A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
05/05/2012
4:26 pm
alba
Guest
Guests
261sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam i pisuci ovo sinoc bila skroz pogubljena- to je isti recept, evo ga nadjoh u compu. I naravno da nijesu 3 glavice luka nego 3 jaja… genije.

Uglavnom, to je to. Tajchi, prijatno! Mi ih obozavamo…

05/05/2012
6:59 pm
Tajchi
Guest
Guests
262sp_Permalink sp_Print
0

Polpetice su bile odlicne! Uz kuvani krompir i sir, super kombinacija. Stavila sam u njih malo kuvanog mesa i jednu sargarepu iz supe. Mada, ja nisam ni jela, jer izgubim apetit  kad mi “neko” prenese nervozu!

05/05/2012
8:36 pm
bubica
Guest
Guests
263sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi-“neko”-hihi,kako mi je to nesto poznato.

Ja sutra pravim cufte-recept iz Vijesti,danasnji. Dodacu pire krompir i salaticu pa javljam utiske(jer ja priznajem samo mesne cufte,moje mame,ali nikada nisam naucila tako da ih pravim)…

05/05/2012
9:38 pm
alba
Guest
Guests
264sp_Permalink sp_Print
0

E ja sjutra ne kuvam! nedjelja je dan kad sam toga oslobodjena-kuva mama! hihihi

A ni danas nijesam kuvala (sem za bebu) , opet nezamjenljiva mama- papirkas s pacetinom-mmmm.

05/05/2012
11:51 pm
draganica
Guest
Guests
265sp_Permalink sp_Print
0

Danas na meniju bješe brzi ručak: pileće bijelo prženo i neka vrsta sataraša.

U sataraš ide 5 manjih  šiljatih crvenih paprika, pola crnog luka, pola plavog patlidžana na kockice rezano propržiti, dodati 1 paradajz sjeckani i jednu šaku pirinča – nalivati malo po malo vodom i krčkati. Kad je pirinač kuvan, a voda skoro ispari dodati 1 jaje i promiješati da zagusti. Začini standardno – malo soli (ili Mediterano), mrva šećera (zbog paradajza), jedna kašika ajvara da pobolja ukus.

I  bebac se najeo lijepo. Jedine paprike koje jede su ove crvene, imaju slatkast ukus.

 

A kad mi se žuri, imam brzi Gonzales kombinaciju – pašta sa sosom od tunjevine.

Sos ide kao klasični od paradajza (kašika brašna proprži se u ulju, doda paradajz pire, ako treba vode, a poslije par minuta kuvanja konzerva tunjevine sa povrćem koja je već začinjena (ja kupujem Evu :)). Gotovo za ukupno 15 minuta, a ukusno. Ako ćete da imaju freški šmek, doda se sjeckani svjež paradajz i malo prokuva.

A evo i brzi Gonzales deserta – bombice. 3 kašike Nutele, jedna kutija mljevene plazme, mlijeka koliko treba, mrva ruma. Sve rukom izgnječiti, oblikovati bombice, uvaljati u kokosovo brašno (a i ne mora) – gotove za 20 minuta, a idealne za nenajavljene drage goste ili za one momente “jede mi se nešto slatko”. Meni su one najbolje prolazile na rođendanu pored svih torti velelepnih

06/05/2012
12:21 am
Tajchi
Guest
Guests
266sp_Permalink sp_Print
0

Draganice svaka ti cast za bombice. Moram probati jer kod nas mogu uzeti jefinije Nutelu nego dolje. Moze li neki drugi keks osim plazme?

Taj sos od tune bas pravih u cetvrtak, ali, ne stavljam brasno. Obicna tuna, paradajz sos, malo kis. krastavcica, makaronice. Kad imam graska, kukuruza, dodam i to. A probacu sa tunjevinom sa povrcem. Dobra ideja. Sataras isto volimo, ja sam ga i za zimnicu pravila, bez jajeta. Ali, patlidzan i paprike su nam jos jako skupe, cekam da cijene malo padnu. Paradajz samo uvozni, nema domaceg jos.

Ja malenoj za te brzinske kombinacije stavim bananu i jabuku u casicu od sladoleda onu sto se jede (kupila sam na pijaci) i prelijem cokoladom koju otopim. Mljac, pojede zacas nekolike male case.

E za veceru nisam nista spremala, morala sam u grad po neka dokumenta. Ostalo polpetica pa su njih jeli, nisam mogla na 2 stane!

06/05/2012
12:30 am
draganica
Guest
Guests
267sp_Permalink sp_Print
0

A mislim da može drugi keks, samo da je mljeven. Mi uvijek imamlo Plazmu kući, pa ja sa njom i pravim.

 

Super ti je fora sa čašicama!

06/05/2012
12:44 am
Tajchi
Guest
Guests
268sp_Permalink sp_Print
0

http://www.coolinarika.com/rec…..-margarin/

a evo i ovo:

http://istineilaziohrani.blogs…..ijenu.html

Ja niposto ne stavljam margarin ni u sta, trudim se da kupujem stvari koje ga nemaju (uglavnom gorke cokolade sa 60 ili70% kakaoa, nema bombonica raznih nego pravim, kolace jedemo kad izadjemo na provjerenim mjestima). Jedino mm-a ne mogu odvici da jede Diet posni margarin kad posti i strasno mi ide na zivce jer znam da ce malena traziti jednog dana.

Ne korisitim ni puding (sad cete me skalpirati sve) nego pravim od mlijeka i gustina i dodam sok od limuna, narandze, visnje od topljenja zamrznutih, vanilu… Sok od jabuke iz sokovnika i gustin pa sa karemelom preko je ekstra domaci puding.

Sta cu?! Opsjednuta sam citanjem sadrzaja Frown

06/05/2012
9:59 pm
macence
Guest
Guests
269sp_Permalink sp_Print
0

Ja samo jedan vikend ne palim komp i vi se “raskuvale” i raspisale u mojoj omiljenoj temiFrown.

Ali, nisam ni ja bila besposlena. U petak dio nabavke u Lakovic, a u subotu pijaca… u subotu sam samo kuvala corbu od raznog povrca (sve sto mi je palo na pamet) na malo teletine… Danas smo bili na dvije Slave, tako da smo tamo jeli, ali sam ispohovala 2 tikvice i istukla i napohovala oko pola kile teletine za naredna 2-3 dana uz

draganica said
brzi Gonzales

prilog i salatuLaugh.

09/05/2012
1:42 pm
Tajchi
Guest
Guests
270sp_Permalink sp_Print
0

Evo brzog rucka za one koje rade:

– Malo proprziti kus kus na masl. ulju i dodati vodu. Skuvati. Treba mu 5 min. Dodati so, carry, ili kurkumu, persun, vlasac ili klot. Ko kako voli.

– Izruciti konzervu graska na vruc puter, ulje, masl.ulje, malo proprziti, dodati so, biber, suvi bijeli luk, persun. Dodati kasiku brasna i smanjiti temp. Proprziti pa dodati kis.pavlaku 20% i slatko ili kiselo mlijeko (neko voli sladje, neko kiselije). Skuvati jos malo da se brasno ukuva i sos zgusne, tj. pire od graska. Ne morate pasirati, odlican je i tako. Ja dodajem surutku i pavlaku koju sama pravim, moze i neutralna pavlaka, moze i ona od 12%.

– Dok spremate sto, stavite cevape da se prze (mm uzeo i kobasicu Wink).

– Salatu po izboru.

Sve sam ja to fino smislila, ali je moje dijete, na pitanje sta ce da jede (kad sam ja blesava) rekla SUPU. Ja joj objasnjavam da supu jede vec 4 dana, da mozemo nekad da preskocimo, a ona meni: ALI MAMA, SUPA JE ZDJAVA, AKO JEDES SUPU NECES SE PJEHLADITI! Jaoj, rodila sam svoju kopiju.

I tako, spremala se i supa, pa zakuvavalo tijesto, te mi rucak nije bio brzinski.

09/05/2012
1:52 pm
macence
Guest
Guests
271sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam nesto slicno i jos brze vec provalilaConfused, ali hvala sto mislis na nas sto radimoKiss. Nesto mi se ucinila dobra kombinacija sa graskom, ili jos bolje sa zelenom boranijom onaj gotovi besamel sos. Ja ne kupujem grasak ni nista u konzervi, nesto nam smeta smek, ali kupujem smrznuto u kesicama. Dakle obicno uvece obarim grasak sa mrvicom soli i procijedim. Isjeckam pilece (jos bolje curece) bijelo na rezance i sve to stavim u frizider. Sutra kad dodjem s posla, samo stavim na malo ulja da se isprzi meso, zacinim ga bijelim lukom, bosiokom i vegetom i onda na to dodam kuvani grasak i gotovi besamel. Sve se to zajedno krcka jos 2-3 minuta. ETO!

Nesto ja te gotove cevape i pljeskavice ne volim. Inace, posto sam odrasla u Bosni, luda sam za cevapima i mogu ih jesti kad oces isto kao i mm. Medjutim, oni sa rostilja su neuporedivo bolji od ovih kucnih… Zato ih ne uzimamo da mi ih ne ogadeFrown.

Svidjaju mi se ove kombinacije povrca sa pavlakom za kuvanje, besamelom ili slatkom pavlakom… Ja sam podavno postavila brzi recept za pilece bijelo sa prahom za instant supu od pecurki, ne znam je li ko probao?

09/05/2012
2:10 pm
Tajchi
Guest
Guests
272sp_Permalink sp_Print
0

Malenoj ne dajem konzervirane stvari. Tj. nisam do sad. Skoro sam pocela, prije mjesec dana sa tunjevinom, to je bilo jedino. A evo, juce stavih i ovaj grasak. Njega koristim samo za Rusku salatu 2-3 puta godisnje i imala sam 1 konzervu u kuci. Nekad sam meni i mm – u cesto pravila tako i nosila na posao, jer smo dolazili nenormalno kasno kuci. Kupovne sosove ne koristim, samo pavlaku i onaj paradajz u tetrapaku. Povremeno zbog pice i pelat u konzervi. Cevape ne kupujemo osim za Uranak. Nego su nam se svidjeli za 1. maj. bili su prelijepi na to mjesto , pa pozeljeh ponovo. Htjela sam da mi oni isprze, jer im je to besplatna usluga za njihovo meso, ali, imali su guzvu, pa sam przila ja. I, nisu kao sa rostilja, tu si u pravu.

Dobar ti je recept. Mora se probati sa domacim besamelom Wink.

Kupovnu supu, tj. kesice ne uzimam, te ne mogu probati tvoj recept, a mislim da je zanimljiv. Nisam pravila ni mamikinu riblju corbu iz istog razloga. Pravim od mijesane ribe koju nadjem prelijepu na pijaci i svi je mnogo volimo. Pravim i riblji paprikas, to mi je cesto za posne slave, ili neke posne praznike.

09/05/2012
2:27 pm
Tajchi
Guest
Guests
273sp_Permalink sp_Print
0

Mamika, daj savjet. Malena mi voli lignje i ja ih spremam. Nisam primijetila nikad po stolici da joj je smetalo. Sta mislis? Alba, isto pitanje. Kad si ti tvojima pocela lignje? Danas su nam za rucak pohovane za restovanim krompirom.

Jos 1 pitanje. Tata jede sampinjone u posnim danima. Jedem i ja kad god imam. Malena probala od njega, pa hoce i ona, a cini mi se da je Mamika rekla da ne treba do 5-te godine. Kaze da joj se mnogo svidjaju i, mada sam joj ih rijetko dala, htjela sam sutra praviti telece medaljone sa sosom od pecuraka. Uzela bih sutra ujutro svjeze. Da li da pravim ili ne? I zasto ne? Zna li ko?

09/05/2012
3:06 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
274sp_Permalink sp_Print
0

a zasto mene pitas Tajchi, nisam ja nikakav guru Smile  ne znam da li sam bas rekla 5 godina, ako i jesam tako su meni rekli, ali znam da idu skoro najkasnije od sveg povrca (ili gdje vec spadaju gljive) jer se navodno dugo i tesko vare pa da ne opterecuju male tibe. ja ih jako volim .

sto se tice malenih, moj djecak (cura je vec velika) pojede u parcetu pizze, a oni ionako izrezu cips od 3 gljive na  cijelu pizzu, ja kad pravim kuci stavim vise, i pojede, ali sve to je sitno i neuporedivo sa npr gulasem od gljiva u koji ces staviti pa i 1 kg sampinjona, ili druge gljive, a to em rijetko pravim ,em to malom ne dajem.  na to se odnosilo valjda , da se malo dijete ne prejede gljiva.

sto se tice lignje, ne znam zaista, licno ne vidim razlog zasto ne bi mala to jela jer vise nije bebapa ako jede ribu i ostalo bez probavnih smetnji zasto da ne, ali nemoj me drzati za rijec (mora da si me sa nekim zamijenila sto se tice savjeta u vezi sa tim Embarassed )

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/05/2012
3:09 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
275sp_Permalink sp_Print
0

i jos za “riblju “corbu, supe iz kesice koristim zaista samo za tu corbu jer mi je super taj ukus, a i radi se o brzini. ti naravno mozes istu corbu da napravis od svjezih sampinjona, paradajza i tunjevine, samo ce ti uzeti malo vise vremena, ali mislim da  rezultat mora biti samo jos bolji (a ja nisam jos probala tako- shame on me Embarassed )

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/05/2012
3:25 pm
Tajchi
Guest
Guests
276sp_Permalink sp_Print
0

Pitam te Mamika  jer mi se cini da si, kad smo pricali o zitaricama, heljdi i sl., napomenula da pecurke ne smije prije 5 godina. Pa rekoh, znas zasto. A poslusala sam i tvoj savjet za heljdu, pa sam bila prekinula da je dajem. Davacu je opet, ali, tada prestadoh. Zato te pitam, ne kao eksperta, nego kao mamu koja je bas davala dobre savjete. A necu ja praviti nesto mnogo, vise ce biti besamel sosa, i malo pecuraka unutra, samo sampinjoni. Ne potrpam nikad mnogo pecuraka, a i ona jede kao pticica. Bice mesa, pirinac, i taj sos.

A ta me tvoja riblja corba mami jos od kad sam je procitala, kao i ona piletina od Macence. Mami me bas taj ukus, sigurno je dobar, nego se ja jezim od sastava kojeg imaju kesice. A da pravim domace, znam da moze, ali, nije to to.

09/05/2012
3:25 pm
macence
Guest
Guests
277sp_Permalink sp_Print
0

Ja nemam nista protiv konzervi, niti gotovih supica iz kesice, samo mi se iz konzerve ne svidja ukusConfused. Znam da cete svi da skocite na mene oko supa iz kesice za dijete, ali sto cu… em mi je lako tako da spremim, em volimo svi. Naravno, za vkd spremim domace supe i corbe, pa ostavim koliko god moze da stoji. Najvise od gotovih supa volim corbe pilece, od brokolice ili spanaca, pa skuvam na vodi i mlijeku, dodam pastu i eto supe. Jos u tanjiru dok su vruce dodam kasikicu kisjele pavlake da se brze ohladiEmbarassed i da bude jos ukusnija. Sto cu kad dodjemo kasno i mrtvi gladni.

09/05/2012
3:36 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
278sp_Permalink sp_Print
0

pa eto rekla sam sta znam (a sta su mene posavjetovale druge mame  ) i cega se pridrzavam, gljive , heljda, med, jako kasno , puno kasnije nego sto se mislilo, ali opet svako neka ide po svom nahodjenju i saznanjima.

tako kako ces spremati slobodno neka jede…a i kazes da nije  izjelica, nece se dakle prejesti (a znam na zalost kako je kad djeca ne jedu, moji oboje…)

 

macence, ma nece skociti, zasto…volim i ja taj ukus, ali tako sam utripovala da jedemo domace . ne znam kupim li 5 kesica gotovih godisnje, ali volim sto da ne, iako ih ne smatram obrokom. vec domaca supa mene moze najesti (a ja ko seljo volim hljeb pa i sa supom, zato me i moze najesti Laugh)

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/05/2012
3:44 pm
macence
Guest
Guests
279sp_Permalink sp_Print
0

Meni one tako spremljene sa pavlakom i hljebom (seljo te otpozdravlja, mamikaCool) taman budu obrok, ali naravno da je to samo uvod, cisto da se “ugrije” tiba, sto kaze moja mama.

09/05/2012
3:56 pm
nevena.lana
Guest
Guests
280sp_Permalink sp_Print
0

što se tiče supica iz kesice meni su dr u bolnici rekli da su mnogo bolje od domaćih kad su djeca bolesna,i da su kao infuzija. tada se čak domaće i ne preporučuju jer su masnije.tako su mi bar rekli dok smo ležali u bolnici

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner