A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
31/03/2012
6:50 pm
Tajchi
Guest
Guests

Evo smo mi danas jeli “cokoladni” pasulj Laugh. Azuki kad se skuvao, mojoj malenoj je izgledao kao cokoladni, pa smo tako nastavili da ga zovemo i super je jela. Rucak je napravljen od onoga sto sam imala kuci, prebranac je trebao da bude na meniju, sa ribom, ali, obican pasulj se potrosio a do pijace ne mogu. Tako sam spremila azuki.

Izrezala sam 2 trake kombu alge na male poprecne trakice kuhinjskim makazama i namocila u vodi. Posle 10 min ocijedila i stavila na dno serpe. Preko toga 2 manja crna luka seckana na listove. Preko luka 1 cm na cips rezanog korijena djumbira. Preko 4 na kolutove rezane sargarepe, pola korijena paskanata i napokon potopljen i u 3 hladne vode prokuvan i ispran azuki pasulj (odstajao preko noci). Vode sam nasula jedva da pokrije pasulj i kuvala, kuvala, dugo. U drugoj serpici sam u vodi “oprala” suvog sarana, samo 2 min, pa prosula i nasula novu vodu. Tom sam vodom nalivala pasulj kad vidim da ostane bez vode. Pri kraju sam umijesala persun i jos malo bibera (ako ima dosta djumbira, biber ne treba). Dodala jos malo paradajz soka, onaj tetrapak. Nije trebalo dosoljavati, saran je bio dovoljno slan. Izrucila sam na tanjir i preko stavila suvi saran, pa sve okolo ribe posula prezlom. Za prezlu, proprzila sam na teflonu vrlo kratko istisnut bijeli luk na nepunu supenu kasiku maslinovog, dodala prezlu i jos doprzila. Napravile su se fine “crambl” (mrvice). To sam u krug oko ribe stavila po pasulju. Osjecamo se na bijeli luk, koji ja, blago receno, ne volim, ali, pomaze za gripu.

10/04/2012
8:57 pm
Tajchi
Guest
Guests
242sp_Permalink sp_Print
0

Mediteransko varivo (blitva i krompir sa maslinovim uljem) i snicle. Ali, najbolje od svega je bila salata: puterica salata+rotkvice+rukola+maslacak+sremus+vlasac svjezi+bundevine i suncokretove sjemenke. Sve zacinjeno solju, limunom, masl.uljem i pivskim kvascem.

Za uzinu su bile cokoladne kokice Laugh

10/04/2012
9:48 pm
macence
Guest
Guests
243sp_Permalink sp_Print
0

E, sve ti pjevalo, Tajchi!

Meni sve salate u mjesec dana nemaju toliko sastojaka…

10/04/2012
10:12 pm
Tajchi
Guest
Guests
244sp_Permalink sp_Print
0

He he Macence, kad imas snicle od ukupno 90 gr za mene i ceru (ali ih nafilujem brasnom, jajetom, pa prezlom), mm jeo samo krompir i blitvu i salatu, moras onda necim “popuniti” rucak. A salata je bila puterica: veeelika glavica 30centi, rukola 10, maslacak 10, rotkvice 25, sremus 10, vlasac 25. Sjemenke sam vec imala. Nadjoh danas na pijaci “moje dobavljace” dadose mi sve jeftino pa smo sa uzitkom svo troje jeli prelijepu salatu.

10/04/2012
10:20 pm
macence
Guest
Guests
245sp_Permalink sp_Print
0

E, ja sam danas (poslije posla) isprzila rezance od svinjskog buta (ne puno, oko 200 gr), pa u to malo bijelog luka, persuna i malcice vegete, na to sam dodala gotovi sos od sampinjona Confused, pa u medjuvremenu obareni grasak (iz kesice smrznuti) i eto ga! To sam slicno spremala sa piletinom i boranijom i besamelom. Salata je bila klasika: zelena sa balsamico prelivom. Danasnji rucak je bio gotov za 40 min.

27/04/2012
10:26 pm
mamagaga
Guest
Guests
246sp_Permalink sp_Print
0

ja sam nikakva u kujini ..imam ambicija al valjda mi hvali talenta

svinjski laskare, pire, krastavci svjezi, i grasak to je jedino sto mi izadje lijepo haha 🙂

po savjetu jedne iskusnije forumasice odlucih da i ovjde postavim svoj oglas.. jer je kaze bilo interesenata.. naime

Prodajem aparat serpu zvanu KRCKO firme Fagor nova je neupotrebljivana neraspakovana,  zato sto mi je glomazna i nemam dje sa njom u kuhinji a nisu htjeli da mi je vrate, cijena 35 eur. i dostavljam besplatno do nk.pg.i bd.

04/05/2012
3:06 pm
Kristina M
Guest
Guests
247sp_Permalink sp_Print
0

Mamagaga bolje u oglasima, imas posebno taj dio, da se odje ne zagubi.

A kuvate li sto zene? I dalje sam bez inspiracije, tako to mene drzi po par mjeseci, a onda se “otcepim”, mada su mi ruckovi najtezi u smilsu da ne mogu da smislim.. Danas nekakva cudna boranija, bukvalno sam smuckala ni sama ne znam sto. Sa pilecim bijelim mesom, mada znam da ukucani nece biti odusevljeni, jer se njima teketina vise svidja

04/05/2012
3:13 pm
macence
Guest
Guests
248sp_Permalink sp_Print
0

Vidim ja da se na ovim temama odavno nista novo ne desava.. ccccc… bruka. Moram da priznam da sam i ja malo pobjegla od kuhinje zadnjih sedmica, ispraznila zamrzivac i sad… nemam nikakav dobar razlog da se ne vratim tome. Posto smo za praznike bili na putu, a u povratku svratili do mojih na rucak, muka me uhvatila sta cu ova dva dana do vikenda… onda otkrijem smrznutu pripremljenu kesicu sarme … srece moje. Ali, to je potonje i sad moram da spremam.

Mislila sam sad za vkd da probam onaj vise puta pominjani ajmokac od pileceg bijelog… javicu kako je ispalo…

04/05/2012
3:47 pm
dzuli
Guest
Guests
249sp_Permalink sp_Print
0

Zene, hocu da napravim ovaj domaci maslac

http://www.coolinarika.com/rec…..og-vrhnja/

 

ali nemam pojma sta je slatko a sta kiselo vrhnje, jel pavlaka ili mleko u pitanju?

04/05/2012
3:53 pm
Kristina M
Guest
Guests
250sp_Permalink sp_Print
0

5 dcl slatke pavlake i 3 dcl kisjele pavlake

04/05/2012
4:05 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
251sp_Permalink sp_Print
0

mamagaga, na 7. stranici se spominjao krcko, i marijank se raspitivala, pa aje kontaktiraj ako nije kupila vec…

napravi li iko moju riblju corbu sa 3. strane/ ja sam opet juce i razbili se  (a jesam uporna da vas nagovorim Laugh  )

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

04/05/2012
8:50 pm
alba
Guest
Guests
252sp_Permalink sp_Print
0

I ja sam totalno neinventivna sto se kuvanja tice. Dok nijesam ostala trudna prvi put niti sam sto znala niti sam se trudila. Muz se nije zalio:) a onda mi odjednom doslo, pa sam naucila sve ono sto volim a sto sprema moja majka. Al mi nikad, ali nikad ne ispadne kao njoj:( jedino onaj polpetun, za tto mi ssvi kazu da je savrseno. I ribu dobro spremam.
Od interesantnog u posljednje vrijeme uglavnom su stvari odavde. Ona zapecena pphovana piletina/curetina od caye sad je redovna,lazanje draganicine(al mi za njih treba vremena) i punjene tikvice s portala koje su me odusevile!
Iduce sedmice bih probala onu mamikinu sarenu salatu(cvekla, krompir i jos 100 stvari:)) i zelene lazanje macenceta.
sad je vrijeke tikvica pa cu pravit polpetice od njih i polpete od blitve- njami!

04/05/2012
9:22 pm
macence
Guest
Guests
253sp_Permalink sp_Print
0

Alba, molim te da mi ponovis ukratko te polpete da ne trazim sad po forumu… sorry:-)

Nisam ni ja ulazila u kujinu do prije 4 godine kad sam se udala i onda sam sama pocela da istrazujem, izmisljam, kopiram sto mi se dopadne,…. neka jela spremam cak bolje od svoje mameWink, sto mi i ona priznaje. Neka jela me naucila svekrva (sarmu npr.). Uglavnom se fokusiram na kuvana jela, pogotovo ako moze da stoji vise dana u frizideru, pa da podgrijavamo jer radim. Recimo sama sam izmislila pitu sa paprikama nakon sto sam nesto slicno probala u nekom hotelu davno, pa sam pretpostavila sta ide tamo. Inace i po restoranima (koje u zadnje vrijeme rijetko posjecujemoFrown) uvijek zagledam sta sve ide u to jelo ili istrazujem ukuse, pa probam da kopiram…. Valjda zato sto me to nikad ranije nije interesovalo, sad sam bas u fazonu kuvarice i domaciceLaugh.

04/05/2012
10:22 pm
caye
Guest
Guests
254sp_Permalink sp_Print
0

alba kako pravis cuftice od blitve, nisam nikad ni cula ni probala? od tikvce cesto prvim i najlaksa mi je varijnta da narendam je posolim, malo odstoji i onda obicno 1 jaje, malo praska za pec i odokativno brasna da bude srednje gusto kako bi ih lako kasikom ispustala u ulje

04/05/2012
10:44 pm
alba
Guest
Guests
255sp_Permalink sp_Print
0

Caye, isto, samo sto dodam gratani trapist ili gnjeceni bijeli sir. Otprilike…
Polpete od blitve sam skinula s jednog sajta. Ne znam napamet kolicinu, ide blitva, crni luk, prezla, jaje i zacini (petrusin,so,biber). Super su i hladne. Postavicu link sjutra, ne vjerujem da cu uspjeti sad s telefona ali probacu

04/05/2012
11:26 pm
alba
Guest
Guests
256sp_Permalink sp_Print
0

http://kuvanjeikuzinavanje.blo…..e.html?m=1
Evo nesto slicno. Cini mi se da u mom ne idu 3glavicce luka, nego 1 na kilo blitve i ne ide tobasko. Sjutra cu pokusati preko compa da nadjem pravi. Inace, natjeraste me da ustanem i trazim moju stampanu verziju i nidje je nema! ja ne znam ko mi glavu nosi. Krenuh s djecom napolje kad cujem klikce ploca-ostavila je na max ukljucenu. Vadim kolica iz gepeka,krecemo, poslije 100m sjetim se da sam ostavila kljuceve u bravi. Legla djecu, 22h i kusur, zvoni neko, komsinica – zaboravila sam kljuceve u spoljnoj bravi vrata. I to samo od 16 do 22 danas…. a vec par mjeseci kiburimo s jednim kljucem od kola jer sam ja drugi izgubila, a kopija kosta 100e…

05/05/2012
1:08 pm
dzuli
Guest
Guests
257sp_Permalink sp_Print
0

Kristina, hvala ti, spasila si me,inace bih ja stavila 5dl obicnog mleka i 3 deci kiselog 🙂

05/05/2012
2:52 pm
Tajchi
Guest
Guests
258sp_Permalink sp_Print
0

Alba, hvala ti veliko, imam spanaca, htjela sam nesto novo praviti jer mi se cini da sam sve recepte sa spanacem isprobala. Taman cu danas praviti ove polpetice, a imam i malo kuvanog mesa iz supe juce sto ga nismo pojeli, pa cu i njega isitniti i staviti. Nadam se da ce biti dobro. Uz to cu krompir. A prije toga po tanjir supe sa domacim tijestom.

Inace smo mi u skitnji i hranjenju po restoranima ovih dana. U subotu smo u ekstra Hajduckoj pecini jeli 1kg svinjske butkice sa pecenim krompirom i hlebom za manje od 5,5E!!! Svo troje, ukupna cijena! Po gradu su nas zaustavljali i dijelili besplatno Coca Colu Zero. Jedva sam pola popila, mm cak 2!  Nedelja je bilo 2 pljeskavice, 2 bataka, 2 raznjica plus pomfri za 4,4E. Doplatili smo samo kiselu vodu nama i sopsku 1 porciju a jeli svo troje (veelika porcija bila) koja nam je ispala jeftinije nego da kupujem paradajz i krastavac na pijaci! Ponedeljak sam kuvala pasulj, na dimljeno meso. Utorak kupili rostilj i bili na uranak, ja sam spremala i projice i salatu i domaci hleb pride. Srijeda sam kuvala krompir i nama sir i maslac domaci preko + restovane pecurke sa mladim lukom, rukolom i malo sremusa, a muzu bez sira i maslaca, samo pecurke. Super promjena jer smo se “ubili” od mesa predhodnih dana. Cetvrtak makarone sa tunjevinom. Juce supica sa njokama, sargarepa kuvana i malo mesa. Kolace, 6 mafina, smo dobili besplatno – jedna firma koja posluje on line slavila rodjendan i dijelili kolace svojim clanovima. Laugh Sinoc nas je mm vodio na veceru u restoran koji je 2010 proglasen za najbolji u svojoj klasi. Bila nam godisnjica braka. Imali smo vaucer koji smo platili 4E a jeli smo u iznosu od 15E! Jeli smo picu Capriciosu koja je imala i articoke po sebi, a mm je jeo posnu pastu sa nekim super sosom preko. U tu cijenu nam je usla i litarska kisela. Malena je jela od svega, cak je i crne masline jela (ona inace voli da jede po restoranima Cool, blago mami, u bankrot ce nas baciti). Dodatno na ovo 4E je popust od 2,3E koja je suprug dobio jer je preporucio taj obrok kolegi koji je kupio, juuupi. Racunajte onda koliko nas je kostalo! A terasa na spratu, polumracno, romantika, pirka po malo da nije prevruce, a dovoljno prostora za malenu. Ma uzivancija. Zivjeli popusti i besplatne stvari.

05/05/2012
3:08 pm
Tajchi
Guest
Guests
259sp_Permalink sp_Print
0

Juce sam pravila i sir, skupila kajmak sa skuvanog mlijeka, skupila odlicnu pavlaku, kiselila mlijeko, procijedila surutku… Uz sve to stigla sam da se okupam, sredim friz, nasminkam, idem na kraj grada na 1 intervju, vratim se, hranim malenu, spremim je, izadjemo u grad gdje je mm cekao… Nama je vrlo “zanimljiv” dan, ko ne zna kolike su razdaljine u Bg, kakav je prevoz, jos ako je mama sasava kao ja, pa sebi vazda nadjem posao, mislio bi da se samo uziva.

Jutros sam malenoj pravila one pitice sto ih vec jednom pomijah ovdje: kore se namazu jajem, pavlakom, sirom, smotaju u trokute i prze. Njami, sa domacim kiselim mlijekom. Tako sam umorna, da sam jutros przeci prosula ulje po rukama. Vrelo vrelcato! Evo mi pasta po rukama, a sto god operem toplom vodim, nanovo me boli. Pih.

05/05/2012
4:11 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

ahahhaa, smijem li biti iskrena, mada je bolje da cutim poslije tajchinog referata Wink  kupila u mesari cevape i isprzila , preko nabacila lepinje + salata od mladog kupusa, luka i paradajza…ni supa, ni nista…koja sam ja ljencuga Cool    ( i nista nisam dobila dzabe Frown(ali takooo mi je sjelo :))))  )

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…