A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
02/01/2012
1:25 am
Tijana
Guest
Guests

Drage moje,

za nekih mjesec dana treba da se porodim sa trećim djetetom. Drugo sam rodila 2003. i sad me već hvata panika, i osjećam se kao da mi je ovo dvoje neko skoro poklonio, i da nikada nijesam držala novorođenče u rukama 🙂

U principu me zanima neko novije iskustvo sa porodilištem u KCCG, tipa, ima li tople vode, imaju li sve medicinske preparate koje bi trebalo da imaju itd.

Prva dva puta sam morala nositi sa sobom povidon jod, čak i konce za epiziotomiju, jer sam alergična na one obične… Nijesu imali tople vode bez u 6 ujutru, pa bih možda ponijela neko kuvalo ili nešto.

Sve se nešto nadam da su se uslovi mnogo popravili u posljednjih 9 godina…

02/01/2012
8:46 am
Kristina M
Guest
Guests

Slabo se sto tamo promijenilo na zalost. NIjesam bila cijele dvije godine:) pa ce se mozda javiti neko ko je bio nedavno i saopstiti ti azurirane infomacije 🙂

Situacija je katastrofalna, u najmanju ruku. Kad krenem da razmisljam o tome samoj sebi se smijem, jer sam srecna sto se sam imala tu srecu da se ne sretnem sa bubama o kojima zene i dalje pricaju (ljudi moji u kojem smo mi vijeku), a o nehigijeni posteljine, toaleta, ma svega da ne pricam.

02/01/2012
5:02 pm
Tijana
Guest
Guests

E pa lijepo. Počinjem ozbiljno da razmišljam o Cetinju… Hmm

02/01/2012
6:51 pm
Marijachi
Guest
Guests

Evo ti informacije iz prve ruke.Ja sam se porodila 22.decembra.Babice su bile užasne prema meni.Ušla sam u salu u ponoć one su gledale tursku seriju,pušile,sve je smrdelo na dim.Onda su zaspale.Ja sam se srzla jer je tu noć duvao sever.Tek kasnije je došao dr i jedna babica,kojoj je bila smjena,u 6 ujutru,pred moje napone.Da mi nije bilo škole za trudnice,koju bih svima toplo preporučila ko zna šta bi bilo sa mnom.Pri tome sam ja prvorotka!Užas kakvi su uslovi.Osoblje je takvo da bih se sad vratila tamo i svašta im rekla.A onda te prebace u sobu gde te niko ne ferma ni 2%.Hrana je nikakva,daleko od zdrave ishrane,a ne daju da ti iko donese hranu od kuče.Moraš sve da donosiš,i toalet papir.Higijena je na nuli,2 wc na 50 žena.Pri tome tu žene redovno puše pa otvore prozore,i možeš dobiti upalu.Sva sreća ja sam ostala samo 2 dana.Bebu ti donose nagutanu bebelacom,ati je kao dojiš.

Što se tiče joda,niko ti ne čisti ranu osim ako ti to ne tražiš.Tamo imaš “tuševe” pa se sama pereš.Možeš im sto puta nešto tražiti one ti neće doneti.Meni nisu donele antibiotik,moju terapiju,navodno imaju pune ruke posla.Ja jurim za njima da popijem antibiotik na vrijeme.

A kad sam htela pokazati bebu mom mužu,jedna dr je rekla šta ima tvoj  muž da gleda bebu,ajde izađi napolje!

Momentalno sam se zaplakala,da bi posle jedna sestra se sažalila i dozvolila i da otac vidi svoje dijete.

Ja bih  njih tužila da mogu,ali to je nemoguće.Drže se kao sekta.I to njihovo pušenje,iako je zakon suprotan,niko ne reaguje.Uh,nemam reči.

Ali,avaj,ja nisam htjela nigde drugo,jer tamo su inkubatori za ne daj bože,kojih nema ni u jednom drugom gradu.Ispravite me ako griješim.

02/01/2012
8:09 pm
Kristina M
Guest
Guests

To za cigare bi zaista moralo da se prijavi. Super je ona ideja sto je Mamika predlagala, a sto su radili u Hrvatskoj da im svaka zena posalje pismo u kojem precizno navede cime je bila nezadovoljna. Mozemo ih objavljivati i na portalu, a osim KC slati ih i Ministarstvu zdravlja.

Inkubatora ima u vise porodilista i bolnica, ukupno ih je 58, a najveci broj je u Klinickom centru i na neonatologiji.

03/01/2012
9:03 am
Nikolina
Guest
Guests

Dobra ideja…Novine su isto dobar nacin objavljivanja nezadovoljstva gradjana.

03/01/2012
10:56 am
Marijachi
Guest
Guests

Samo recite broj,odmah zovem.Čak mi je kokoška rekla cinično,pa ako ti smeta što nisi napisala na prijemu?!Prijavila bih je zbog te drskosti,još se žale na plate,ne bih im ni centa dala.Kakve guske rade u zdravstvu.

A kuvalo,ako ti treba nosi,meni se babica smejala kad sam je pitala da l ima negde da dobijem ključalu vodu za čaj,protiv bakterija u mokraći.

03/01/2012
11:46 am
Tijana
Guest
Guests

Znači sve po starom. “Svako je car u svom selu”.

Ako se pokrene akcija slanja pisama, predložila bih da se šalju na 3 adrese: načelnik/ca porodilišta, direktor kliničkog centra i ministar zdravlja. Svakako treba napisati imena sestara, babica i ljekara na koje se neko žali, zbog čega se sve žali, i ukoliko eventualno ima pohvala.

Ako protekne sve sa anđelima, pozabaviću se malo ovim u samom porodilištu (možda neke fotografije), jer smatram da ništa niko ne može promijeniti ukoliko se samo žalimo, a ne preduzimamo konkretne mjere.

Imam prilično lijepa iskustva sa sami rođenjem djece, ali boravkom u porodilištu i tretmanom sam zgrožena, tako da ukoliko se ponovi iskustvo iz 2002. i 2003. godine, biću zaista spremna da “zatalasam” malo. Ovakvo stanje ne zaslužujemo ni mi ni naša djeca.

03/01/2012
6:02 pm
Marijachi
Guest
Guests

A kako znati ime dotične?Došla sam u salu,koju su poslije zaključali,gola u spavaćici bez telefona i dodira sa spoljnim svetom.Da mi ona neće reći kako se zove.A onda te odvezu u porodilište,gde je ista situacija.

Kakva god da je higijena,osmjeh i dobra volja ništa ne koštaju a puno znače.Isto tako je i sa drskošću i ponižavanjem žene kada je najranjivija.

07/01/2012
2:00 pm
Cekalica
Guest
Guests

E, ne znam odakle da pocnem! Da li od, na nekim topicima, vec pomenute panike od samog porodjaja (s obzirom na to da ce mi ovo biti prvi) ili od raznih blago receno cudnih prica koje slusam i citam… Zaista se plasim odnosa koji mogu imati u KBC-u, s obzirom na to da moja dr ne radi tamo (vec samo u privatnoj ordinaciji, jedna od rijetkih), da nemam “veze” i da se plasim kakve bih ja reakcija imala na da neko, nicim izazvan a pod pretpostavkom da ne mrzi covjecanstvo, sopstveni posao i porodilje, pocne da vice na mene, da me zanemaruje onda kada mi pomoc bude potrebna i da pusi, gleda tursku (ili koju god) seriju i spava u trenu kad treba da se porodim!? Vecina ljekara nece previse ni da se “unese” u slucaj, osim ako pacijentkinju ne poznaje od ranije ili joj nije vodio/la trudnocu u nekoj privatnoj ordinaciji od pocetka. Necuveno!!!!!!! Pitam se da li iko iz bolnice, Ministartsva zdravlja, pa i brojnih inspekcija (za pocetak sanitarne – losa higijena, pusenje u sali, nedostatak tople vode, bubasvabe!?) cita ovo i zaista mislim da je ideja koju je imala clanica Mamika da se porodilista zatrpaju pismima sjajna! Ne zato sto vjerujem da bi se tako nesto nabolje promijenilo (oprostite na pesimizmu, mozda su to samo hormoni Confused), ali bar bi svima cama koje ste prosle kroz ove horore laknulo, a mi koje tek treba da prodjemo valjda bi imale vise nade… Ne znam… Sve se nadam cudu otvaranja privatnog porodilista do pocetka jula… rekla sam cudu.Laugh

Marija, zaista mi je zao sto nisi uspjela da saznas ime ove babice, nadam se da ce promijeniti karijeru uskoro i biti mnogo srecnija recimo u nekoj mesari. LaughLaughLaugh

07/01/2012
3:43 pm
Marijachi
Guest
Guests

Ma kakva pisma,samo će ih baciti u smeće.Treba stvar da procuri u javnost,preko javnih medija.Televizija ,novine,mada realno,cijela CG zna šta je porodilišteu KBC-u pa se niko i ne obazire.Ja sam imala još sreću što me porodio dr koji mi je vodio trudnoću a to je velika slučajnost.

I ja sam pre porođaja slušala priče,al nisam verovala,mislila sam možda prema meni neće biti loše.Jednu sam čula kako je prokomentarisala,sad je našla da se porađa,jelte jer je bila ponoć.

 

To su jedne kokoške,čast izuzecima,a malo ih je,kojima ja ne bih dala ni ulicu da čiste a ne da rade sa ženama koje se porađaju.Zamislite ko još puši tamo gde žena pokušava doći do kiseonika?Ejjj,gdje mi živimo..I niko ništa ne preduzima..

 

Izvini ako sam te uplašila,to mi nije namjera.Samo se ti naoružaj dobrom voljom,i sve će biti kako treba.Ja sam samoj sebi pomogla.Ne očekuj ni od koga ništa,osim od sebe same.

08/01/2012
12:21 am
mirjana
Guest
Guests

Drage forumašice,

 

One koje su ikad bile u hororu zvanom podgoričko porodilište znaće zašto ga tako zovem.Imala sam čast tri puta tamo da boravim i bilo je divno.Zadnji put prošlog februara.Slažem se sa svim gore pomenutim, mada ima izuzetaka.Neke babice stvarno hoće da se nađu i nemaju onaj odvratni stav ,  da se osjećaš mizerno dok si tamo.Sjećam se  babice po imenu Kira,koja me porodila zajedno sa dr Raičevićem, i stvarno svaka čast. Ali poslije je bilo strašno, u sobi ….. Ni pacijenti nisu ništa bolji od osoblja. Ne znam zašto neko ima potrebu da luftirajući grudi  šeta hodnicima ? Dalje, moj krevet je bio pored samog lavaboa koje je točio sa svih strana i sve stvari iz torbe , kao i ona sama su se skvasili, jer ne dozvoljavaju da se išta drži na ormarićima osim nekog možda soka a ormarića nema dovoljno…. Mislim užas… Da sam morala još koji dan da ostanem tamo , izluđela bih… Naravno , kad dođeš kući slijedi opšta deratizacija , torba je u kontejneru….Posteljina se ne mijenja , osim poprečnog čaršafa, a svoju ne možeš staviti… toaleti u katastrofalnom stanju, nema daske?Blago rečeno, i sad imam nagon za povraćanjem zbog svega.. O hrani da ne govorim….. Sestre samo što te ne biju ako uzmeš nešto što one nisu planirale da ti daju,, mislim mizerija.Tako, da ko mora nek se dobro naoruža strpljenjem da bi izdržao tamo .Čini mi se i da odem za deset godina sve će biti isto…. 

Confused

08/01/2012
4:53 pm
Marijachi
Guest
Guests

Ništa se nije promijenilo.Sa mnom u sobi je bila jedna ciganka koja nije stavila ni uložak,ni gaćice,sve je curilo zanjom Surprised ja joj dam moje a ona sve govori neću..Onda jedna neurotičarka što ne može da spava ako joj nije upaljeno svijetlo.A znate i sami kakva su neonska svijetla u bolnici.I treća koja kuka kako joj beba gubi na težini,plače,a ne prestaje da gasi cigaru.Da,nema daske,a i taman kad uđete u wc uleti vam čistačica,bez pardona,da čisti.Ja sam joj jednom rekla.izađite,vidite da je zauzeto,a ona meni kaže pa ne smetaš ti meni.A hrana im je da se razboliš.Teške zaprške,salame,viršle.Uh,ako išta ne treba jesti i kad si zdrav onda je to.Al,zato brane da ti imaš svoju hranu.Tako da moliš Boga da što prije izađeš.Tamo je opšti haos.

Da su hteli malo duže da me zadrže izašla bih na svoju odgovornost.

Još nešto,na patologiji trudnoće su farbali zidove svo vrijeme dok sam ležala tamo.Udisala sam farbu non stop.A majstori su se svuda šetkali,i ušli u dio gdje dr pregleda trudnice.Jedno jutro jedan majstor komentariše,u da se oće još neka skinut gola SurprisedSurprisedSurprisedSurprised

Ma treba da budete bezobrazne,drske čim neko hoće da vas šikanira.Ja sam bila fina do jedne ure.A onda sam se žalila na viziti,posjećivala neonatologa,drsko odgovarala na provokacije,pa su odjednom postali fini.I nemojte da im se izvinjavate,njihov je posao da vam pomognu.Što plaćamo zdravstveno osiguranje?

08/01/2012
7:28 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Nemam iskustva sa porodilistem KBC-a, ali sam prije par dana imala AC na patologiji trudnoce na KBC. Plakala sam kasnije cijeli dan…ne bih o samom iskustvu (za mene traumaticnom) ali bih o ljekarskoj etici.

Prije mene su ac odradile dvije zene koje se ocigledno poznaju sa osobljem (prva je iako je dosla i predala upute zadnja, usla kod sestara u sobu i trazila glasno ,da svi cujemo, da je prozovu prvu jer nema namjeru slusati price po bolnickim hodnicima- ispostavilo se da je zdravstveni radnik. trebam li reci da je i obavila prva?  drugu zenu je iz ordinacije ispratila sestra i ne sjecam se da li su se izljubile, ali su bile jako srdacne. zenama svaka cast, obje su bile ok, sad pricam o osoblju…) .

Receno im je da sad malo miruju, redovno antibiotik, i uz ispracanje uz osmijeh im je receno da ne brinu, “bice to sve ok ” …

ulazi jos jedna koja kao i ja nikog tu ne poznaje. izlazi, ode…ulazim ja. iskustvo o kojem sad ne bih, i izlazim. gledam ne spominje se atb. vracam se i pitam za terapiju (koja je uobicajena )  , a sestra zgrozena mojom hrabroscu da im se na oci pojavljujem nakon sto su me otkacili, mi porucuje Izlazite!!!  ja najljubaznije kazem da mi nije prepisana terapija, a ona odgovara da jeste, sve pise-  odgovaram da ne pise ( a u sebi imam citavu repliku koja ukljucuje i familiju ali se suzdrzavam), a ona se obraca dr koji me i ne gleda i kaze “ma , ne treba nista ”  i ona mi to prenosi , i kad sam je pitala kako nekom treba  , a nekom ne – ona gubi strpljenje, i samo me otkaci da se  raspitam kod svog izabranog gina. 

nakon ac treba odlezati dan, dva, tako sam i namjeravala ostati u pg i mirovati, i sad ja trebam u bp kod izabranog da mi prepise atb pored njih cija je to duznost (tako mi je izabrani i rekao da ce oni to da odrade, ali mi je covjek za svaki slucaj vec bio prepisao cefaleksin) . srecom pa ima br mog dr, nazvala odmah i rekla da ovi tamo sad kazu da ne treba, i sta da radim ,ali sam i rekla da su nekim zenam ipak prepisali , ali ne i meni.  On mi odgovara da naravno da treba, i neka ja slobodno uzmem jednu kutiju prepisanog mi cefaleksina. Kasnije na izlazu srecem  onu jednu zenicu koja je bila ispred mene i ona me sva zbunjena pita kako to da njoj nisu nista prepisali, i krenula gore da ih pita… pozeljela sam joj srecu, i rekla sta je meni rekoa moj dr, a sta su joj ovi gore rekli samo Bog zna…

ovo je u odnosu na vase price sitnica, ali ja sam preplakala dan, ac je invazivna metoda, rizicna po plod, a neko to tako neozbiljno shvata…zalosno.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

08/01/2012
7:48 pm
Kristina M
Guest
Guests

Majke mi oni su bolesnici. Ajde da ih prijavimo za to, stvarno bi trebalo, navela bih im to kao primjer neprimjernog ponasanja kao i jos neka iskustav zena sa portala. To je stoka koja se igra sa tudjim zivotima i ne treba se sa tim saliti. Mogu misliti kako ti je bilo…

09/01/2012
8:20 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Kristina , i meni je svasta padalo na pamet, cak je moj inace jako mirni i stalozeni muz kad me je vidio htio tamo da uleti, ali nisam dala , samo sam htjela da me vodi sto dalje od njih…nije mi potreban dodatni stres, ac nosi rizik od pobacaja i narednih cak mjesec dana sve komplikacije se mogu pripisati tom postupku. (U BiH, HR , a mislim  i u Srbiji, zenama cak prije i nakon procedure savjetuju apaurin, normabel, za smirenje jer je stvarno stresno- nije bolno koliko je neugodno…) Danas idem privatno kod mog dr na pregled samo da se uvjerim da je beba ok. 

Lako bi oni podrzali stranu jedni drugima, rekli da koriste sve sterilno i da ne treba atb, da su pacijenti koji su dobili terapiju vec bolesni od neceg pa je potrebno ukljuciti itd…uglavnom borba sa vjetrenjacama. Vec sam razmisljala o nekoj zalbi , ali nemam neke argumente osim subjektivnog osjecaja da nesto nije bilo kako treba…ma najradije bih prespavala vrijeme do nalaza koliko me to sve opterecuje.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/01/2012
2:33 pm
Maja
Guest
Guests

Cure,cao!meni je termin 11.marta (druga beba) i naravno da me vec hvata panika.Sto se tice iskustva sa prvim porodjajem bilo je tako grozno da sam danima poslije samo plakala od soka i stresa i to iskljucivo zbog neljudskog odnosa babica i ljekara…no,da sad ne davim sa tim,htjela sam da utjesim curu koja je radila AC nedavno,posto sam i ja prije 2 mjeseca prosla kroz to. Naime,hvala Bogu,nalaz mi je bio dobar,cekali smo ga mjesec dana.

Mamika za tebe i za sve koje rade AC da znate: Dabl i Tripl testovi su gotovo pa skroz nepouzdani,skoro sve trudnice koje su zbog loseg Tripla radile AC,dobile su dobar nalaz Ac. Doktori su mi rekli da se cesto pitaju da li sve ovo izazove vece stetu zbog uzbune i nemira kod pacijenta,ali dok se ne pronadje neka pouzdanije metoda kojom se utvrdjuje rizik od anomalije,i ako 1 zena ovim putem sazna da joj beba nije zdrava,onda vrijedi…

a sto se tice iskustva sa samom metodom,evo:

prvo-zasto danas radimo AC? Iako neki ljekari smatraju da bi skroro svaka trudnica trebalo da odradi AC jer praksa pokazuje da nema pravila sa rizicnim grupama,da se anomalije poput Dauna i sl desavaju sve cesce bez obzira na starost trudnice i genetsku predispoziciju,vecina ipak smatra da se radi iskljucivo ukoliko postoji vise faktora koji ukazuju na to,prvo jer je to relativno skupa metoda a nosi i mali rizik po plod. Sa prvom bebom,prije tri godine,na moje pitanje o Dabl i Tripl testu,dr mi je rekla da nema potrebe da to radim i da ce mi to samo unijeti nepotrebnu zabunu i stres.Sada,sa drugom trudnocom,Dabl smo preskocili a Tripl mi je dala jer,koliko sam shvatila,moraju svakoj pacijentkinji da to urade zbog formiranja baze podataka. Kad sam dobila nalaz Tripl testa,sokirala sam se,rizik za Dauna mi je pokazao 1:245! Doktorica me smirila rekavsi da to najvjerovatnije nista ne znaci ali da ne bih razmisljala do kraja trudnoce da li je beba ok ili ne,ona mi preporucuje AC kao jedinu sigurnu metodu koja ti tacno kaze da li beba ima neku anomaliju. Doktorica mi je i naglasila da se AC radi u odredjenom periodu trudnoce jer tada ima najvise potrebnih celija za analizu i da u bolnici naglasim da mi odmah zakazu jer sam ja pri kraju tog povoljnog perioda,mislim da sam bila pocetak 19 nedjelje.E,tek sad mi slijedi nervoza:naime,sjutra ujutro sam nazvala Genetsko odjeljenje da zakazem i onda me sestra docekala sa pitanjima:odakle mi uopste ideja da ja mogu da zakazem tako brzo,da mora da se ispostuje procedura,prvo se zakaze razgovor sa Geneticarem (jednom nedjeljno),pa komisija odobrava (jednom nedjeljno zasijeda ) i na kraju se zakaze AC (jednom nedjeljno se radi). Takodje,nervoznim tonom (preko telefona) mi je rekla da mi dr nije ni dobro napisala uput,da se vratim kod nje i da mi napise novi i konacno,poslije mog (sada vec placljivog glasa) insistiranja da sam hitan slucaj jer ce mi vrijeme predvidjeno za AC proci ukoliko mi zakaze tek za nedjelju dana razgovor kod dr,sestra mi kaze:ajde,evo stavicu te u ponedjeljak!zvala sam u petak. E,u ponedjeljak,ljubazna dr kaze da cu dobiti uput za AC ali da nema mjesta za sljedecu nedjlelju nego tek za dvije. Ja opet kazem,ali ja ne mogu toliko da cekam jer je besmisleno da radim tad kad je kasno,a dr:ne znam sta da vam kazem,nema mjesta!i poslije 15 minuta mog  insistiranja,ona kaze:ne mogu da obecam ali vidjecu da vas ubacim,zvacemo vas! Ja i moj suprug izlazimo sludjeni,prvo ne znamo da li ce me zvati,drugo ne znamo da li smo zakasnili… i samo se pitam:ja sam sve uradila po proceduri,onako kako mi je dr rekla,kako je moguce da sad nema mjesta za AC?sljedeca dva dana ja jurim za doktorima koji rade AC,dr mi po sestri porucuje da sam vjerovatno zakasnila za AC ali da dodjem za par dana,u ocaju zovem privatnu kliniku,tamo mi dr polako,smirenim glasom kaze da nisam zakasnila,da ukoliko me ne zovnu iz Bolnice u ova dva dana,dodjem kod njih,odmah uradimo AC i platimo oko 450 eura,cini mi se. To mi je vec bilo olakasanje jer sam znala da imam mogucnost da je uradim…i konacno sjutra zovu iz Bolnice da su mi nasli mjesto i da preksjutra dodjem na AC! Sama metoda boli koliko i vadjenje krvi recimo,nije strasno ali meni je psihicki momenat gori:dr mi je neposredno pred AC rekao:znate li da je ovo invazivna metoda i da se ne radi tek tako?trebali ste da ispostujete proceduru!!Boze,samo sam mislila daj vise da zavrsimo sa tim,kao da ja kao pacijent odredjujem proceduru,ja sam uradila sve sto su mi oni rekli,ne kapiram…..i eto,poslije sam mirovala nedjelju dana,pila antibiotik i sve se dobro zavrsilio ali me tih nedjelju dana jurnjave za doktorima unistilo….

 

oduzih,izviniteCool

p.s. Kristina,hvala na pomoci,konacno sam uspjela da se ukljucimCool

09/01/2012
2:41 pm
Marijachi
Guest
Guests

Meni se ta patologija trudnoće pravo smučila.Prvo kad sam imala trovanje u 4 mjesecu,ej trovanje,oni me pošalju sa urgentnog gore.A dr umjesto da mi pomogne oko trovanja,pregleda me ginekološki i kaže sve je u redu.Pa kakve veze ima ginekološki pregled sa trovanjem?!

Onda sam završila 2 dana pred porođaj tamo.Ne mogu vam opisati koliko je depresivna atmosfera.I kad sam imal problem sa grudima poslije porođaja,dr kaže da prekinem tabletama laktaciju.Sva sreća nisam ga poslušala,nego mi je jedna patronažna sestra spasila mlijeko.Sad uspješno dojim.

Izbjegavajte patologiju trudnoće u punom krugu,ako možete.Sad razumem zašto žene sa visokim pritiskom ipak odbiju da ostanu tamo.

Da je sreće pa da sam ja pred napone krenula u porodilište,a ne sa potologije tamo gdje sam sama ležala na stolu i brojala minute i sate,ukupno 7 sati dok se nisam porodila.

09/01/2012
6:05 pm
Cekalica
Guest
Guests

Ovo su zaista strasne stvari i ja i dalje ne mogu da shvatim da neko u 21. vijeku u zdravstvenoj ustanovi moze ovako da se ponasa i prodje nekaznjeno! Neprofesionalizam, nedostatak brige za pacijenta, nehuman odnos… Mislim da ce se nazalost ovakve stvari jos dugo desavati, i to upravo zato sto se svi trudimo da sto prije pobjegnemo, zaboravimo i potisnemo stres (sto je i sasvim razumljivo) i kad se u pojedinacnom slucaju izborimo za to za sta smo dosli – a za sta se, u normalnim okolnostima ne bi ni morali boriti jer imamo pravo na njih – povucemo se, a da ni zalbu negdje ne podnesemo… A nasi dragi “zdravstveni” radnici, oni u cije ruke stavljamo svoje zivote i zdravlje, ce uvijek biti isti, nazalost (cast rijetkim izuzecima).

10/01/2012
9:41 am
Nikolina
Guest
Guests

Citajuci ove postove uplasila sam se od same pomisli sta me ceka ,ali ljudi moji moramo biti pozitivne ali kriticne,jer nas dosta buducih majki bukvalno svata i mislim da nije bas dobra poruka da se samo zalimo.  Kad ovo procitam sta ovdje sve pise nije mi svejedno a imam vec svoje iskustvo i sa patalogije i sa odeljenja, NEMOJTE BITI PUNO RIGOROZNE ZNAM SVE STA SE TAMO RADI I NERADI ALI MNOGE MAJKE CITAJUCI VASE IZJAVE IMAJU STRAH OD NEPOZNATOG I OD VASIH KOMENTARA.Dajte nesto lijepo da cujemo-kakav ste imali osjecaj kad ste prvi put ugledali vasu bebu?

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
30 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner