A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
rodjendan / gdje i kako ga proslaviti
Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 (3 votes) 
21/06/2012
12:43 am
vesna2
Guest
Guests
21sp_Permalink sp_Print
0

Nemam iskustva sa fondanom, ali sam razgledal po netu, na kulinarici ima recept a i na you tube-u postupak pravljenja. Ne izgleda mi neka filozofija. I ja se razmisljam da uletim u to iskustvo, ali imam kad jer je rodjendan u avgustu. Ako se ne usudis negdje u bloku V mozes da poneses gotovu tortu da je ukrase, ali to sam samo nacula. U svakom slucaju prenesi mi iskustvo.

Kad smo vec kod toga, gdje da slavim prvi rodjendan s obzirom da treba da zovem 20-30 odraslih po nekim nametnutim pravilima i petoro djece, u stanu je preusko, rodjendan je u avgust, slavljenice nisu svjesne svega toga ali bih da lici na djeciji rodjendan, neko djecije okruzenje, a ne na svadbu sa alkoholom za sto. Znaci treba mi nesto dje mogu da sjednem 30 ljudi, a da prodjen naravno sto jeftinije. Konjicki klub mi se cini da ce biti preskup, a zao bi mi bilo dati pare s obzirom da moja djeca nece umjeti uzivati u tome. Igraonica neka ostaje kao resenje, ali ja bih radje nesto na otvorenom s obzirom da je ljeto. Ima li neka igraonica na otvorenom? Da li se moze na par sati zakupiti ono igraliste na dnu Hercegovacke u parku?

21/06/2012
9:02 am
Kristina M
Guest
Guests

igraonica Zumance ima dio u dvoristu, sa igralistem, pa mozes da kombinujes,valjda. VFidjela sam reklamu na fbooku, i jedno i drugo reklamiraju tj promovisu.

Sto se fondana tice, nije ga tesko napraviti koliko umijesii ali su problem boje, barem ja ne znam da idje imaju neke intenzivnije jestive. Pravila sam bebu ispod pokrivaca i pepu i georgam ali su to sve svijele varijante, roza i plava, pa je i bilo ok

21/06/2012
9:16 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

ej, sve zaboravljam da vam javim ima u bp zena koja prodaje wilton boje za fondan, i salje po cg, sad cu vam staviti link, od tih boja boljih nema …bas sam se obradovala kad sam vidjela , ima svasta nesto za kolace…

http://www.facebook.com/siliko…..i.kalupicg

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

21/06/2012
11:53 am
Tajchi
Guest
Guests
24sp_Permalink sp_Print
0

Mirjana hvala ti. Ideja je bila (pisem ako neko hoce da kopira) da torta bude cetvrtasta, odozgo u jednom cosku mafin ili ako je plazma torta onda dio od te smjese, koji bi se oblozio kamenim bombonama i sluzio kao tunel. Torta bi bila ukrasena slagom, okolo, po stranicama zeleni kokos i cvjetici po njemu, odozgo iz tunela izlazi mala igracka Tomas (sa kojom se posle igra), sine su od tik taka (glumi sljunak) i preko  cokoladne pruge (ili staviti samo cokoladne stapice ko nema tik taka za sljunak izmedju). Od slaga, zelene boje i uz krem fix bih napravila i jele (onim zvjeszdastim nastavkom podizala zelenu kupu), a od zelatina i vode, plus plava boja jezerce sa strane. Znaci, gore tunel, vozic, sine po kojima “ide”, jezerce sa jedne strane a sa druge suma od jela. Okolo zeleni kokos i cvjetici. Prskalice i svjecica. Ali… Vidjeh, kazem vam, super slasticaru, na slikama lijepe torte, pa sam narucila. Mislila sam zalijepice samo sliku i slag okolo, a dosla mi je prelijepo ukrasena, u ogromnoj kartonskoj kutiji pa smo je mogli transportovati gdje hocemo. Ispalo nas 27E. Mislim da nije mnogo, a ja bih se izmucila, plus materijal za tortu koji bih morala kupovati (keks, orahe, grozdjice, sok, puter, mlijeko) jer to nisam bila ponijela, i cio dan rada umjesto kupanja.

Mamika bravo za informacije. Bas htjedoh pisati za Wiltonove boje, najbolje su. Vidim da zena ima i odlicne cijene. Ja sam isto uzela gel boje, mozda se vidi po sladoledu na slici, odlicne su. Cijena 150din, ali, nisu Wilton, mada su jakoooo dobre. Ako zena radi uvoz iz Srbije, trazite joj i glicerin i glukozu, ili fruktozu pa pravite po Minjinom receptu.

Jos jedan info, na FB-u ima zena koja pravi lijepe torte, slag i fondan, a cijene su O.K. Po komentarima vidim da su ljudi zadovoljni. Ne znam je, ne preporucujem zbog toga, nego cisto da se informisete. A imaju i tortice Crna Gora, evo oba linka:

http://www.facebook.com/ratka.radulovic

http://www.facebook.com/pages/…..7076771155

21/06/2012
6:35 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
25sp_Permalink sp_Print
0

glicerin i glukoza, fruktoza, ima u svakoj apoteci, je li jeftinije kod nje  ili sta?  glicerin je oko 1,5 eur 100ml, a fruktoza 250 gr 2,5 eur, koliko se sjecam… a to moze biti za nekoliko torti tako da se isplati…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

21/06/2012
9:24 pm
draganica
Guest
Guests
26sp_Permalink sp_Print
0

Ima tek otvorena igraonica Šir Kan u Gornjoj Gorici, adresa Vojvođanska 4. Ima tobogane, klackalice, ljuljaške za djecu, ponije i sl… Ima i dio za rođtiljanje sa stolom koji je odvojen od šanka i mjesta za sjedjenje… Preporučujem, naravno uz autan za komarce, dosta se zaliva…

21/06/2012
11:12 pm
Podgoricanka
Guest
Guests
27sp_Permalink sp_Print
0

Mi cemo u dvoristu slaviti. Ima balona, lopti, ljljaska, kupili smo mu  i neku lackalicu gdje se troje djece moze odjednom klackati, i ima velik kamion i neki auto, trubice, kapice, i mislim da je dovoljno. Kupili smo i plasticne stolicice raznih boja za djeciji sto…jos samo da mi ne nagrde cvijece mali termiti:)

22/06/2012
10:13 am
vesna2
Guest
Guests
28sp_Permalink sp_Print
0

Hvala na predlozima!

Poci cu i do Zumanceta i Sir kana, pa cu vam prenijeti utiske i cijene! Mada nikako da nadjem vremena da pregledam ovaj forum, a ne da obidjem igraonice!

24/06/2012
12:03 am
vanjamik
Guest
Guests
29sp_Permalink sp_Print
0

Podgoricanka said
Ima lii neko iskustva sa fondan masom? Mom Aleksi je u subotu rodjendan, pa sam mislila zutu dvospatnu tortu obllozenu fondan masom da mu napravim, stavim pepu, dzordza, mamu i tatu prase na gornji sprat, napisem na donjem spratu Aleksa zelenom bojom i stavim svjecicu. Sve sam fino isplanirala, jos samo da napavim

Mozda da probas Marshmallow masu? Ja sam tako i sinu i cerkici napravila torte i to po prvi put u zivotu radila sa masom za oblikovanje i ukrasavala torte. Fotke sam “okacila” pod temom CESTITKE (rodjendani… i sl). Nije tesko, nije nemoguce, ali treba malo vremena. Koristila sam njihove igracke kao modlice 🙂 Sin i ja smo ih zajedno ukrasavali, pomagao mi oko nekih detalja (pravio lavu za vulkan, male bubamare koje je posle pojeo i sl). Sto se tice boja, iako su mi svi rekli da ih necu moci dobiti (najveci mi je strah bio da ce mi bubamare biti roze-sive), ali sve je ispalo savrseno! Koristila sam obicne boje u prahu koje sam kupila na pijaci…

Sto se tice torte na sprat, evo savjeta koji sam dobila upravo od Ratke Radulovic (koja mi je ranijih godina pravila torte i koja koristi masu umijesenu od ratluka, ne fondana): napravis ih, ostavis da se dobro stegnu, ukrasis ono sto moze pre spajanja i tek onda spajas, tj. stavis manju na vecu. Ja sam se toga najvise plasila, tako da sam ih “pustila” da se dobro stegnu i spojila u igraonici, neposredno pred dolazak gostiju 🙂 Tako mi je bilo lakse i zbog transporta.

Ako ti mogu sto pomoci on-line savjetima, javljaj, jer ni ja ne bih uspjela napraviti svoje torte bez podrske i savjeta Wesne :)))

12/07/2012
12:44 pm
vesna2
Guest
Guests
30sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, vidim da si narucivala tortu kod Ratke. Hvala na informaciji, vidjela sam stranu na fecebooku, ali nema naznacena adresa ili kontakt telefon. Mozes li mi napisati adresu ili tel da bih se i ja dogovorila za nas prvi rodjendan. Hvala.

12/07/2012
12:48 pm
Kristina M
Guest
Guests
31sp_Permalink sp_Print
0

moram da preporucim i Jeline kolace, savrsene torte, a oblici u posljednje vrijeme odlicni! ima i na fbooku

12/07/2012
12:57 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
32sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said
moram da preporucim i Jeline kolace, savrsene torte, a oblici u posljednje vrijeme odlicni! ima i na fbooku

Upoznah zenu sto im pravi figurice od fondana, otkrila mi da kupuje fondan u velikim kantama u nekoj maloj pekari na Tuskom putu. Ime pekare da me ubijete ne mogu da se setim, ali kontam, nema ih tamo mnogo. Inace, rece da nigde ne reklamiraju da prodaju fondan, ali eto, kome treba, valja znati gde ima da se nadje.

12/07/2012
1:01 pm
Kristina M
Guest
Guests
33sp_Permalink sp_Print
0

MArosi ili tako nekako. Imaju oni fondan odavno

12/07/2012
1:11 pm
Tajchi
Guest
Guests
34sp_Permalink sp_Print
0

Vesna2, nisam narucivala njene kolace, samo sam napisala da vidim po komentarima kako je hvale. A svidja mi se oblik i cijena. Torte CG negdje iz Sutomora su savrsene po obliku, ali im je cijena malo vise. Mi smo samo par puta u Pg-u narucili torte, iz Zagorica i iz Gradic Pejtona jer uglavnom pravimo.

Jeste li bili na moru? Pisi tamo na temi, bas bih rado procitala vase iskustvo.

12/07/2012
1:19 pm
vesna2
Guest
Guests
35sp_Permalink sp_Print
0

Kristina, hvala vidjela sam stranicu vec na facebooku, kontaktiracu ih.

Tajchi, ok, ja sam pogresno shvatila, napisala sam utiske sa mora. Pitaj ako te nesto konkretnije interesuje, sad dok mi je svjeze pamcenje, ja sam napisala samo uopsteno.

12/07/2012
2:25 pm
Iva V.
Guest
Guests
36sp_Permalink sp_Print
0

Kad smo kod Ratke, ne postoj izena cije su me totrte vise odusevile nego njene! To je toliko bogata torta da je milina za pojesti. Kod nas su svi bili odusevljeni, jeli su i oni koji nisu ludi za tortama kao ja 🙂

Sto se proslave rodjendana tice, mi smo oba slavili kuci sa prijateljima i porodicom, a kad bude malo veci onda cemo u igraonicu sa drugarima. 🙂

12/07/2012
2:48 pm
Podgoricanka
Guest
Guests
37sp_Permalink sp_Print
0

Ja sama napravih duplu jafa tortu, i doya i po fondan mase mi je za nju trebalo Pravila sam ga sama i za prvi put je ok, jos ako naglasim da mi se topio dok sam ga razvijala, jer se tog jutra klima pokvarila, pa je pakao od vrucine bio.

14/07/2012
11:15 pm
Kristina M
Guest
Guests
38sp_Permalink sp_Print
0

Evo nase (Jelini kolaci). Savrsena je bila u svakom pogledu. Inace je Napoleon tortaIMAG0639-1-1.jpg

sp_PlupAttachments Attachments
15/07/2012
1:19 pm
caye
Guest
Guests
39sp_Permalink sp_Print
0

Srecan rodjendan drugarici! I moram vam odati priznanje za hrabrost i rolere za 4 Rodj! mi smo uspeli tada da ih eskiviramo posto je kao dobila od babe i dede trotinet, al iduce god je dosao red na njih.
Preslatka je tortica! Ako nije bzvz napisi koliko je kostala, trebace i nama uskoro neka manja…

15/07/2012
1:54 pm
Kristina M
Guest
Guests
40sp_Permalink sp_Print
0

Hvala vam drugari. Rolere je dobila od nasih prijatelja, a nama ih je trazila, ali nijesmo jos htjeli da se igramo. To sto je ona radila kad ih je vidjela ne moze se prepricat. zanimljela, pa se smijala do brskonacnosti… uzeli smo propratnu opremu pa dako pretekne;)

torta ima 3,5 kila, i kostala je 40 eur

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
21 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…