A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
05/03/2012
3:38 pm
Tajchi
Guest
Guests

 Macence, nemoj dodavati prilikom drugog mlevenja, nego izmelji meso 2 x a onda dodaj rendanu sargarepu i sitno rendan krompir, pa przi. Moja mama kad nema dovoljno mesa a treba mnogo cufti da napravi, posluzi se tim trikom: krompir i sargarepa dodaju na masi Wink

05/03/2012
4:10 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
162sp_Permalink sp_Print
0

ajmokac/pileca kasa, uhhhh…  njamiiiii  , pasce sutra obavezno Laugh

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

05/03/2012
4:22 pm
Tajchi
Guest
Guests
163sp_Permalink sp_Print
0

Ja ga pravim sa pilecom supom kad je imam, kad nemam sa mlijekom i pavlakom. Volim da proprzim meso, neko ne proprzi, volim zacina, neko samo bijeli luk. Probajte pa pravite kako vi i vasa porodica volite.

Uh Mamika, nemam piletine vise 🙁 Ne kupujem je u radnjama, a organska je prosla 🙁 Ja imam faze, kako koje meso nabavim, tako se kuva, kad nabavim piletinu/curetinu, onda prokokodacemo dok ne pojedemo, tako i sa junetinom/teletinom. A lonac (tu podrazumijevam rastan, boraniju, grasak, pasulj..) spremam sa dimljenim, pa naizmjenicno sa gore pomenutim mesom, nekad lonac, nekad przanija.

05/03/2012
4:34 pm
marijank
Guest
Guests
164sp_Permalink sp_Print
0

sto volim kada se ovako raspricate o kuvanjuLaugh

caye,nasla sam recept za ferrero tortu http://www.coolinarika.com/rec…..che-torta/

alba,ja batake pravim sa pilavom bude njamm, mada volim pilecu salatu

jedna je : piletina,pavlaka,majonez,kiseli krastavci i feta sir ili druga: piletina,kikiriki,susam pavlaka,majonez.

tajci,moji kazu da ce im od tolikko piletine porasti krilaLaughLaughLaugh

moji zaspali u 13h ,i jos spavaju tako da ce rucak biti veceraLaughLaughLaugh

je li ko pravio piletina toskana?

ja sam juce pravila ovu tortu http://najrecepti.com/deserti/…..-bananama/ i vec je odavno pravim jer je bas osvjezavajuca i lagana,samo sto poslije filova dodam i slatku pavlaku

05/03/2012
7:32 pm
lena
Guest
Guests
165sp_Permalink sp_Print
0

Kuvanje,vjecita neiscrpna temaSmile

 Posto je sad sezona porog luka i ima ga svuda,a za razliku od prethodnih godina jako je jeftin eto i prijedloga sta da spremamo ovih dana Winkako ko ima neki dobar recept neka ga podijeli sa nama ,a posto vidim da je blo dosta price o piletini da podijelima sa vama jedan brz i lagan recept za salatuWink

Piletina u minut do 12

200 gr kuvanog pileceg bijelog mesa,

pakovanje zamrznutog kukuruza koje treba skuvati,

200 gr sunke,

50 gr prsute,

10 manjih kisjelih krastavaca

 i 1 pecena ili svjeza crvena paprika

Sunku,prsutu,krastavce i papriku i piletinu narezezati na tanje trake i dodati kukuruz.Posebno izmijesati 300 gr majoneza,100 gr kisjele pavlake i kasiku senfa.Sjediniti sa ostalim sastojcima i zaciniti po ukusu

Prijatno! 

05/03/2012
8:17 pm
alba
Guest
Guests
166sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, Macence, ovako je to kod nas:

polpete= ono prvo sto je Tajchi opisala

cufte=isto to ali u paradajz sosu

popetun=vekna od mesa, ono sto sam ja napisala oblikuje se kao vekna i pece.

Ajmokac jos nijesam prbala pa cu vjerovatno to praviti. Lici mi na neku przaniju s bijelim mesom koju sam improvizovala nekoliko puta

A salate, uffff, volim salate… al ne voli moj sin. Kad me pita “sto je to”, pa kad mu kazem a on samo lizne, pljune i kaze “meni se ne Cvidja to” poludiiiiiiimYell

05/03/2012
8:26 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
167sp_Permalink sp_Print
0

alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad Wink  evo ti neki klasicni recept

http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html   dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

05/03/2012
9:47 pm
alba
Guest
Guests
168sp_Permalink sp_Print
0

mamika, bas dooobro izgleda. probam sjutra!

marija, koja je razmjera za salatu sa kikirikijem i susamom?

05/03/2012
9:53 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
169sp_Permalink sp_Print
0

neces se pokajati, vjeruj. 

a ova salata sto marijank spominje, kikiriki, susam, piletina, imam tacan omjer ali mi sad mucno da trazim recept, mozda ga ona napise, ali to je ona cuvena pekinska salata iz volija, uh kako je dobra, samo sto kod njih jos ima sitno sjeckana zelena salata (ja je stavim ako ce odmah da se smaze, ako ce da stoji ne stavljam jer postane vodenasta) i secerac. predobra je!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

06/03/2012
9:27 am
macence
Guest
Guests
170sp_Permalink sp_Print
0

Hvala na pojašnjenjima i receptima!

Da podijelim i ja sa vama jedan od boljih recepata koje sam našla dosta davno u novinama: Zelene lazanje.

Obariš zelenu boraniju (ja stavim onu jednu frikom kesicu) i oko pola kile zelja u slanoj vodi (ja to odvojeno barim). Izdinstaš malo luka crnog i 2 male/1 veću tikvicu. Obareni zeleniš dodaš izdinstanim tikvicama i dinstaš sve zajedno oko 5 min. Bešamel sosom zalivaš listove lazanje i redaš smjesu i tako redom dok ne potrošiš materijal. Poklopljeno (ja foliju stavljam) peći oko 30 min, pa još 5-10 min otklopljeno da se zapeče… NJAMI!

06/03/2012
9:30 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
171sp_Permalink sp_Print
0

macence, svidja mi se ideja, ide li preko neki sir ili samo besamel? 

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

06/03/2012
9:38 am
macence
Guest
Guests
172sp_Permalink sp_Print
0

Mi nismo neki sir fanovi, pa ne stavljam, ali probaj…

06/03/2012
10:37 am
vanjamik
Guest
Guests
173sp_Permalink sp_Print
0

Macence, ovo zvuci dobro, a posebno kao prilika da mm “podvalim” boraniju 🙂

Ja sam sinoc pravila pitu sa spanacem i prazilukom:

Spanac (0,5 kg) blansirati u hladnoj vodi; praziluk (2kom) proprziti na ulju, pa ocediti; umutiti 4 jaja, sir (200-300 gr), 1,5dl ulja, prasak za pecivo i 3dl mleka, malo soli. Sve sjediniti i time premazivati kore. 

Dopalo nam se, ali cu sledeci put smanjiti kolicinu ulja 🙂

06/03/2012
11:09 am
macence
Guest
Guests
174sp_Permalink sp_Print
0

Kod nas se svaka količina ulja smatra prevelikom, ali što ću kad je uglavnom neizbježno. Skoro sam pravila običnu pitu (u kupovnim tankim korama) sa višnjama, ali pogriješim i prilično zamastim sve… Sad za prošli vkd se ispravim i pečem ih totalno bez ulja, a u pleh stavim papir za pečenje, pa je poslije zalijem sa dosta šerbeta….NJAMI, a ni kapi uljaWink

06/03/2012
11:38 am
marijank
Guest
Guests
175sp_Permalink sp_Print
0

ja ne znam sto bih danas,za dorucak pravila prijesnac. moji vole pa cesto pravim.

sad se sjetih jos dva nacina za piletinu sto sam pravila:

I:piletina se proprzi na malo ulja i maslaca.u tavi gdje ste je przili dodate sampinjone i dindtane nekih 20 min,prelijete sa malo konjaka.kada ispari miris alkohola,vratite piletinu,dodate pavlaku,pustite da baci kljuc i gotovo.

II:poriluk dinstate na 2-3 kasike masl.ulja,dodate piletinu,proprzite,dodate susam malo proprzen,pavlaku i malo karija i gotovo.

06/03/2012
11:43 am
lena
Guest
Guests
176sp_Permalink sp_Print
0

II:poriluk dinstate na 2-3 kasike masl.ulja,dodate piletinu,proprzite,dodate susam malo proprzen,pavlaku i malo karija i gotovo.

 

Odlican prijedlog za poriluk i piletinuWinkKoliko ide porog luka a koliko piletine i da li imas jos neki recept za spremanje porog lukaSmile 

06/03/2012
11:43 am
marijank
Guest
Guests
177sp_Permalink sp_Print
0

e da sjetih se imaju i spagete koje spremam ii bas su dobe za klince.

potrebno:3kas.masl.ulja,2 cena bijelog luka,slanina,2 vece mrkve,1 veca tikvica,pileci fileti,pavlaka,feta ili neki drugi sir,zelena salata iskidana na trakice i spagete.gotovo za 20min a prste da polizes.

ovo uvijek spremam kada nam neko dolazi u goste kako predjelo.

ne znam je li ljepse mlako ili hladnoLaugh

06/03/2012
11:53 am
lena
Guest
Guests
178sp_Permalink sp_Print
0

mamika said

alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad Wink  evo ti neki klasicni recept

http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html   dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.

Mamika odlican prijedlog koji se vec danas pripremaSmileKao prilog planiram karfiol i kuvani krompir!Njam

06/03/2012
2:05 pm
alba
Guest
Guests
179sp_Permalink sp_Print
0

Ajmokac super! Ja sam promijenila recept s linka time sot sam dodala i crni luk, a i kolicine su mi sve bile otprilike odredjene jer sam ja imala mnogo manje mesa nego ona. PRavila i pecurke (bas sam imala onu ledo mjesavinu pecuraka), po receptu. PIre, cvekla i krastavci. I supa. I muz i ja odusevljeni. A mali: sto je to, ja: meso, sitno sjeckano, on: izdvoji mi ga, ja: ocu, samo pojedi ovo s viljuske sto sam vec spremila(racunam kad proba vidjece mu se pa ce jesti), i uze ga u usta na 2 desetinke i pljunuYellYellYellYell POludim kad to uradi. Nije ni bilo vremena da osjeti ukus. I onda nije vise htio nista, ni supu ni pire. Za supu, od koje se juce dva puta razvalio, je izjavio da mu se ne “cidja” (svidja). I tako je legao bez rucka…

06/03/2012
2:31 pm
macence
Guest
Guests
180sp_Permalink sp_Print
0

Vala ću i ja probati taj Ajmokac, pa da vidimo hoće li moja gospoda htjeti… Uh, kad mi tako pljune i to ne da pljune, nego samo zine i pokušava da izgura taj zalogaj napolje i još traži pomoć da mu to izvadimo iz usta. Neki put se nanerviram, pa neću da mu maknem jer se poslije ljutnje vrati po još!

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
25 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner