliji u frizideru, a przis neposredno prije serviranja.

]]>
Tue, 18 Dec 2012 07:56:47 +0100
marioleta on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15069 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15069 Ja često dinstam lignje onako na komadiće sa povrćem i rižom i da podgrijem ih od ručka do večere ili ako ih spremam za večeru pa ostane sjutra za ručak............nije nikada bilo problema...........e sad ne znam ConfusedConfusedConfused to da ih pripremiš uveče a sjutra pečeš...nešto ne znam dal će tako možda boju promijeniti ili ...

]]>
Mon, 17 Dec 2012 22:47:10 +0100
Maja R on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15064 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p15064 Jedno pitanjce za kuvarice - moram da spremam punjene lignje, naravno posne. Posto na dan slave nemam bas mnogo vremena za kuvanje interesuje me da li mogu noc prije da ih napunim, poslozim u pleh i stavim u frizider pa da ih taj dan pecem? Ili da ih pecem uvece pa da ih podgrijem prije nego sto dodju gosti? Bih da to bude lijepo, toplo ali ne znam kako se ponasaju ako se ostave da odstoje ili ako se podgrijavaju...

]]>
Mon, 17 Dec 2012 20:04:08 +0100
Tajchi K on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14328 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14328 Šmrkče malena, pokupila od nas Frown Zato smo danas supicu od pijetla, domaće rezance, šargarepicu, a glavno jelo pileće bijelo premazano senfom, pa parmezan preko, malo pršute i prutići od kačkavalja, umotano i stisnuto čačkalicama pa prženo u ulju. Prilog pire od spanaća i kus kus. Nema temp. pa je najedoh danas, ne znam šta će sutra biti.

]]>
Tue, 13 Nov 2012 20:33:02 +0100
SanjaM on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14206 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14206 Bas mi je drago sto su ti se svidjeleSmile

Lako i sto je najbitnije brzo se prave ,kod nas nestanu jako brzo i kad duplu dozu pravimLaughLaugh

]]>
Fri, 09 Nov 2012 12:19:49 +0100
Jelena M on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14195 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14195 Bombice su super!!!! Ipak sam zaledila narandzu, skontala sam da ce se tako lepse rendati i lakse, tako je i bilo, a mrzelo me da ih skroz provlacim kroz cokoladu pa sam samo odozgo po malo prelila... Uglavnom bas su ukusne!

]]>
Thu, 08 Nov 2012 19:52:59 +0100
SanjaM on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14188 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14188 Renda se cijela pomorandza a i ne mora biti zaledjena ako imate sjeckalicu pa je malo narezete i u sjeckalicu ubacite Wink  

]]>
Thu, 08 Nov 2012 12:42:27 +0100
Jelena M on Sta danas kuvam?? http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14167 Recepti http://www.roditelji.me/forum/recepti/sta-danas-kuvam/page-19/#p14167

SanjaM said

Tajchi hvala na predlozima sigurno cu nesto praviti a pravila sam nedavno punjene urme e to je  stvarno vrh poslastica .

evo lakog recepta za bombice od pomorandze ako neko zeli da proba ,ja ih pravim cesto.

150 gr secera u prahu 

100 gr margarina 

300 gr mljevenog keksa 

1 zaledjena i narendana pomoranza

cokolada za kuvanje

 Sve se sjedini i prave se bombice kad malo odstoje najmanje pola sata provuci ih kroz otopljenu cokoladu (mora biti mlaka otopljena cokolada da se bombice ne bi rastopile zbog margarina u njima) i onda ih nabosti na cackalicu i zabosti na stiropor ,ja tako radim da se ne bi razmazivala cokolada,poslije sat vremena ih stavljam u kosarice papirnateSmile

Super mi zvuci recept, cokolada i narandza mi ke extra kombincija! samo Imam nedoumicu dal se renda samo kora ili cela narandza?

]]>
Wed, 07 Nov 2012 20:02:35 +0100